Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Suomeen tarvitaan paperillisten terveydenhoito

Tänään on kohistu kovasti, kun edustaja Rajamäki toimi lain mukaisesti. Tämä poikkeuksellinen perustuslain 29 § noudattaminen sai kansan (=eliitin) tolaltaan. Kun kerran vauhtiin päästiin, mitäpä jos nostettaisiin panoksia ja koitettaisiin ajaa Suomeen paperillisten terveydenhoitoa?

Tuut-tuut-tuut

Viitisen vuotta olen aina välistä koittanut saada Tampereella terveyskeskuksesta lääkärin aikaa. Voin soittaa ajanvarausnumeroon, mutta kulutan vain puhelintani suotta. Joskus saan sieltä neuvon että terveyskeskuksella asiat saattavat toimia. Sitten matkaan kuuden kilometrin päähän (sinänsä mukavaa ulkoilureittiä) terveyskeskukselle ja jonotan siellä puolisen tuntia. Sitten ihmeen kaupalla hyvästä asiakaspalveluasenteesta kiinni pitävä rouva kertoo, että nyt ei ole aikoja. Ehkäpä koittaisin joku toinen viikko uudestaan. Tarina toistaa sitten itseään.

Minä olen siinä mielessä etuoikeutettu paskiainen, että minulla on varaa pikkuasioita varten mennä yksityiselle vastaanotolle. Tampereella on sentäs vielä yksi veronsa Suomeen maksava yksityinen lääkäriasema, josta saan lääkäriajan samalle päivälle. Hoidan asian sitä kautta ja tapahtuneen jälkeen olen jälleen vähän tyytyväisempi veronmaksaja. Kyllä kannattaa tässäkin kuussa taaas firmalta laittaa viisinumeroinen euromäärä verottajalle, kun niin hyvin nämä peruspalvelut toimivat. En pääse lääkärille, enkä omaa mitään sosiaaliturvaa jos firma menisi alta. Kaiken ilon kukkuraksi rahoillani tehtyjen pykälien avulla vakuutusyhtiö voi halutessaan laittaa minut hoitokieltolistalle, jolloin en saa apua rahallakaan.

Niin, mutta se sote-uudistus korjaa kaiken? Olen kielellisesti aika rikas ihminen, mutta sanavarastoni ei riitä kuvastamaan sitä turhautumista mitä asiasta koen. Kaikki merkit viittaavat siihen, että paraskaan tuleva hallitus ei saisi aikaiseksi mitään mittavaa muutosta. Yhä useampi politiikan ulkopuolella toimiva professori ja muu asiantuntija toteaa operaation tuhoon tuomituksi, koska emme ole valmiita tai halukkaita rakentamaan uutta mallia, vaan lähinnä tilkitsemme vanhaa farssia. Kuin iskuna varoiksi vielä toisellekin poskelle rakennamme rinnalle monen miljardin tietojärjestelmää, joka ei koskaan tule edes toimimaan. Ei voi kuin todeta, että suomalainen voittaa aina. Palkinto vaan ei ole kovin hääppönen, kun tulee laskun muodossa.

Paperittomien hoito palaa asialistalle

En ole lainkaan tunteeton ajatukselle huolehtia paperittomista lapsista, jotka kärsivät ihmiskaupan ja järjestäytyneen rikollisuuden parissa toimivien vanhempien seilailusta ympäri maailman rikospaikkojen. Ehdotus omasi paljon surkeita, väärinkäytökselle altiita puolia, mutta inhimilliset ajatukset taustalla olivat oikeita. Asia on nyt jätetty hautumaan, joskin se epäilemättä palaa asialistalle muutaman kuukauden sisällä.

Paperillisten terveydenhoito sen sijaan ei tule ensi hallituskaudellakaan etenemään. Se on väärin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Kivaahan se olisi, mikäli Suomen kansalaisuuspaperit omaava veronmaksaja pääsisi jukisille terveysasemille odottamatta viikkoja.

Mutta olisi vielä kivempaa päästä vähän ennen ilman papereita maassa oleskelevia.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Suomessa on monen ihmisen terveys vaihtelee sen mukaan onko työnantajalla kuinka kattava työterveys vai onko asiakkaana julkisella. Toiset poistettava turhia luomia ja pääsevät magneettikuvaus kun polvea hieman särkee. Toiset purevat hammasta kun ei lähetettä irtoa vaikka kyky liikkua menee ajoittain kokonaan.

Esa Niemi

Yhä useampi vanhus kuolee pakkaseen kun muistisairaiden asianmukaiseen hoitoon ei riitä rahaa, ihmisarvoa tai poliittista tahtoa kuten laittomasti maassaoleville, joita ei löydetä kaduilta kuolleena vaille hoitoa jäätyään.

Suomeen voi tulla laillisesti ja vaikka toimisi laittomasti, niin ihmiset hoidetaan tästä huolimatta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset