Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Pienpuolueiden on koottava voimat

Kritiikkiä ei voi pienemmille puolueille antaa yrityksen puutteesta, mutta näyttäisi siltä, että tässä sitä taas ollaan nollilla. Paljon tehtiin, paljon sanottiin ja palkatta väännettiin kaikki mitä väännettävissä oli. Se ei kuitenkaan riittänyt tälläkään kertaa joten totean - jälleen kerran - että tämä linja ei toimi ja ehdotan - jälleen kerran - että nyt pannaan hynttyyt yhteen.

Ylpeys kotiin, ideat pöytään

Hyvät ystävät etenkin vähän paremmin tuntemissani Muutoksessa, Piraattipuolueessa ja Itsenäisyyspuolueessa, mutta toki muissakin toimijoissa. Emme pärjää nykylinjalla. Meillä on erilaisia mielipiteitä, aatteita ja tyylejä, joiden myötä olemme päätyneet toimimaan erikseen. Se on ymmärrettävää, mutta se tarkoittaa että emme pysty parempaan kuin muutamaan valtuutettuun. Mielestäni tästä kuopasta nyt vaan pitää päästä ylös. Täytyy niellä ylpeys, keskittyä oleelliseen ja kerätä voimat yhden lipun alle. Suomen pienpuolueissa pitää nähdä nyt yhdistymistä. Seuraavat kannattajakortit pitää kerätä uuden voiman taakse ja kansallemme on näytettävä meiltä löytyvän paljon, paljon enemmän voimaa kun mihin olemme toistaiseksi pystyneet. Esimerkkejä uusista nousuista on ympäri Euroopan, joten tokihan mekin siihen pystymme?

Ideologisia eroja toki löytyy, henkilösuhteista puhumattakaan. Kuitenkin meillä kaikilla on paljon yhteistä - enemmän kuin ehkä rohkenemme myöntää. Meillä on kaikilla halu tarjota todellisia vaihtoehtoja poliittiselle kartalle. Kärkihankkeiden puolesta esimerkiksi Muutos haluaa suoraa demokratiaa, Ipu irtaantumista kansainvälisistä kahleista ja Piraatit yksilönvapauksia. Ovatko nämä oikeasti muka niin suuria kynnyksiä, ettei niistä löydettäisi yhteistä säveltä? Meistä kenelläkään ei ole isoja rahoja, mutta yhdessä näistä pienistä puroista saisi edes vähän virtaa. Meillä on yhdessä tarpeeksi tekijöitä ajamaan aktiivista kampanjointia ympäri maan. Lisäksi kaikenlaisia pieniä resursseja ja kykyjä löytyy reilusti. Vaalituloksista voi lukea myös sen oleellisimman: yhdessä pääsisimme eduskuntaan.

Ehdotan seuraavaa toimintamallia. Jokainen pienpuolue jättää ylpeyden narikkaan ja lähettää pari edustajaa yhteiskokoukseen. Sitä ennen jokainen on tehnyt tiukan itsekritiikin avulla listan idealla "tästä listasta jotain haluamme mukaan". Sitten kokoonnutaan ja lyödään kortit pöytään. Ounastelen, että jokainen avoimin mielin mukaan lähtevä puolue saisi mukaan yhden-kaksi itselleen tärkeää tavoitetta pakkaan. Ei nielaista aluksi liikaa, vaan rakennetaan ensin tukevalle, yhdessä hyvin sovitulle pohjalle runkoa. Koitetaan keskittyä asioihin joilla on väliä kunnallispolitiikassa, koska se on ensimmäinen haaste. Tunnustetaan rehellisesti mitkä tavoitteista ovat liian kovia tai vaikeita alkuun. Tähdätään ensin puuhun ja vasta sitten taivaisiin, saatika tähtiin. Tarjotaan ensi kunnallisvaaleissa tuore, energinen ja rehellinen vaihtoehto. Napataan kunnallisvaaleissa tukeva pohja jatkoa varten. Sitten tähdätään korkeammalle.

Ensitapaamisessa kasattaisiin yhteen tärkeimpiä ohjelmaideoita, pohdittaisiin nimeä ja alustettaisiin työnjakoa. Virallinen perustamiskokous ja toimihenkilöiden äänestykset on toki katsottava isommassa kokouksessa erikseen, mutta tätä kokousta varten olisi hyvä olla tukeva pohja, jonkinlainen runko jolle rakentaa. Jos kunnianhimoa on, optiona on myös pitää nämä putkeen samana viikonloppuna: pienen porukan suunnittelua lauantaina ja ison porukan perustamiskokous sunnuntaina. Yksityiskohtiin voidaan kuitenkin palata myöhemmin.

Tervetuloa

Olen ollut kahden suomalaisen puolueen perustamistoimissa läsnä ja Piraattipuolueen osalta olin perustamiskokousen järjestäjä. Näissä kokouksissa on upeaa fiilistä ja sittemmin olen nauttinut suunnattomasti työstäni Muutos 2011:n varapuheenjohtajan hommissa. Nyt hyvän fiiliksen rinnalle tarvitaan enemmän voimapohjaa. Uskon, että se on tehtävissä ja haluan kutsua tämän rakentajat yhteen. Minä voin järjestää kokouspuitteet, maksaa sen viulut ja alustaa keskustelua, tehdä kaikenlaista taustatukea. Haluan auttaa puitteissa, mutta en halua omistaa tätä operaatiota. Olen valmis tekemään mitä tarvitaan ja halutaan.

Saatan olla aivan pihalla ja kenties ehdotukseni aiheuttaa lähinnä naurua, ellei jopa vihaa. Jos näin tapahtuu, olkoon näin. Jos kuitenkin ideassani on mitän järjen häivää, kuka tulee mukaan? Kommentoikaa tässä tai ottakaa muilla tavoin yhteyttä. Jos ajatus saa vastakaikua, jatkan ideointia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siankorvat oli liian pelottavat.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Kenties näin, mutta jotenkin ounastelen että vaikka olisin kalju, pienpuolueet eivät olisi saaneet edustajan paikkaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olethan sä antanut pörrökorvafasismille kasvot. Kampaushan on sama kuin il Soinilla. Sillä se pörrökarva tulee nenästä.

Käyttäjän MathiasLindy kuva
Mathias Lindy

Juuri tuo olisi ensisijaisen hyvä veto eduskunnan ulkopuolisilta. Hyviä ajatuslinjoja löytyy jokaisesta instanssista, ja keskiössä on Suomen etu sekä halu murtaa tätä pysähtyneisyyttä.

Koalitio pystyyn vain, 4 vuodessa saa aikaan vaikka mitä jos on tahtoa, taitoa ja välinettä.

Huom! Obs! Erittäin iso hatunnosto jok'ikiselle 0-budjetilla vaalityötä tehneelle ehdokkaalle, puolueesta riippumatta.

Nesteessä tämä maa on silloin, jos lakataan yrittämästä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No aika isot ongelmat on (riippuen toki ihmisestä). Mikäli IPU esim. pitää järkkymättömänä kantanaan eroa EU:sta ja NATO-jäsenyyden vastustamista, niin jääpähän äänestäminen mm itselläni. Ja eiköhän IPU järjettömän kantansa pidä. Enkä ole niin täysin maahanmuuttovastainen että Muutos2011 kävisi itselleni... joku raja maahanmuuttokriittisyydellä ja vastaisuudellakin (Muutosta voisi muuten harkitakin, mutta nykymeininki on mennyt aika pelleilyksi ja ajoittain oudoksi kansankiihotukseksi IMHO).

Ei muutos, IPU, piraatit voi yhdistyä oikein mitenkään... tai suuri osa äänestäjistä lähtee kuten minäkin (ensi kertaa äänestin Piraattipuoluetta, mutten todellakaan äänestä mikäli liittoutumista tulee IPUun tai Muutokseen).

En voi äänestää Kokoomustakaan (köyhimpiä kurjistetaan vieläkin enemmän), en oikein demareitakaan (ei-NATOa edes harkinnassa, ei perustuloa, ei mitään uutta koskaan), en Keskustaa (liikaa syitä), en persuja (liikaa syitä)... en edes Vihreitä (ylimielisiä eivätkä ymmärrä köyhimpiä; tosin perustulo) tai vasureita (naiivit entis-neuvostoliittolaiset) tai kristillisiä (outo-uskovaisia poimien kirsikat kakusta omastakin pyhästä-teoksestaan).

Hyvin pelkistetyn karusti noin on mielestäni enkä usko olevani ainoa eli liittoutumiset ovat pois kuvioista ottaen huomioon IPU:n (ei-EU, ei-NATO) ja Muutoksenkin (joku ihme-fixautuminen maahanmuuttoon) kannat. Mikäli toisin kävisi, niin jäisipä piraattienkin äänestäminen.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Nämä "ihme fiksautumiset" ovat juuri niitä asioita joista pitää tinkiä.

Esimerkki. Muutos on ajanut suoraa demokratiaa, sananvapautta ja maahanmuuttoaiheita. Mielestäni kaksi kolmesta voi jäädä sivualalle, jos se tarkoittaa että yhdellä kolmesta on parempi mahdollisuus selvitä.

Tässä on myös se puoli, että asiassa on ns. faktuaaliset erot ja sitten ns. imagolliset erot. On se mitä lukee puolueohjelmissa ja sitten on se mitä ehdokkaat ovat ajaneet, mitä on noussut pinnalle ihmisten mielissä.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Toisenlaisiakin pienpuolueita on. Esimerkiksi Viskipuolueen ehdokkaat piraattien listoilla tekivät hyvää kampanjaa, ja heidän ohjelmansa on kanssamme yhteensopiva.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Samat sanat. Olen äänestänyt Piraatteja, koska ihmis- ja kansalaisoikeudet ovat Piraattipuolueessa niin tärkeitä. Kyseisiä oikeuksia ei voi ajaa vain kantasuomalaisille, joten en taatusti hyväksy minkäänlaista yhteistyötä Muutoksen kanssa.

Onko tarkoitus vääntää pienpuolue vain siksi, että halutaan pienpuolue? Järkevämpää olisi hajaantua perinteisiin puolueisiin ja vaikuttaa sitä kautta. Piraateilla oli muutama ehdokas, jonka todella soisi menevän läpi, esim. Petrus Pennanen. Onko puolueen nimellä väliä, jos asioihin pääsee kuitenkin vaikuttamaan?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Piraattipuolue paransi tulostaan ja mikäli m11 lähtee siipeilemään siihen, se on vain kamppaus piraateille.

Käyttäjän jesper kuva
Tero Ruokamo

Ei kannattajajoukkoja voi noin vain yhdistää. Yhdistäminen voisi jopa laskea yhteiskannatusta, jos yhteistä arvopohjaa ei löydy.

Pikemminkin pitäisi lähteä rakentamaan yhteistyötä arvoista ja aatteista käsin. Nykyisten eduskuntapuolueiden kannatajinakin on ihmisiä, jotka eivät ole puolueensa linjaan tyytyväisiä. Eduskuntaan päästäkseen uudella puolueella pitäisi olla jonkinlaista kannatusta myös noissa vanhojen puolueiden toisinajattelijoiden piireissä.

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

Muutoksen ja Piraattien yhteistyötä voisin jopa nähdä, Ipu vaikuttaa sopivan yhdistelmään jostain syystä heikommin.

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Piraattien olisi pitänyt olla kaikissa vaalipiireissä vihreiden kanssa vaaliliitossa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No vihreitäkin kohtaan piraateilla on enemmän yhteistä kuin esim. IPUn suuntaan.

Muutos 2011 taas on about kuoleva liike (sekä piraatit että IPU nostivat sentään kannatustaan vaikken niitä voisi keskenään mitenkään mixata... täysin erilaiset kannattajapiirit).

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Vihreille ei vaan siitä olisi hyötyä. Piraatit ovat ns. tulevaisuuden aatesuunta, mutta vaaleissa katsotaan aina vain tätä päivää, ei huomista.

Mutta, tässä tulee mielenkiintoista näkökulmaa ainakin, hyvä näin. On tavallaan rohkaisevaa nähdä miten paljon antipatioita tämä ajatus herättää. Se osoittaa tietyllä tapaa demokratian terveyttä, kun ihmiset näkevät että henkilökohtaisten poliittisten riitojen ylläpito on tärkeintä. Vain demokraattisessa ympäristössä tällainen "ihan sama kunhan saan tapella" -kanta pärjää.

Ja jos sitä ihmiset haluavat, eihän siitä lopulta ole mitään haittaa. Ei tässä kuitenkaan puhuta fyysisestä tappelusta, vaan sanailusta.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hyvä että jollain ajatusta vielä mitä seuraavaksi. Raha ratkaisee Suomessa ei innovointi vaalitkin osoittivat sen - ja se että on oppositiossa on idioottikiihdytin vailla vertaa #ajattelematonäänestäjä.

Yhdessä voimme muuttaa tämän asetelman!

---> http://E-liike.net ajatus kansanliikkeestä tällä vaalituloksella ei todellakaan kuollut minnekään. Itse en saanut sitä yksin kaupattua satasen budjetilla näissä vaaleissa vielä kovin monelle mutta siellä on latinkia takana. Ja ei koko hommaa ole perustettu eduskuntavaalien takia todellakaan.

Ajatushan meillä jo on.

Muhun kannattaa olla yhteydessä petri.hirvimaki(at)E-liike.net jos tulee ideaa. Kyuu koskee myös sua;-)

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Juu kiitos, jahka saan itseni hereille ja tutustuttua niin viestittelen jotain.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hyvä että jollain ajatusta vielä mitä seuraavaksi. Raha ratkaisee Suomessa ei innovointi vaalitkin osoittivat sen - ja se että on oppositiossa on idioottikiihdytin vailla vertaa #ajattelematonäänestäjä.

Yhdessä voimme muuttaa tämän asetelman!

---> http://E-liike.net ajatus kansanliikkeestä tällä vaalituloksella ei todellakaan kuollut minnekään. Itse en saanut sitä yksin kaupattua satasen budjetilla näissä vaaleissa vielä kovin monelle mutta siellä on latinkia takana. Ja ei koko hommaa ole perustettu eduskuntavaalien takia todellakaan.

Ajatushan meillä jo on.

Muhun kannattaa olla yhteydessä petri.hirvimaki(at)E-liike.net jos tulee ideaa. Kyuu koskee myös sua;-)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Muutoksella ja Ipulla on hyvin samanlainen lähtökohta päämäärässään: Itsenäinen päätäntävalta. Nämä kaksi puoluetta voivat sulautua yhteen, jos jotkin ristiriidat voidaan sovittaa. Piraatit ovat asennoitumisltaaan aika kaukana monelle isänmaalliselle. Kuten yllä mainittiin sulautuminen luultavasti vain söisi Ipun ja Muutoksen kannatusta.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Se on ihan totta että tämä voisi epäonnistua, mutta toisaalta - mitä menetettävääkään tässä on?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Olen omasta puolestani avoin yhteistyölle, mutta pelkäänpä että ongelmia tulee niiden muiden puolelta.

Katsotaan nyt.

Käyttäjän ErkkiSeppnen kuva
Erkki Seppänen

Kyuu, olen hyvin paljon samaa mieltä. Lähespä täysin. Itseäni harmitti todella paljon, että yksikään todellista muutosta ajava puolue (M11, PIR, IPU) ei saanut ehdokasta läpi. Piraattien kopilla Pirkanmaalla olen käynyt hyviä keskusteluja ja siellä on hyviä ehdokkaita sekä henki ylipäänsä ja ainakin minulla on semmoinen fiilis, että ne erot on pitkälti kosmeettisia - varsinkin jos ajatellaan, että se tärkein olisi muutos ja uudet tuulet tähän pankkipuolueiden dominointiin.

Tässä kun hetki huilataan ja kootaan ajatuksia jatkoa varten, niin kävisin mielelläni teidänkin kanssa keskusteluja avoimesti asioista. Olisin torstaina Koivistonkylän Prisman kassalla tullut sulle juttelemaankin, mutta kolmilapsisen perheen ostosmäärän prosessointi kesti liian kauan enkä ehtinyt. :)

Ollaan kuitenkin yhteydessä!

Nikolaos Lönngren

Onhan se vaan pakko todeta että Muutoksen kovan linjan maahanmuuttovastaisuus ja äärifiksaantuminen siihen pitävät puolueen nollapuolueena. Noloa meininkiä. Rasistien äänikosiskelu oli idiottimaista. Siitä syystä jäitte marginaaliin. "Suomi suomalaisille" ja se mauton huntu -mainos oli totaalista idiotismia.

Hirvisaariko suunnitteli mainoskampanjanne. Typeryyttä.

Rakentavia aloitteita muutokselta puuttuu kokonaan.

Mäki-Ketelä ymmärsi yskän aikaisessa vaiheessa. Liikkeessä on liiaksi yhden asian ihmisiä. Ilman maahanmuuttovastaisuuta/ avointa rasismia monen muutoslaisen elämäntarkoitus olisi vaakalaudalla. Ilman idioottimaista ihmisvihaa monelle ei jäis mitään, ei mitään. Jos maahanmuuttoasiat ois kondikses, ketä sit haukkua, omasta epäonnistumisesta? Kyun kaltaiset olisivat seuraava kohde, jos ei nyt jo ole sitä.

Muutos on mennyttä. Tunnustakaa häviönne. Muutoksella ois ollut hiukan parempia mahdollisuuksia, jos puolueella olisi ollut avarakatseisempi, positiivisempi, rakentavampi puheenjohtaja/linja.

Suurin syy eilisiin vaaleihin löytyy HIRVISAARES. Ilman kyseistä tyyppiä sekä yleistä fiksautumista maahanmuutton puolue ois mahd noussut lähemmäs prosenttiin. Varmaa tietoa.

Tsekatkaa nyt Hirvisaaren äänisaldo. Äänimäärä tipahti 1/5 -osaan 2011 äänisaldosta. Kertoo jotain, jos idioottipöhinän ("moni menee Hirvisaaren imussa eduskuntaan") jälkeen äänimäärä tipahtaa 4/5 osaa edellisistä vaaleista. Luottamus/työnäyttö ei kelvannut. Idiotismin murskatappio. Äänestäjät ovat viisaita, James ei!!!

Hirvisaari on out. Lopullisesti. Musta Pekka jäi käteen. Omapa oli valintanne. So not.

Kalevi Wahrman

Nyt on aika ottaa härkää sarvista ja lähteä rakentamaan uusliberalismin vastaista kansanrintamaa missä osallistujat säilyttävät poliittisen ja järjestöllisen itsenäisyyden.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Tärkein maali olisi suorademokratia edustuksellisen rinnalle suitsemaan kuripuolueiden suhmurointeja. Tähän jos löytyisi jonkinlainen koalitio seuraaviin vaaleihin ja niissä yli 50%, mielummin 5/6, kannatus, niin paljon olisi jo tehty, perustuslakia voitaisiin muuttaa kertaistumalla. Nykyisten "suurpuolueiden" kautta vaikuttaminen tähän suuntaan on ikuisuuskysymys.

Nikolaos Lönngren

Kansa antoi äänensä suoralle demokratialle. Vastaus: EI!

Suoran demokratian myyminen suomalaisille vois toimia hitusen paremmin jos skippaisitte ton maahanmuuttohössötyksen. Ei se oikeesti oo niin suuri probleema. Ja kenkää Hirvisaarelle.

Käyttäjän juhamakiketela kuva
Juha Mäki-Ketelä

Nikolaos kirjoitti: "Suoran demokratian myyminen suomalaisille vois toimia hitusen paremmin jos skippaisitte ton maahanmuuttohössötyksen."

Juuri näin. Itse asiassa mainitun "maahanmuuttohössötyksen" naamioiminen suoran demokratian kaapuun on paitsi läpinäkyvää, myös erittäin ärsyttävää itsenäiseen ajatteluun kykenevien ihmisten mielestä. Ei jatkoon.

EDIT: Tarkemmin ajatellen se ei ole vain ärsyttävää, vaan jopa vastenmielistä.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Saatat olla oikeassa ja pitäähän sitä olla nöyränä tässä kohtaa: oma työperäisen maahanmuuton kehitystä ajava linjani ei varmaankaan noussut yhtään pinnalle. Suora demokratia voisi olla näistä tärkein.

Toisaalta, tiedän että esim. joissain piraateissa suora demokratia herättää suurta vastustusta.

Käyttäjän juhamakiketela kuva
Juha Mäki-Ketelä Vastaus kommenttiin #31

Varmasti herättää joissakin suurta vastustusta, mutta ei lähtökohtana voi olla löytää sellaista "keihäänkärkeä", joka ei herättäisi vastustusta. Sellaista aihepiiriä ei olekaan.

Jutun pitäisikin mennä toisin päin: jos suora demokratia ei ole sun juttus numero yksi, niin sitten sori, tää ei oo sun juttu. Ei mitään neuvotteluja tästä eikä mitään kompromisseja tän suhteen.

Lisäksi ERITTÄIN tiukka seula sen suhteen, ketä otetaan messiin ja ketä ei. Ei tarvitse, kun yhden öyhön eksyä porukkaan, ja se oli sitten taas siinä.

Suoralle demokratialle on kysyntää ja aihepiiri kiinnostaa alati kasvavaa joukkoa. Mikä parasta, monet kiinnostuneista ovat aktiivisia nuoria ihmisiä, jotka ovat valmiita tekemään töitä asian eteen. Siksihän tämä vanhoja dinosauruksia pelottaakin.

Nikolaos Lönngren

Touhé. Just näin. Vastenmielistä on se oikea sana.

Suora demokratia ja maahanmuuttovastaisuus eivät mitenkään liity toisiinsa. Suora demokratia ei ole aate, vaan väline. Ja ihan hyvä sellainen.

Joskus mietin sitä et miten suora demokratia muka edistäis maahanmuutovastaisten/oikeesti rasististen tyyppien ideologiaa kun kyseinen aate ei nytkään saa minkäänlaista kannatusta kansan parissa...

Nikolaos Lönngren

Eilisen sitovan kansanäänestyksen tulos. Suomalaiset eivät halua idiootteja saati idoottipuolueita eduskuntaan!

Hävetkää, muutoslaiset!

Käyttäjän juhamakiketela kuva
Juha Mäki-Ketelä

Mielenkiintoisia ajatuksia. Miksette perusta porukkaa, jolla olisi vain ja ainoastaan yksi teema ajettavanaan: suora demokratia?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Moi vielä - miksi yleensä perustaa puolueita liukuhihnalta? Miksi ei haasteta porukalla politiikkaa itseään (valtajuoppoutta ja ylipolitisoitumista) joka on se todellinen ongelma.

Kansanliikkeen kautta - E-liike.net on nimenäkin hauska "tuhkasta noussut Feeniks-lintu" koska ajattelen että vasemmistop ja oikeisto voi molemmat olla sen alla.

Ei puoluetta - mutta voisi olla "alusta" puolueille vaaleissa (ja sitoutumatottomille). Kansanliikkeen vaikutuskeinot on monenlaiset mutta maalaisjärki, älyllisyys ja silkkihanskat nurkkaan on mun ajatus siitä. Räväkkyys joka ei ole populismia vaan näyttää että ollaan tosissaan.

Innovointi miten siitä päästään on jo todella pitkällä mutta ei sitä kukaan yksikseen vie maaliin.

On muuten ihan uusi juttu ja tapa ajatella politiikasta!

http://e-liike.net

TSEKKAA AGENDA ja ottakaa yhteyttä!

Nyt ollaan taas valovuosi edellä siitä mistä lähdetty. Ajtuksellinen pohja vahva ja jo ihmisiä erilaisista taustoista joista 4/5 Keski-Suomen ulkopuolelta.

100 budjetilla mahtuu pienpuolueeseen mutat ei omalla kansanliikkeellä. Toisinpäin kyllä;-)

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Petri, lukaisin sivuasi ja vaalien allakin kuuntelin positiivisella innolla toimintaasi. Taitaa tosin vähän kaivata vaalien jälkeistä päivitystä tämä?

Punainen lankani nyt on että pitäisi saada tapa kerätä näkyvyyttä, meteliä ja pöhinää joka suosii laajoja erilaisia mielipiteitä. Konsensuspolitiikkaa meillä on tarpeeksi ja esimerkiksi poliittisten virkanimitysten hoito on asia, jonka kaikki eduskuntapuolueet tekevät mielestäni hieman ikävällä tapaa.

Erilaiset mielipiteet eivät voi, eivätkä saa olla ongelma. Suomi rakennetaan monenlaisilla mielipiteillä, taidoilla ja näkemyksillä. Meidän kykymme on sallia tämä erilaisuus yhteen sopuisasti. Tuo on globaalisti harvinaista.

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen

Sillä mielellä jos yhteistyöhön, että vakavista mielipide-eroista huolimatta olisi hyvä jos edes jokukukatahansa pienpuolue-ehdokkaista pääsis läpi. Ajatuksella, että paras voittakoon. Se olisi yksilö-, eikä puoluepolitiikkaa. Kenen linja puris eniten, se pääsis läpi muitten avustuksella. Sais vähän niiku jalkaa oven väliin. Seuraavalla kierroksella olis puoluetuen ansiosta jo paremmat mahikset näkyvyyteen... Moniäänisyys ja kriittiset näkökulmat olisi jo arvo sinänsä eduskunnassa.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Hei kaikki aktiiviset lukijat ja kommentaattorit. Sain tuossa pari tuntia sitten hyödyllisen puhelinsoiton ja sen pohjalta päivitän ehdotustani hieman toiseen suuntaan. Nyt pitää pari tuntia hoitaa kultturellihommia ja sitten palailen tätä pohtimaan.

Vielä kerran, suuri kiitos rehellisistä kommenteista. On hienoa että erimielisyydet sanotaan suorin sanoin ja arvostan erittäin paljon sitä kun minulle kerrotaan suorin sanoin päin naamaa kun ideani on huono.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Tuorein blogaukseni esittelee nyt päivän jatkokehityksen tuloksen: http://vekotin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193700-suo...

Käyttäjän juhamakiketela kuva
Juha Mäki-Ketelä

Pienpuolueiden keskeinen ongelma tulee mainiosti esiin tässäkin ketjussa: kuvitellaan, että siitä omasta jutusta tulee kova sana ihan lähiaikoina, koska me itse uskotaan omiin juttuihimme. Ei tule. Koskaan.

Olen ollut puolet työurastani (28v.) liike-elämän palveluksessa, toisen puolen opettanut businesta. Otetaan siis esimerkki liike-elämän puolelta:

Kehittelen kotikeittiössäni eksoottisen hampurilaisaterian, johon uskon ihan kybällä. Pari kaverianikin uskoo. Tai ainakin ne sanoo niin, kun haluavat olla kohteliaita ja kannustavia. Päätän perustaa hampurilaisketjun, joka kilpailee Hesen ja Mäkkärin kanssa.

Ravintolassani käy aika ajoin joku tyyppi ihmettelemässä firmaani. Kovasti kehuvat, että ihan kiva idea sulla ja aika jännän näköinen purilainen. Juuri kukaan ei kuitenkaan osta sitä purilaista.

Asiakkaiden vähyydestä huolimatta itse kuitenkin uskon juttuuni ja jatkan pään seinään hakkaamista. Itse asiassa lisään pään seinään hakkaamista, koska haluan näyttää muille, että olette väärässä ja minä oikeassa. Aika kuluu, mutta bisnes ei kukoista.

Tässä vaiheessa pienpuolueet ovat nyt ja tulevaisuudessa, mikäli yhteistyötä ei saada käyntiin. Tämä on toki valtapuolueiden tavoitekin.

Nikolaos Lönngren

Mainio analogia. :) Kyseinien esimerkki pätee varsinkin Muutoksen meininkeihin vaaleissa. Jotkut povas puolueelle suurempaa äänimäärää kuin persuille. Jep jep. Lopputulos oli kuitenkin täys pannukakku: 0,2% äänistä... :)

Maahanmuuttovastaisuus hävisi, -kriittisyys voitti, persujen myötä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset