Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Pakko todeta, noteeraan persut nyt korkeammalle

Lähipiiristäni varoitettiin, että kokoomuslaisena on äärimmäistä typeryyttä kirjoittaa mitään hyvää Jussi Halla-ahosta tai perussuomalaisista. Eipä sillä, en minä heihin mitenkään voisi kuvitella liittyväni eikä minulla ole mitään kotipuoluettani vastaan, mutta mielestäni Perussuomalaiset on nyt selkeämpi puolue. Se, mitä he ovat, on hyvässä kuin pahassakin selkeämpää ja ansaitsee tästä mielestäni noteerauksen.

 

Nurkissa niitä vilisee

Olen sangen tietoinen, että omassa puolueessani on ns. Halla-aholaisia melko runsaastikin. En totta puhuen tiedä voisiko minut laskea sellaiseksi vai ei, koska tiettävästi Halla-aholaisuudelle ei ole tarkkaa poliittista tai lääketieteellistä diagnoosia. Monissa maahanmuuttoasioissa hänen kyynisen jäätävä ilmaisunsa kätkee kuitenkin sisäänsä myös käyttökelpoisia faktoja. Ongelma on enemmänkin se, että sen saman asian minkä humaani akateemikko sanoo kunnioituksella, tulkataan Halla-ahon tunteettomalla ilmaisulla vihanpidoksi. Se, minkä Frontexin edustaja sanoo ihmissalakuljettajista on hyväksyttävää debattia, kun Halla-ahon ilmaisuna sama asia on silmitöntä ihmisvihaa. Maahanmuuttoaiheissa näen enemmän kritisoitavaa tyylissä kuin asiassa. Toisaalta, minä en ole oikeusistuin enkä väitä olevani niiden yläpuolella - rikostuomio on tullut eikä se pohdiskelulla muuksi muutu.

Ns. vanha perussuomalaiset oli yhtä kuin Timo Soini. Hän oli kiero, naisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia tuhoava pölhökonservatiiviuskovainen, omaan ääneensä rakastunut oman planeettansa ainoa asukki. Hän otti tuen kaikilta, muttei antanut sitä kenellekään. Hän leikki säätiöillä raha-asioitaan samalla kun kritisoi muita vastaavasta toiminnasta. Silloiset persut olivat puolue jonka linja oli se, mitä Timo horoskoopista kunakin päivänä luki. Koen, että persuilla on jo nyt selkeämpi linja jota he ehkäpä selventävät lähitulevaisuudessa. Julkinen keskustelu voisi myös kaivata selkeytystä näiden "sidosryhmien" liitoksista puolueeseen. Siinä missä Hommaforum tai Suomen Sisu eivät tiettävästi ole koskaan tehneet mitään lähellekään laitonta, on vastarintaliike selvästi väkivaltainen ääriryhmä. Persuilla on erinomainen päätoimittaja mediassaan ja tämä on haaste mihin hän epäilemättä osaa vastata.

Tämän sanottuani jatkan toteamalla, että syyt miksi en pidä perussuomalaista ovat varsin selkeitä. Puheenjohtajansa osalta yksi asia on ylitse muiden: minulle seksuaalivähemmistöjen tasavertaiset oikeudet ovat tinkimätön ykkösasia. En voi kannattaa ihmistä, joka ei näe esimerkiksi tasa-arvoista avioliittolakia hyvänä asiana. Halla-aho ei ole tehnyt siitä saarnan aihetta, mikä on positiivista, mutta olen silti täysin eri mieltä linjasta. Sen sijaan varapuheenjohtajista on se mikä saa minut antamaan ylen. Tieteen, evoluution, ihmisoikeuksien, asiallisen keskustelun ja totta puhuen kaiken mahdollisen maalaisjärjen vastaista toimintaa on ns. kotitarpeiksi. On ikävällä tapaa mielenkiintoista nähdä miten kirjanoppinut puheenjohtaja toimii kun rinnallaan on yleissivistyksen kieltävä taistelupari. Minä pidän numeroista. Koen olevani kyynikko ja skeptikko, ensimmäinen puolisoni on tieteellinen metodi. Ounastelen, että Laura Huhtasaari vaatisi siihen liittoon avioeroa.

 

Erimielisyys on sallittua

Jouduin viimeksi muutama tunti sitten taas vaihteeksi kestämään nettiherjaa, koska katsoin että maailmassa on tilaa usealle mielipiteelle. Kas kummaa, olen tätä mieltä edelleen. Mielestäni on kriittisen tarpeellista, että demokraattisesti ilmaistaan myös ns. vääriä mielipiteitä. Perussuomalaiset vuosimallia nyt ovat yksi osa tätä. Mitä ilmeisemmin myös oikeaa nimeä hakeva uusi vaihtoehto voi sitä olla, joskin heidän osalta minulla ei oikein ole aavistustakaan mikä se linja on (joskin spekuloin sitä aiemmin). Ajokoulun opettajani oli opettajana kehno, mutta hän sanoi yhden asian viisaasti: maailmaan mahtuu meteliä.

Medialta toivoisin pitkää muistia. Nyt kun uuvakkeja suitsutetaan ja Soinia nostetaan Suomen pelastajaksi, on hyvä muistaa että aiemmin vihasitte näitä samoja ihmisiä syistä, jotka eivät ole mihinkään poistuneet. En kannata medialta vihanpitoa ketään vastaan, mutta en myöskään kriittisen katseen unohtamista. Suomessa tapahtuu pitkästä aikaa politiikkaa. Seuratkaamme sitä avoimin mielin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Muukalaisvastaisuus on vain yksi asia, entä sitten EU ja eurovastaisuus, mitä mieltä niistä olet?

Persujen nuoret ovat EU-eroa ja eurosta luopumista kannattaneet jo pitkään. Onkohan sellaiset aatteet levinneet jo Kokoomusnuoriin?

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Henkilökohtaisesti olen EU-kriittinen, mutta en EU-vastainen. Toisaalta, luonteeni puolesta olen ihankaikki-kriittinen. EU:ssa on paljon hyvää, mutta myös paljon korjattavaa. Uskon asioiden korjaamiseen hajottamista enemmän. En halua EU-eroa. Mielestäni Kokoomuksessa on tilaa asiapitoiselle EU-kritiikille, mieluiten sellaiselle jossa on parannusideoita mukana.

Kokoomusnuorissa en ole koskaan ollut, joten en osaa heistä sanoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset