Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kritiikin ja kiusanteon ero

Minä en pidä Laura Huhtasaaren maailmankuvasta, koska koen sen tieteteen ja järjen vastaiseksi. Pidän kuitenkin vielä vähemmän tavasta jolla häntä vastaan on hyökätty niin johtavien poliitikkojen kuin ammattilaisena pitämieni journalistien toimesta. Näen tässä paljon samoja mediafarssin merkkejä joilla Trump ja brexit toteutettiin. Juicen sanoin: ollaan ihmisiksi.

Kysymys on silti tarpeellinen

Jotkut perussuomalaiset ovat ihmetelleet miksi media on painottanut niin suuresti Lauran tiedevastaisuutta. Mielestäni se on pätevä kysymys medialle kysyttäväksi. Suomi on jo ennen itsenäisyyttään ollut voimakkaasti tieteeseen ja tietoon luottava kansa, jolloin tätä voidaan pitää arvojohtajan peruskysymyksenä. Toki samat journalistit voisivat pitää rimaa yhtä korkealla myös muille ehdokkaille. Niinistö väittää tukevansa suomalaista työtä mutta siirtää kampanjansa hoidon ulkomaille. Kyllönen vastustaa tietoa, faktoja ja numeroita lähes uskonnollisesti, ym. On perusteltua tivata Lauralta lisätietoja, mutta olisi oikein tivata niitä jokaiselta ehdokkaalta. Silti, tästä kaikesta huolimatta, media on mielestäni nostanut tämän asian kärkeen aivan perustellusti.

Vaan asia ei jää siihen. Aamulehti on julkaissut jo viikon ajan "uutis"sarjaa Tiina Elovaara paheksuu jonka sisältöarvo loppui jo puolivälissä ekaa juttua. Usari rummuttaa harkitsematonta sanamuotoa aikojen takaa, vaikkei asiassa ollut edes virhettä. Näytä minulle yksikin valtapoliitikko joka ei olisi ennen merkittävään asemaan nousua laukonut jotain typerää? Hesarista en sano mitään, koska haluan pystyä syömään kiinteää ruokaa vielä tänään. Sitten tulevat toki demarit ja vassarit, jotka kokevat että käytöstavat ovat turhia koska vastapuoli on "epäihminen". Muutoin niin protokollantarkat journalistit eivät tästä välitä. Eivät tosin välittäneet Kyllösen ala-arvoisesta seksivihjailustakaan. Pääosa poliitikoista olisi moisen myötä lynkattu jokaisessa lööpissä viikkojen ajan.

Vaikken olekaan ehdokastani valinnut, en varmaankaan äänestä Laura Huhtasaarta, koska en allekirjoita monia hänen näkemyksistään. Se ei tarkoita että kyseenalaistaisin hänen oikeuden mielipiteeseen, uskontoon tai dialogiin. Kunnioitan kyllä hänessä hemmetisti sitä että hän ei herpaannu tai räyhää, vaan ottaa rankatkin ylilyönnit yllättävän rauhallisesti, jopa huumorilla. Tässä kohtaa hän pesee Trumpin mennen tullen ja siten pystyy kääntämään tämän ajojahdin voitoksi. Yllättävän moni kansalainen on valmis tulemaan lyödyn puolelle - tuskin enemmistö, tuskin edes Halla-ahon spekuloima viidesosa, mutta moni kuitenkin. Siinäpä on sitten taas kauhisteltavaa kun gallupeja katsellaan. SPR lienee jo hinnoitellut kriisiapupalvelun vääristä mielipiteistä kauhistuneille?

Instituutio kestää persoonia

Presidentin instituutio on maassamme arvossaan. Sen arvoa ei ole vähentänyt edes poliittisen sikailun kruunaamaton kuningas Väyrynen, eikä sitä vähennä Laura Huhtasaarikaan. Hän on asettanut itsensä sen korkuiselle jakkaralle että myrskytuuliin pitää totutella, mutta hän ei ole tehnyt mitään ilkeää tai hyökkäävää ansaitakseen tällaista ryöpytystä. Median ja valtaapitävien reaktiot ovat kuin pahaisten kakaroiden huutelua, koulukiusaamista pahimmasta päästä. Näin käyttäytyvä tuhoaa kaiken uskottavuuden ja arvon puheistaan, heittäen samalla positiivisen imagon herjatun niskaan.

Osoittakaamme siis hieman parempaa käytöstä, myös ja erityisesti niitä kohtaan jotka puhuvat mielestämme pöhköjä. Olen syvästi kiitollinen siitä että demokratiaamme mahtuu myös erimielisyyttä. Vaikken edelleenkään hänen elämänkatsomustaan allekirjoita, ainakin tähänastisesta esiintymisestä osoitan myös ehdan henkilökohtaisen kiitoksen Laura Huhtasaarelle asiallisesta dialogista etenkin kaiken tämän myrskyn keskellä. Odotan ensimmäisiä debatteja innolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Iso peukku sinulle Kyuu !! Olen ihmetellyt ihan samaa, miten epäkohteliaasti kaikki hyökkäävät nyt Huhtasaaren kimppuun. En minäkään häntä äänestäisi, mutta arvostan Lauran tyylikästä ja rauhallista asennetta kaikkia hyökkäyksiä vastaan. Rohkea tyttö ja porilaisuus vielä antaa ylimääräistä hohtoa hänen imagoonsa! :)

Jari Ikonen

Hyvä kirjoitus, eihän hänellä oikeita mahdollisuuksia ole mutta sekin harmittaa erinäisiä tahoja että nyt tulee pakosti keskusteluun myös niitä asioita joista aiemmin on puhuttu/vaiettu/sovittu kabineteissa. SOME aikana edes ns. puolueeton lehdistökään YLE mukaan lukien voi peitellä ja sumuttaa asioita entiseen malliin. Yritystä kyllä toki näemme.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Ilmeisesti Huhtasaaren "synti" on, ettei edusta vanhoja puolueita. Tottakai ne ja kannattajansa hyökkäävät edelleen uuden ja uhkaavan tulokkaan kimppuun. Uhkaava vieläkin, kun PS:n jytky on edelleen mielissä ja ilmeisesti uutta pelätään. Saattaisi sotkea "Hyvä-veli"-verkoston, vaikka Soini ei sitä tehnytkään. Päinvastoin.

Riippumatta siitä ketä äänestän on hyvä, että Väyrynen, Huhtasaari ja ehkä joku muukin "vastarannan kiiski" on mukana puhumassa asioista, joista vanhat puolueet eivät halua puhua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei Huhtasaarta ole mitenkään erityisesti kiusattu, miten hänen kohtelunsa eroaa mitenkään toisista poliitikoista?

Suomessahan poliitikoita kohdellaan kauniisti verrattuna esim Amerikkaan, ei tässä ole missään nimessä kysymyksessä mikään kiusaaminen.

Yleensähän toimittajat kiinnittävät poliitikon puheisiin ja kirjoituksiin huomiota, ja ihan itse on Huhtasaarikin niitä möläytyksiä ulos päästänyt, se että niitä nyt toistetaan johtuu siitä, että hän on ehdolla Suomen korkeimpaan virkaan, silloin pitää vastata kaikesta mitä on suustaan ulos päästänyt.

Osansa on saanut Soini, Halla-Aho, Vanhanen ja monet muutkin, joten antaa palaa vaan.

Mitenkään ei ole menty henkilökohtaisuuksiin, joten sitä saa mitä tilaa :)

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

On toki mahdollista että vähän ylireagoin, mutta mielestäni muutaman jutun sisältö on ollut niin paljon henkilöön menevää että halusin ilmaista mielipiteeni. Luonnollisestikin voidaan katsoa mikä on poliitikon antamaa herjaa ja mikä journalismia, missä sen ero menee jännästi kirjoitetuissa jutuissa.

Sipilän tapaus on sinänsä jännä. Hänen ja median suhde, ennen vaaleja ja vielä noin vuosi sittenhän johti Ylessä potkuihin ja isoon mullistukseen. Häntä käsiteltiin pitkään silkkihansikkain, jopa käsiteltäessä hänen tekemiään vakavia rikkeitä työnantajana.

Ehkäpä näistä voidaan vetää se johtopäätös, että mediallakin joskus harkintakyky pettää. Ja miksipä ei, ihmisiä ne toimittajatkin vain ovat. Kuten lukijatkin. Ja joskus lukijan on hyvä ilmaista toimittajalle että nyt ei tullut täysiä pisteitä. Ei se ole vihaa journalismia tai journalisteja kohtaan, vaan rakkautta.

Minä edelleen arvostan maamme ns. kärkijournalismia ja journalisteja. Siksi heitä olen myös valmis asiaperustein kritisoimaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Mikähän porukka se oli,mikä työnsi korrektin keskustelukulttuurin alimpaan helvettiin.Peräti vielä ylpeänä siitä.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Korrektia taisi olla kahta eri mallia. Sitä joka ei loukkaa, ja sitä joka ei puhu asioista niiden oikeilla nimillä. Veikkaisin tämän "porukan" kohteeksi jälkimmäisen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"poliittisen sikailun kruunaamaton kuningas Väyrynen"

Pystyt sitten itsekin kuvailevaan kielenkäyttöön, ellei henkilö sinua miellytä? Hän ei sentään ole vielä päässyt lähellekään ruotsalaisen paremman väen puolueen ex-valtiovarainministeriä... Jos hän edustaa maltillista kokoomusta niin millainen mahtaakaan olla radikaali kokoomus?

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Väyrynen on tehnyt niin paljon asiattomuuksia vuosikymmentensä varrella, hän on käynyt henkilöön, hän on käyttäytynyt sopimattomasti vastakkaista sukupuolta kohtaan, hän on rikkonut rankkojakin sääntöjä toistuvasti, hän on herjannut ja huutanut. Tämän kaiken hän on tehnyt jo ennen netin aikaa.

Kun henkilö käyttäytyy muita kohtaan huonosti, on turha odottaa että häntä kohtaan käyttäydytään kovin hyvästi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Eli Väyrynen on siis vapaata riistaa...

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti Vastaus kommenttiin #10

Mielestäni henkilö tulee punnita tekojensa perusteella. Jos henkilö on alittanut riman tarpeeksi matalalta, hän menettää silmissäni oletusarvoisen kunnioituksen. Ei se toki ihmisoikeuksia poista, mutta kunnioitus menee.

Silmissäni erimielisyys, rankkakaan, ei sitä tuhoa. Itse asiassa johtuen tietyistä ikävistä tapahtumista historiassani, pääni meni sen verran vikaan että olen ottanut tuon tuosta hommaksi puolustaa mielipiteitä joita en varauksinkaan allekirjoita. Harrasteensa kullakin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #13

Kuinka pitkäksi aikaa nuo synnit seuraavat? Lentoemäntien nipistelyt (, helvetinmoista tyhmyyttä, jos sitä on tapahtunut) ja jalasmökit (toinen helvetinmoinen lakitulkinnan venyttäminen) ovat sentään jo neljännesvuosisadan takaa.

Eikä ego ole kylläkään edelleenkään pienentynyt...

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti Vastaus kommenttiin #22

Kieltämättä itseironia on ollut positiivinen lisä viime vuosina, mutta kun katsotaan henkilön kokonaista poliittista imagoa niin kyllä siihen on syytä punnita koko se aika kun on ollut minkään asteisessa valta-asemassa. Aika ilkeä hän on ollut viime vuosinakin vaikka toki "villeistä ajoista" on aika reilusti aikaa. Harkintakykykään ei ole ollut ihan kovin terävänä viime vuosina.

Voi toki olla että olen vähän turhan armoton tässä Väyrystä kohtaan mutta pidän silti häntä pätevänä esimerkkinä poliitikosta joka on pitkään pikkuisen porsastellut.

Käyttäjän AriKananen kuva
Ari Kananen

Lauran pitäisi olla muslimi, silloin kukaan ei uskaltaisi kysellä....

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyuu, olet hakoteillä. Vaikka Paavo Väyrynen on politiinen inhokkini, hänen poliittisen toiminnan vuoksi, ei hän koskaan ole käyttänyt puheenvuoroja joita persujen suusta kuulee. Huhtasaari, joka päästää sammakoita suustaan, niin hän on vastuussa sanomisistaan ja näin sen pitääkin ollä. Ahtisaarta ja Halosta, molempia pilkattiin fyysisten ominaisuuksiensa vuoksi, mutta fiksu Suomen kansa näki näiden pilkkaajien taakse ja valitsivat heidät Suomen tasavallan presidentiksi.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Olkaamme eri mieltä, ei se ongelma ole. Minä en koe sanoja ongelmaksi, etenkään kun ne eivät ole esim. herjauksen rajat ylittäviä. Minä koen teot ongelmaksi ja Väyrysen useat ikävät teot esim. taloussotkujen, naisia kohtaan asiattoman käytöksen ym. osalta ovat mielestäni pahempia ongelmia kun mitkään tökeröt mielipiteet.

Siitä olen toki samaa mieltä että kansan ääni ratkaisee ja että fiksu kansa näkee typerien heittojen ohi. Katsokaamme miten käy.

Ehkä tätä itsekin heijastelen. Olen Kokoomuksen jäsen ja pidän puolueestamme, mutta en näe että voin äänestää Niinistöä. Presidentin kohdalta pitää katsoa kauemmas kun vain puolueen nimeen. Niinistön kotimaista tietoyhteiskuntaa vastustavat toimensa ovat ikäviä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Huhtasaari ei siis vielä ole virallisesti edes ehdokas. Kaikki tämä yhteen henkilöön kohdistuva holhoushöttö on poikkeuksellista ja oireista. Vaalidebatteihin on aikaa ja uudet tulokkaat saavat niitä edeltävää huomiota tekemistensä ja sanomistensa perusteella. Debatteja odotellessa minua ei kiinnosta onko ihminen kreationisti tai evoluutioon uskova. Minua kiinnostaa onko hän diplomaattinen katastrofi ja häikäilemätön kyykyttäjä. Tai jotain parempaa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Nythän viitseliäimmät voisivat kaivaa intrwebin historiasta ne kommentit joilla on Huhtasaaren puolueen symppaajat ovat muita edellisten vaalien vastaehdokkaita vastaan käyneet. Samoin uskomukset joita antoivat valinnoillaan olevan.

Nyt varmaan noita satuja uskoneiden pettymys on varmaan melkoinen. Ilmankos moni on nykyisin pettynyt politiikkaan. Ei pitäisi kuvata tai edes antaa ymmärtää sellaista mitä ei voi pitää.

Mielenkiinnolla odottelen seuraavien vaalien yhteydessä kaikkea sitä epärealistista kuonaa mitä opetuslapset ilmoille syyttävät. Tosiasiollahan ne eivät pärjäisi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Oli Huhtasaaresta atomopommiuutisia. Minusta presidenttiehdokkaalta aika huonosti sanottu. Sitten vasta selvisi, että ne ovat yli vuoden vanhoja viserryksiä, mitkä oli kaivettu esille. Eivät nyt kovin tyylikkäitä sanomisia silti, vaan asettuvat vähän eri yhteyteen.

Huhtasaarella on jonkinlaiset mahdollisuudet tehdä Trumpit omassa sarjassaan. Häntähän jo haukutaan mediassa kuin Trumpia aikoinaan (-;

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Poliittiselle henkilöllehän nn, että hänestä puhutaan .

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Jos hän olisi jonkun muun puolueen ehdokas, niin arvostelut muuttuisivat.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#20: Minkäs muun puolueen ehdokas tälläisilla arvoilla varustettu henkilö voisi olla?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Hyvä avaus Huhtasaarelta, näyttää sattuneen osalle akillesjänteeseen.

Jos asiat ovat todella Laura Huhtasaaren lausumalla tasolla, olisi aika ottaa paljon pelätty NATO keskustelun aiheeksi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Osalla ns. luotettavaa mediaa näyttää olevan suuri tarve toistaa samoja asenteellisia, ennakkoluuloisia, 'agendallisia' ja 'pedagogisia' virheitään vuodesta toiseen.

Se osa haluaa ohjata ihmiset ajattelemaan oikein ja lopettamaan hankalat tai väärät kysymykset. Tuo ohjailu näyttäisi alkaneen mediassa jo ennenkuin kaikki ehdokkaat on virallisesti edes asetettu. Jos media asettuu osapuoleksi, sen luotettavuus tarkkailijana ja vallan vahtikoirana on mennyttä kalua.

Tuntuu suorastaan pahalta, että lukijat joutuvat muistuttamaan mediaa sen roolista, journalistista periaatteista ja toimittajan huoneentalusta. Medialukutaito taitaa jo pelottaa mediaa?

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

En olisi kovin huolissani medialukutaidon lisääntymisestä kun katsoo minkälaisissa somekuplissa ihmisiä kasvatetaan. Ensin oli kyläyhteisö, sitten peruskoulu, sitten facebook - aina on kasvattaja lapselle löytynyt.

Mutta toki oikeaanhan sinä osut, Seppo. Journalistien pitäisi ehkäpä muistaa että hekin ovat ihmisiä, joilla on omat suosikkinsa ja inhokkinsa, omat poliittiset linjauksensa, omat mielipiteet puolueista, yms. Se ohjaa jokaista ihmistä. Jos sen tiedostaa, tekee parempaa journalismia. Jos siitä on avoin, antaa myös paremman kuvan.

Siinä kohtaa kun journalisti tulee minulle sanomaan että on puolueeton, tilanteesta riippuen joko nauran tai itken. En nääs usko kenenkään kykyyn sammuttaa tunteensa pois nappia painamalla.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset