Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Jotain kaunista on tuhottu

Olen käyttänyt monet hetken Turun terroristi-iskun puimiseen. Jouduin nytkin pysähtymään ja kysymään parin vuoden takaiselta itseltäni miten edellinen lause edes voi edessäni näkyä. En ole yrittänytkään väkisin tukahduttaa pelkoa tai vihaa - tai surua, joka on päällimmäisenä. Nyt pystyn sen ehkä ilmaisemaan.

Kaunis Suomi kauniissa maailmassa

Kuulun Kokoomukseen. Uskon siihen Kokoomukseen jossa vielä "isänmaa" mahtuu avainsanojen joukkoon. Pidän itseäni myös hieman kansallismielisenä, silloin kun tarkoittaa halua toimia sellaisen maan puolesta joka on kaikille sen kansalaisille ja vieraille hyvä, oikeudenmukainen ja turvallinen. Siinä maassa eivät ole rajat kiinni, mutta eivät myöskään autioita. Siinä maassa ylimmät vallanpitäjät ymmärtävät, että heidän tinkimätön, absoluuttinen tehtävänsä on pitää huolta siitä maasta, sillä kukaan muu ei sitä tee. Tähän en salli pisaran palaakaan rasismia: tässä maassa jokainen täällä lainmukaisesti oleva omaa lain määräämät oikeudet, eikä eriarvoistaminen synnynnäisten ominaisuuksien perusteella yksinkertaisesti ole hyväksyttävää vaan tuomittavaa.

Suomi kuuluu maailmaan ja EU:hun, YK:hon, yms. Kautta historiamme rajojemme yli on kulkenut niin ajatuksia, kulttuuria, tavaroita kuin ihmisiäkin. Se on paitsi luonnollista, myös elintärkeää. Jotta maamme voi olla osa kansojen yhteisöä, meillä on oltava oma maa. Eivät ihmiset lennä tänne nähdäkseen saman minkä näkevät kotikylässään. Tämä tasapäistämisen ajatus minua nyppii. Ei se ole hieno EU jossa voit saman saksalaispankin luottokortilla ostaa saman big macin Torinosta Tornioon. Se on hieno EU jossa on parmankinkkua ja poronkäristystä. Jos emme ole ensin Suomi, emme voi myöskään olla osa EU:ta. EU on osiensa summa ja niiden osien erilaisuus tekee niistä kaikista osia erikoisia, uniikkeja, kauniita.

Juha Sipilä on nähnyt tämän niin helvetin väärin. Kun turvapaikkabisnes alkoi kasvamaan, ihmissalakuljetus kukoistamaan, tiesimme että se houkuttelee väärinkäytöksiin. Tiesimme, että siinä on riskejä. Sipilä ei välittänyt kotimaastaan, siitä ainoasta maasta mitä hänen piti suojella. Hän halusi olla EU:n mallioppilas, hän halusi olla sankari, hän halusi selkääntaputtelua ja nämä saadakseen hän tuhosi Suomen tulevaisuuden tavalla, josta sitä ei ehkä enää korjata. Hän oli ahne, ilkeä ja epärehellinen, aivan kuten hän oli työelämässä ennen poliittista uraansa. Hän tuhosi minulle jotain tärkeää ja kaunista, nimittäin suomalaisen hyvän. Hän ei joudu siitä vastuuseen. Se sapettaa minua.

Viha pitää kohdistaa oikein

Tiedän, että on aivan turhaa järjestää mielenosoitusta pääministeriä vastaan. Ei hän välitä tutkimustiedosta tai kansan mielipiteestä. Hän haluaa miellyttää omaa lähipiiriään, viis muusta. Tiedän siis asian turhuuden, mutta silti osallistun siihen. Mielestäni suomalaisten kokema pelko ja viha kaipaa kanavointia. Jos emme voi prosessoida vihaamme, se voi kanavoitua silmittömään pahuuteen, jopa suoranaiseen veljessotaan. On mielestäni absoluuttisen oikein kohdistaa joukolla ne vihan huudot, ne perkeleet, ne vaikeat kysymykset sitä tahoa vastaan, joka rikkoi virkavalansa törkeimmällä mahdollisella tavalla.

Turun terroristin pidätti poliisi ja hänet tuomitsee oikeusistuin, juuri kuten oikeusvaltiossa kuuluukin. Pääministerin voi kuitenkin tuomita vain kansan mielipide, ilmaistuna demokratian voimin. Se on minun tapani selviytyä tästä mittaamattomasta surusta. Jokainen löytäköön oman tapansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jotain kaunista on tuhottu nyt ja joka kerta kun joku aatteeseen hurahtanut sekopää päättää alkaa toimia. Olipa sitten tänään, kymmeniä tai satoja vuosia sitten.

Nyt on haudallaratsastajien markkinat: ne ilmiantavat itsensä ihan itse.

Turussa elämä jatkuu ennallaan enkä ainakaan itse toivoisi siihen ulkopuolisia tunkeutumaan viisasteluineen.

Jos on sellainen luonne niin voi syyttää poliitikkoja tämänkertaisesta, aivan kutten voi syyttää muutama viikko aiemmin tapahtuneesta väkijoukkoon ajosta Helsingissä, kouluampumisista, Myyrmannin Petri Tapiosta tai kahdeksasta surmanluodista. Aiemmista vuosikymmenistä puhumattakaan.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Ei hätää, olen tamperelainen. Ainoa asia joka tuo meitä Turkuun on halumme hakata railo rajalle ja tönäistä Turku mereen.

Teemme sen rakkaudella. Kuten olemme tehneet aina tähänkin asti.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Äläs nyt.
Se että vihervasemmisto haluaa vahvistaa omaa rikollisuuttamme ulkomaantuonnilla ei ole turkulaisten yksinoikeus, kyllä heitä siellä Mansessakin luurailee :^)

Juha Kuittinen

Ulkopuolisten viisastelu on aika pientä verrattuna paperittomien puukonheilutteluun- "Turussa elämä jatkuu ennallaan"..

Mika Sarivaara-Satta
Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"Juha Sipilä on nähnyt tämän niin helvetin väärin. Kun turvapaikkabisnes alkoi kasvamaan, ihmissalakuljetus kukoistamaan, tiesimme että se houkuttelee väärinkäytöksiin. Tiesimme, että siinä on riskejä. Sipilä ei välittänyt kotimaastaan, siitä ainoasta maasta mitä hänen piti suojella. Hän halusi olla EU:n mallioppilas, hän halusi olla sankari, hän halusi selkääntaputtelua ja nämä saadakseen hän tuhosi Suomen tulevaisuuden tavalla, josta sitä ei ehkä enää korjata. Hän oli ahne, ilkeä ja epärehellinen, aivan kuten hän oli työelämässä ennen poliittista uraansa. Hän tuhosi minulle jotain tärkeää ja kaunista, nimittäin suomalaisen hyvän. Hän ei joudu siitä vastuuseen. Se sapettaa minua."

Tuo lainaamani kappale on erittäin epärehellinen, sillä sinä et vastaavasssa asemassa paljonkaan erillaisia toimenpiteitä/päätöksiä olisi tehnyt.
Rannalta on aina ollut erittäin helppo huutaa ohjeita laivalle joka meren tyrskyissä seilaa.

Tämä väite perustuu mille? "Hän haluaa miellyttää omaa lähipiiriään, viis muusta."
Ilmeisesti jollekin tutkimukselle? vaiko vain omalle mielipiteelle?
Monet tuota samaa väitettä jakavat papukaijamaisesti toistaen ilman että sitä pystyvät mitenkään todistamaan. Tunnettu tosiasia on että kun tarpeeksi kauan asiaa toistaa se muuttuu joidenkin mielessä todelliseksi.

Kansaa ovat myös ne jotka ovat kanssasi erimieltä ja se vuoksi minua aina häiritsee se kun joku kertoo kansan olevan tuota ja tuota mieltä. Onko tarkoituksen vain ylentää oma porukka toisten yläpuolelle ja näin vaientaa heidän mielipiteensä sellaisiksi että niitä ei tarvitse kuunnella koska niiden esittäjät eivät ole kansaa. Ehkä tuollainen toiminta on sitten sitä suomalaista hyvää mitä kaipaat, toivottavsti ei.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Sipilä on se, jolle on maksettu asian hoitamisesta suuret summat. Hän on toiminut väärin. Tottakai tämä on jälkiviisautta, koska asiaan ei reagoitu ajoissa.

Mielestäni "tällaista sattuu" ei ole hyväksyttävä vastaus. Kaikelle on syynsä ja katalyyttinsä. On hyvä löytää suunta mihin osoittaa, joka on tarkka ja jolle on edes jonkin asteen perustelut. Ei Sipilä ole murhaaja, tietenkään, mutta hän on vastuussa kansakunnan tilasta. Hän teki virheitä. Ehkä hänen syynsä valintoihin ovat erinomaiset ja tietenkin ehkä olisin itse samassa asemassa tehnyt samoin. Vaan silloin olisin myös itse saamassa tätä sontaa niskaani.

Suurin synti on kuitenkin nöyryyden puute. Virhe, joka tunnustetaan, voidaan antaa anteeksi. Valhe, joka kuitataan lisävalheella, on pahin reitti.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Sipilän ainoa rikos on ollut se että hän on uskonut ihmiseen.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ei. Sipilä syyllistyi pahaan arviointivirheeseen.
Uuden vallan huumassa hän ajoi miinaan ja sekoitti realimaailman ja suviseurat.

Toki hän teki korjausliikkeen kun jalat taas ottivat maahan.
Kalliiksi tuli, mutta ei koske Sipilää.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Keijo, voit olla oikeassa. Mutta pitäisi "katsoa mies eikä nuttu". Pääministerillä ei pitäisi olla varaa tehdä päätöksiä yksin tunteilla. Pitäisi käyttää myös järkeä. Sen hän laiminlöi.

Harri Virtanen

En moittisi Sipilää niin paljon kuin Kyuu. Ajattele itse hetken olevasi Siplilä, avaat minkä tahansa lehden tai tv-kanavan: Maantai: pakkolait - Sipilä on pers***. Tiistai: Talvivaara - Siplilä on pers***. Keskiviiko: serkkujen bisnekset - Sipilä on pers***. Torstai: Päämisteri antoi omakotitalon ulkomaalaisennäköiselle - Voi kuinka ihku ja erinomainen päämisteri meillä onkaan!

Populismi on vaikeata, kun kumarrat veijoesson baariin niin pyllistät punavuoreen. Ongelma on 'popula' kansasta on moneen junaan, heterogeeninen porukka Hesasta Ivaloon. Sen sijaan journalistit ovat hyvin homogeenista porukkaa, koko joukkoa on helppo miellyttää yhdellä ja samalla fraasilla. Jos ilmoitat antavasi omakotitalon kaikille ulkomaalaisennäköisille niin YLE, HS, TS, IL, AL, JNE ylistävät, Talvivaara ja muut on hetkessä anteeksiannettu.

Kuka ei haluiaisi ylistyksiä, minä valitsisin Torstain anytime! Antakaan mulle torstai niin tunnustan vaikka Palmen murhan! Populismi eli kansan miellyttäminen on pieni ongelma verrattuana toimittajien miellyttämiseen.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Hyvä vastaus, Harri. Enkä minä sano että Sipilän asema helppo olisi.

Toisaalta, se on asema josta maksetaan hurjasti rahaa ja annetaan hurjasti etuisuuksia sekä tukea. Vanha sanonta sanoo ettei pidä huipulle kiivetä jos ei takapuoli kestä merivettä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset