Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Oikeistolainen väkivalta ON pahempaa

Oikeistolainen väkivalta, vasemmistolainen väkivalta ja miljoona kolumnia pyörittelemässä, jättäen kissat ja kuumat puurot työttömäksi. Olen puolustanut sananvapautta ääni käheäksi pitkän aikaa, mutta en aio koskaan tehdä sitä totuuden kustannuksella. On aika vuodattaa vähän sydänverta ja muistuttaa tasapuolisuusharhasta (myös tämä).

Oikeisto on pahempi

Koska muu media on sen jo tehnyt, jätän diipadaapan tähän. Äärivasemmisto on ikävä toimija eikä tätä ole kyseenalaistanut edes pääosa ns. valtamediasta. Mutta kun äärioikeisto tappaa. Jukolauta nyt, tässä on vaan yksinkertaisesti äärimmäinen ero. Vaikka miten luettelisin äärivasemmiston kärhämöintejä, sillä ei ole mitään väliä kun paikalle tulee Jesse Torniainen ja pian soitetaan pappia. Ei näitä vain voi eikä saa verrata.

Samat esimerkit löytyvät jenkeistä. Äärivasemmiston uhka on herättänyt jopa liberaalin median huolen demokratian tilasta, mutta sitten tulee Trumpin ydinjoukon valkoisin edustusto ja taakse jää ruumiita, toistuvasti. Ei näitäkään voi vertailla eikä kyse ole kahdesta tasavertaisesta osapuolesta. Vaikka kuinka olen kriittinen maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan (kahteen suuntaan, toim huom) ja miten paljon vasemmisto ajoin vatuttaa, tiedän että lopulta vain kuolema on lopullinen - ja siinä kohtaa äärioikeisto omaa kyseenalaisen kärkitittelin. Se ei vaan muutu vaikka voissa paistaisi. Toki pahaa pelkään että tilanteen eskaloituessa tilanne voi kehittyä vaikka miten hirveäksi, mutta se on spekulaatiota ja tykkään elää faktoissa visioiden sijaan.

Tietenkin kyse on oikeasta ääripäästä. Keskiverto hommalainen ei koskisi pitkällä tikullakaan vastarintaliikkeeseen ja tuskinpa keskiverto republikaanikaan suvaitsee white power -sontiaisia. Tässäkin maassa on ihan oikeasti paljon maahanmuuttokriittisiä ihmisiä jotka pitävät odineita ja svl:ää ym. akuuttina uhkana yhteiskunnalle, varauksetta. Tämä on hyvä asia yhteiskuntarauhan kannalta. Harmaalla osalla pelikenttää on monenlaisia pelaajia, mutta on myös niitä jotka menevät selvästi reunan yli. Ne sijoittuvat nykyterminologiassa äärioikealle.

Mitä tästä voi oppia?

Ei ole uutinen että Trump on idiootti. Sen sijaan olisi keskustelulle hyödyllistä ymmärtää, että monella meistä on ns. oman aatesuunnan parissakin tahoja jotka ovat haitaksi yhteiskunnalle, keskustelulle ja sovulle. Paljon tätä pahempia ovat ne jotka ovat valmiita murhaamaan aatteensa vuoksi. Ihminen ei menetä aatteestaan mitään tunnustamalla sen johtavan väärissä käsissä äärimmäiseen väkivaltaan. Se on vain tervettä tosielämän ymmärtämistä. Murhaa ei voi eikä saa selitellä, pehmitellä tai jossitella. Se pitää tuomita aina, ilman konditionaaleja tai "mutta noikin riehuu" vässyköintejä. Tragedian taustojen tutkimus on asia erikseen, mutta sille on aikansa ja paikkansa.

Alustavan testin perusteella moni mamukriitikko syöksee tulta ja tulikiveä suuntaani tällaisen nöyristelevän jutun perusteella - siitä vaan! Oikeistolla on helvetin iso ongelma niskassaan enkä aio leikkiä ettei niin olisi. Se ei ole minun syytäni millään muotoa, mutta se koskettaa minua. Jos poliittinen murha ei kosketa sinua, katso peiliin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä en ole huomannut omassa aatesuunnassani murhaavia tahoja. Pitäisi oikein miettiä keitä saattaisivat olla kun ei ole oikein aatteitakaan. Pitäisikö olla huolissaan?

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Taru hyvä, toivottavasti tämä pätee meistä lähes kaikkiin.

Valppaus on silti kaikille paikallaan. Aina on hyvä miettiä milloin omalla vastauksellaan voi tilannetta joko eskaloida tai rauhoittaa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kiitos kommentistasi. Tämä balansoi hyvin muissa blogeissa jatkuvia keskusteluita jotka lähinnä ovat syytelleet kuolleita heihin kohdistuneista väkivallanteoista. Natsi tosiaan tappaa. Ja ihan tarkoituksella.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Niin myös muslimi, mutta kaikki natsit eivätkä muslimit ole tappajia, kumpiakin kuitenkin yhdistää ideologia...

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Jos äärivasemmistolainen väkivalta on portaikossa 1. askelmalla, äärioikeistolainen on selvästi useamman askeleen ylempänä, sanotaanko vaikka 10. askelmalla. Ääri-islamilainen / islamistinen väkivalta on sitten jossain 1000. askelman korkeudella, näin mitta-asteikolla.

Mutta sen paremmin äärioikeisto kuin äärivasemmisto, kuin maltillinen oikeisto tai vasemmistokaan ei ole syyllinen siihen kun islamisti murhaa. Voidaan toki spekuloida taustasyitä tai katalyyttejä, mutta se on loputon suo.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Omituinen vertaus. Kyllä natseissa on enemmän kristittyjä kuin muslimeja. Yksikään muslimiystävistäni ei ole tappanut ketään.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti Vastaus kommenttiin #9

En sanonut muslimit, sanoin islamistit. Se on täysin eri asia.

Ei ole väärin olla islamistifoobikko, kuten on viisaasti kirjoitettu:
http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2017/02...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #10

Kommenttini ei ollut sinulle, vaan Mesimäelle, joka rinnastaa natsit muslimeihin. Juuri sillä tavoin kuin Trumpkin tekee.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #9

Islam on uskonnon lisäksi myös ideologia, siksi voi verrata natseihin, mutta islamin on toki myös uskonto.
Ei Jukka yksikään minunkaan muslimiystäväni ole murhaaja.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Se on jännä miten oikeistopiireissä vasemmistoradikaalien väkivaltaa kutsutaan sarkastisen nokkelasti "paremmaksi väkivallaksi" (mikä onkin joskus ihan osuva ilmaus, ei sillä!), mutta samanaikaisesti ollaan autuaan ymmärtämättömiä kuinka tuolla kuvataan käytännössä myös omia kaksoisstandardeja. Eli itse kannattamien ryhmien väkivaltaa ollaan valmiita katsomaan läpi sormien, mikä usein tapahtuu siirtämällä huomio whataboutismilla jonnekin muualle. Sitä "parempaa väkivaltaa" on siis se jonkin sortin oikeistolaisen harjoittama väkivalta josta täytyy huomio saada vietyä muualle. Jos tämä on lähtökohta, voisi edes olla vähemmän tekopyhä ja myöntää että jotkut ihmiset ansaitsevatkin kuolla mellakoissa yms. kahakoissa. Kyllähän monet uusoikeistolaiset halveksuvat itsekin vastustajiensa tekopyhyyttä asiassa kuin asiassa, niin eikö tässäkin kohtaa voisi olla olematta tekopyhä?

Jorma Kinnunen

SVL:n luuserit eivät aiheuta mitään ihmeempää uhkaa yhteiskunnalle (yksittäisille henkilöille toki voivat aiheuttaa vaaraa), suurin osa oikeistolaisista ei tunne mitään sympatiaa noita kohtaan. Joukko väkivaltaan taipuvaista, syrjäytynyttä porukkaa, jotka haaveilevat kansallissosialismista.

Case Jimi Karttusesta huomauttaisin, että kyseessä ei ollut murha ja hän olisi mahdollisesti hengissä, jos ei olisi vetänyt sairaalassa omia mömmöjä (subutexia) ja poistunut sieltä vastoin lääkäreiden suosituksia.
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/uusnatsi-torniain...
Em. kommentti ei todellakaan tarkoita, että Torniaisen touhu olisi mielestäni ok, mutta pitäydytään faktoissa murhien suhteen.

Suomalaisesta oikeuskäytännöstä pitää lisäksi ihmetellä Torniaisen rikosrekisteriä ja hänen saamiaan tuomioita eli sitä miten väkivaltarikoksista tulee niin olemattomia rangaistuksia.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Käytin Torniaisesta termiä "pian soitetaan pappia". Tarkoitus ei ollut tappaa, mutta se oli lopputulos ja se tapahtui koska kyseisellä henkilöllä on täysi välinpitämättömyys keinojensa suhteen. Kuka tahansa pienessä järjen voimissa ymmärtää että noin rajuilla keinoilla ihminen kaatuu maahan ja kun hallitsemattomasti kaatuu kiveä päin, riskit ovat ilmeisiä.

Minun henkeä on uhkailtu äärivasemmistolaisten toimesta, mutta se on ollut väkivallan huippu. Törkeää, mutta eri mittapuulla.

Jorma Kinnunen

Blogin lopussa puhutaan poliittisista murhista, joten helposti tulee ja tuli käsitys, että pidit tuota tapausta poliittisena murhana, kuten muutamat täällä kirjoittelevat.

Sinänsä kun ottaa huomioon kummankin äärilaidan harjoittaman väkivallan Euroopassa, niin on ihme ettei kuolleita ole tullut enempää.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti Vastaus kommenttiin #12

Olen saattanut käyttää huonosti valittua termiä lopussa, myönnetään.

Pointti oli kuitenkin ehdottaa, että kun aatteen nimissä tapetaan nenämme edessä, sen pitäisi pysäyttää kenet vaan eikä siinä kohtaa ole mitään väliä kuka on sitä ennen herjannut ketä.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Sen verran on palattava tuohon Charlottesvillen mellakointiin, että kyseessä ei ollut pelkästään rodulliseen tai poliittiseen kannanottoon liittyvä kokoontuminen, vaan se oli myös yleisoikeistolainen protestimielenosoitus järjettömän pitkälle vietyä poliittista korrektiutta vastaan. Itse historiaa harrastavana olen ollut tyrmistynyt niistä tiedoista, joita saa kuulla USA:n viranomaisten aikomuksista poistaa tai siirrättää historiallisia muistomerkkejä sillä perusteella, että tietyt vasemmistotahot ovat onnistuneet leimaamaan ne mm. rotusorron symboleiksi.

Esimerkiksi Robert. E. Lee oli arvostettu kenraali ja kansalainen yli puoluerajojen ja hänen patsaansa mieltäminen rotusorron symboliksi osoittaa jo niin kieroutunutta mielenlaatua, että sitä vastaan on vain pakko protestoida. On hämmästyttävää, ettei näiden patsaiden poistoon olla suomalaisessa keskustelussa juuri puututtu, vaikka touhu on silkkaa talebania, isistä tai kommunismia suhteessa kansakunnan historiaan ja kulttuuriperintöön.

Oikeistolla oli viranomaisten lupa mielenosoitukseen. Antifalla tai BLM:llä ei ollut ja viranomaiset laiminlöivät täysin vihamielisten ryhmien erottamisen toisistaan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ja Antifalaiset tulivat kättä pitempien aseiden kanssa.. Aivan vain mellakointi/Tappelu mielessä! Ei edes yritäneet sovussa hoitaa hommaa!!

Ihme kun ei oikeistolaisia ole kuollut vielä!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Barcelonassa tapettiin tänään ainakin 13 viatonta ihmistä, vähintään 80 on loukkaantunut. Ja täällä lauetaan housuihin jostain Torniaisesta, jonka teosta ei edes ole lainvoimaista tuomiota. Kannattaisi miettiä, mikä näitä torniaisia synnyttää.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Viha synnyttää vihaa. Voidaan akateemisesti keskustella vuositolkulla siitä miten sellainen ja tällainen holtiton maahanmuuttopolitiikka luo vihaa kantaväestössä. Sillä ei ole mitään helvetin väliä. Vaikka miten huonoa politiikkaa vihaisi, se ei ole minkään asteen oikeutus väkivallalle. Ei syy, ei tekosyy, ei minkään asteen selitys, ei oikeutus.

Minä vihaan aivan helvetisti Sipilän absoluuttista typeryyttä 2015 ovet auki -politiikassa, joka oli katastrofaalisen haitallinen niin pakolaisille kuin kantaväestöllekin, hyödykäs vain ihmissalakuljettajille ja muille sikailijoille. Olisin valmis pistämään Sipilän linnaan loppuiäksi siitä. Mutta en silti olisi valmis edes taputtamaan häntä olalle, saatika tekemään väkivaltaa kenellekään.

Islamismi ei ole äärioikeistolainen tai äärivasemmistolainen ilmiö. Se on vain absoluuttista pahuutta. Se ei ole koskaan ollut missään kohtaa tätä vertailuasteikkoa. Se on aina ollut kaikkien janojen ulkopuolella. Eikä se sen paremmin kasva tai vähene sillä että rajat suljetaan tai avataan, joskin ehkä vaihtaa sijainteja. Sen selitykset ja kasvualustat ym. voidaan sitten katsoa ulkopolitiikan saralla, mutta se on aivan oma keskustelunsa. En myöskään koe että siihen on minulla tarpeeksi kompetenssia mennä kovin syvälle.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Älä nyt sentään yritä väittää, ettei yhteiskunnallisille ilmiöille löydy selitystä, oikeutuksesta en ole kirjoittanut sanaakaan. Monisanaisuus ei tee vastaustasi yhtään selkeämmäksi.

Äärioikeistolaista väkivaltaa on vähemmän kuin äärivasemmistolaista ja se on huonosti tai ei lainkaan järjestäytynyttä, Saksaa (sic!) lukuun ottamatta. Tiedot löytyvät EUROPOLin viimeisimmästä tilastosta.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti Vastaus kommenttiin #17

Olet tietenkin oikeassa tästä tilastosta. Äärivasemmisto aiheuttaa huomattavasti enemmän aineellista tuhoa ja epäilemättä tikkejä ja laastariakin menee heidän toimesta enemmän.

Mutta siitä on niin helevetin pitkä matka kuoleman aiheuttamiseen. Se on ainoa pointtini tässä. Ja minua hävettää niin saatanasti että tuota tehdään sellaisen poliittisen aatteen nimissä jonka samaa suuntimaa itsekin osittain seuraan. Vaikken koskaan, varauksinkaan, voisi hyväksyä svl:n toimintaa tai sanomaa, helvetin surullinen tosiasia on että niin he kuin minäkin pitävät holtitonta välimeren taksipalvelua karmivan huonona juttuna. Volyymimme ovat erilaiset, ratkaisuehdotukset myös ja kaikin puolin eri painopisteet, mutta samaakin on.

Tuntematta miestä paremmin ounastelen että samaa voisi sanoa ehkäpä Jussi Halla-ahosta. Mikään hänen tekonsa ei viittaa siihen että hän hyväksyisi väkivaltaa tai varauksinkaan osoittaisi ymmärrystä svl:n suuntaan, silti ylläoleva pätee myös. Spekuloin, että häntä vatuttaa asia kahta kovemmin.

Halla-aho on yksi, muttei suinkaa ainoa heistä jonka pitää jopa vähän mainosmielessä vetää tiukkaa linjaa väkivaltaa vastaan. Vastaavasti meidän muiden tehtävä on varmistaa ettemme laita heitä samaan kastiin. On mahdollista että sekä H-a että Torniainen vihaavat nykyistä maahanmuuttolinjaa, mutta toinen heistä haluaa ratkaista asian diplomaattisesti, toinen väkivalloin. Yhtä lailla kun on ymmärrettävä äärioikeiston väkivallan ero, on myös ymmärrettävä mielivallan ja kansanvallan ero.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Olen samaa mieltä yhden Youtubettajan kanssa (Amerikkalaisen)
Molemmat ääripäät pitää tuomita ja alkaa tekemään asialle jotain konkrettista.. Esim. Toinen ääripää pitää oman kulkueen, niin silloin sinne ei mennä huutaen vastustamaan kuluetta.. Varsinkaan joukolla aseiden kanssa kuten vasemmisto teki Usassa..

Ja on ollut ihme ettei kukaan Oikeastolainen tai paremmin sanottuna ääri-Vasemmistolaisten urhi ole kuollut!!
He ovat hakanneet putkilla ihmisten päähän, tehneet itse pieniä liekinheittimiä ja niitä kohdistaneet ihmisiin ynm.. IHME KUN Ei ole kukaan kuollut.. Mutta jos saman annetaan jatkua, niin aivan varmasti joku vielä tulee kuolemaan..

Sittenkö vasta aletaan itkemään kun jonkun pitää kuolla?

PS. Ihan sama mitä Trump tekee tai sanoo, se on vasemmiston/Median mielestä huonoa, tai jos on kelvollista siitä ei mainita mitään..

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Jos jenkeistä puhutaan, taitaa äärivasemmistolla olla enemmän kuolonuhreja, kun se BLM-aktivisti tappoi 5 poliisia. Suomessa taas äärioikeisto on ainut, joka on tappanut (sekin on tosin 60/50 tapaus kun uhri itse kieltäytyi sairaalahoidosta mikä lopulta johti kuolemaan).

Jenkeissä tilanne alkaa menemään siihen suuntaan, että tilanne vain eskaloituu, ellei joku tee dramaattisia peliliikkeitä. Suomessa toivoisin että porukka yrittää ymmärtää ns vastapuolen lähtökohdat sen sijaan että heittäisi heidän mielipiteensä sivuun jollain leimakirveellä.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Täyttä hölynpölyä. BLM -ryhmällä ei ole mitään tekemistä terroristien kanssa sillä valtaosa tuosta ryhmästä on rauhanomaisia eikä se edusta myöskään vasemmistoa. Vasemmistoryhmittymät eivät ole tehneet Yhdysvalloissa yhtään terrori-iskua 80-luvun jälkeen. Terroritilastoissa Amerikassa korostuu nimenomaan oikeistolainen ja kristillisoikeistolainen terrorismi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Right-wing_terrorism...
https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-abortion_violen...

Niko Sillanpää

Dallasin poliisimurhat olivat tekijän omien sanojen mukaan BLM:n ideologian motivoimia. BLM edustaa identaarista vasemmistoa. Mutta kyseiset murhat eivät edes ole terrori-isku.

Jos jokin on hölynpölyä niin tuo wiki-sivun määritelmä terrorismille ja oikeistolaiselle motiiville. Jokin yksittäinen puukotus ei ole terrori-isku, eli kirjoittajalta menevät sekaisin terrorismi ja muut väkivallanteot, joilla on arveltu tai tiedetty olevan motiivina ideologinen ekstremismi. Lisäksi separatismi luetaan yleensä omaksi kategoriakseen ideologisissa luokitteluissa terrorismin yhteydessä.

Noh, Yhdysvalloissa kyllä tapahtuu enemmän kuolemaan johtavia oikeistolaisia terroritekoja pitkällä aikavälillä tarkasteltuna. Alla olevassa tilastossa separatismi on luettuna oikeiston lukuun, mutta vaikka se poistettaisiin (mukaan lukien tilastoa dominoiva Oklahoman ANFO-pommi 1994), oikeistolaiset ovat edelleen 25 vuoden aikana tehneet enemmän kuolemaan johtavia terrori-iskuja vasemmistolaisiin verrattuna.

https://www.cato.org/blog/terrorism-deaths-ideolog...

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti Vastaus kommenttiin #24

Tämä on kieltämättä asiassa pointti. Olen itsekin lukenut muutamia, mielestäni enemmän järjellä kun tunteella kirjoitettuja analyysejä BLM-liikkeestä ja heidän aiheuttamista kuolemista - joskin osin se on vain spekulointia.

Minun epäammattimainen mielipide on että monen standardin järjestelmä ei vaan voi toimia. Ei Suomessa, ei USA:ssa, ei Saudeissa. Niin kauan kun etnisyys määrittää juridiset oikeutesi, olemme väärässä.

Kuten Morgan Freeman tunnetusti sanoi, rasismi loppuu sinä päivänä kun...
"Stop talking about it. I’m going to stop calling you a white man. And I’m going to ask you to stop calling me a black man."

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tekeekö jokin etuliite jostain teosta vakavamman kuin toisen? Eikä blogin kirjoittaja sitä tarkoittaakaan. Määrästähän lienee kyse.

Äärioikeistolaisen, äärivasemmistolaisen, äärimuslimin tekemä murha ansaitsevat väliinsä yhtäläisyysmerkin. Pelkkä taviksen tekemä murha on kaiketi myös suunniteltu teko.

Poliittinen väkivalta on mielestäni ennalta suunniteltua toimintaa, jolla pyritään vaikuttamaan joidenkin asioiden sisältöön esim.

Näissä toistuvissa tapahatumissa molemmat osapuolet näyttävät suunnitelevan väkivaltaa ennalta ja siksi mielestäni on paikallaan tuomita osalliset. Vakaviin tekoihin syylliset pitää tietenkin toimttaa oikeuslaitoksen käsittelyyn. Tulevaisuudessa tällaiset ryhmät pitää pitää erossa toisistaan. Yhteenottoahan he hakevat.

Ihmeteltiin täälläkin miksi poliisi esti jotakin ryhmää käymästä viime uutena vuotena toisen mielenosoittaja ryhmän kimppuun. Suojeli siis toista ryhmää. Onko tässä enää mitään järkeä.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Juuri näin, ei etuliite tee vakavuutta, vaan teon vakavuus sen tekee.

Sitäkin voisi spekuloida, että onko parempi jos...
- Oikeasti jokaisen mielipiteen ryhmä saisi vapaasti marssia, pitää mielenosoituksia yms, niin kauan kun eivät sisällä kehotusta rikoksiin yms. selviä ylityksiä.
- VAI niin että estettäisiin mielenosoitukset jotka ovat omiaan reagoimaan ongelmia, joko suoraan tai vastamielenosoitusten kautta.

En tiedä oikeaa vastausta.

Tommi Salonen

Joskus pidin arvon kirjoittajaa tolkullisena ihmisenä. Kuinka tyhmä voi ihminen olla, jos pitää edes tuomita erikseen oikeistolaista väkivaltaa? Eikö kaikki väkivalta ole tuomittavaa?

Mitenkä sitten nämä islamilaisen terrorin tuottamat uhrit. Miten he sijoittuvat oikeistolaisen / vasemmistolaisen väkivallan kuvaajalle? Yksi pieni sattumus ja saadaan enemmän poliittisen terrorin uhreja, kuin Suomessa on ollut viimeiseen viiteen vuosikymmeneen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset