Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

SVL:n lakkautuksella on suuri symboliarvo

Varsin odotetusti Pirkanmaan Käräjäoikeus päätyi lakkauttamaan uusnatsijärjestö SVL:n sekä samaan rahaan myös Magneettimedian. Kauan saa hakea suomalaista jonka mielestä hyökkäävää väkivaltaa käyttävä uusnatsipoppoo olisi jotenkin hyväksi, joten sinänsä päätös on helppo vastaanottaa. Päätöksen vaikutusten pohdinta on kuitenkin monimutkaisempi kysymys.

Symboli kantaa

Symbolisesti päätös on tärkeä. Tässä tehdään selväksi että yhdistysten luvatussa maassakaan ihan kaikki peli ei vetele. SVL:n osalta asia on erinomaisen selvä, Magneettimedian osalta vähän häilyvämpi. Edellinen on osallistunut tappamiseen, jälkimmäinen "vain" hiuskarvat nostattavaan äärimmäisen räikeään vihapuheeseen. Kukaan ei varmasti kuvittele että pahuus maailmasta katoaisi oikeuden päätöksellä, mutta kansan oikeustajua heijastelevassa sanomassa on paljon hyvää. Mielipiteenvapaus ei tarkoita vapautta ajaa mielipidettään kättä pidempää apuna käyttäen. Tästä voi tulla ennakkotapaus joka antaa hyvät valmiudet toimia vastakin. Toki poliisilla on täysi työ erottaa teot aatteista, väkivalta kun on aivan yhtä pahaa riippumatta sen motiivin laadusta. En näe tässä suurta ongelmaa, poliisissa osataan tarpeen vaatiessa käyttää myös järkeä.

Teko hoipertelee

Siinä missä symboli voi olla vahva, teko voi olla heikko. Toisin asiaa katsoen muistamme etteivät uusnatsiaatteiden kannattajat tästä mihinkään häviä. Kampanjointi ei lopu ja järjestö voi kehittää uuden nimen tuossa tuokiossa. Se voi myös muuttaa toiminnan vähäisen valvonnan alaisuudesta täysin olemattomaan valvontaan. Toiminta voi jatkua salatuissa verkoissa, yhdistysrekisterin ulkopuolella ja maksuliikenne hoituu kätevästi kryptovaluutoilla. Poliisin vähätkin mahdollisuudet valvontaan putoavat lähelle nollaa. Pahimmillaan järjestö voi saada salaliittöhörhöistä uutta nostetta, nyt kun he voivat esittää marttyyria pahiten päästään seonneelle yleisölle. Se voi rohkaista entistä ikävämpään toimintaan. Toisaalta, jälleen on hyvä muistaa että poliisilla on myös järkeä, eivätkä he jää sivustakatsojiksi tässäkään tapauksessa.

Pelisäännöt on tarkastettava

Varsin suuri määrä yleisön kommentteja on ymmällään siitä, millä säännöin tällaisia päätöksiä lopulta tehdään. Suomessa on useita väkivaltaa käyttäviä järjestöjä ja vielä useampia jotka vähättelevät väkivallan tekijöiden vastuuta. Ei ole montaa vuotta kun oikeusministerimme puolusti väkivaltaa käyttänyttä nuorisojoukkoa heidän hyökätessään joukolla laillista nimenkeräystä harjoittaneen vanhuksen kimppuun. Jos kaikkea väkivaltaan kehotusta haluamme tuomita, saadaan maahan perustaa pari käräjäoikeutta lisää pelkästään näitä hoitamaan. Viha lipsuu niin äkkiä saunan taakse ulottuvaan retoriikkaan, vaikka todellinen väkivallan uhka on onneksi harvassa. Peruskysymys on nähdäkseni tämä: pitääkö joidenkin joutua elämään väkivallan uhan alla, eli onko jonkun koskemattomuus vähemmän tärkeä? Onko eläinoikeusryhmän väkivaltauhka turkistarhaajaa kohtaan enemmän tai vähemmän vakava kuin uusnatsien uhka esimerkiksi maahanmuuttajia kohtaan?

Oikeus sanoi tänään jotain, johon voin yhtyä: väkivaltajärjestö ei nauti lain suojaa. Oikeus ei voi kuitenkaan nuijaa koputtamalla lakkauttaa maastamme pahuutta. Sitä varten tarvitsemme suurempaa yhteisöä ja yhteistä halua tehdä maastamme parempi paikka. Pahaa pelkään että kuljemme tältä osin vastakkaiseen suuntaan. Ettei olisi taas unilukkarille töitä tarjolla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Hannu Töyri

Steen, Steen Christensen, missä on Holsti, missä on Palo. Huusi Arhinmäki jalkapallo ottelussa ja vasemmistolainen bandi Steen 1 nimettiin jonkilaisena kunnioan osoituksena sankarilleen.

He ihailivat poliisimurhaajaa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kyllä sinä Töyri olet kirjoituksessa täysin sekaisin.

Hannu Töyri

He ihailivat poliisimurhaajaa. Anarkistit ovat toimineet vasemmiston laittomana turvakaartina, joka on ottanut usein yhteen poliisin kanssa. Olen itse nähnyt kuinka anarkistit vittuilevat poliisille, saadaksen rähinän aikaiseksi ja varsinkin näinä vuosinä kun Arhinmäki tovereineen huusivat jukisissa tilaisuuksissa tuota lausetta olivat myös anarkistien rähinöäinti yleistä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #9

Sinä olet Töyri täysin sekoteillä väitteitesi kanssa. Vasemmistolla ei ole ollut, eikä tule olemaan mitään laittomia turvakaarteja. Ainoa mitä on ovat poliisien vaatimat järjestysmiehet, joita mm. Vappuna käytetään. Tämä kun perustuuvoimassa olevaa lainsäädäntöön.
Arhinmäki ei ole osallistunut anarkistien toimintaan.

Mutta onko sinut nähty erään "Jessen " joukoissa Rautatientorilla Helsingissä? En ole varma, mutta mölinä on samaa kuin tuon kieletyn organisaation keskuudessa!

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti Vastaus kommenttiin #10

En ole lainsäätäjä tai valvoja, joten voin ihan kansalaisena ehdottaa että TEOILLA on väliä, ei niiden teknisellä formaatilla.

Niin vasemmalta, oikealta, ylhäältä kuin alhaalta, uskonnosta x, uskonnosta y, aatteesta z on harjoitettu lain hengen ja kirjaimen ylittävää toimintaa. On ollut tapauksia josta on annettu sakkoja, on tehty syyttämättäjättämispäätöksiä asian pienimuotoisuuden vuoksi.

On täysin loputon suo lähteä joka tapausta tutkimaan paljonko on järjestäjän a)vikaa b)huolimattomuutta c)tekoa d)tekemättä jättämistä. Esim. monet SVL:ää vastustavat mielenilmaukset ovat aiheuttaneet ongelmia, josta on sekä väitetty että "yksittäiset henkilöt", kuten myös "järjestäjien syytä".

En usko että tässä yhdelläkään keskustelijalla on juridista kompetenssia tai riittävää määrää todisteaineistoa tehdä edes edistynyttä arvausta. On vain fiilistä.

Ilkka Huotari

"väkivaltajärjestö ei nauti lain suojaa"

Millä tavalla tämä on väkivaltajärjestö?

Onko ketään tuomittu väkivallasta kovennettuna sillä perusteella, että teko olisi tehty kyseisen järjestön jäsenenä/vaikutuksesta?

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Sen sijaan että lainaan Aamulehden artikkelia laajemmin, voin linkata siihen. Siinähän tämä on vastattu.
https://www.aamulehti.fi/uutiset/kiistaa-holokaust...

Ilkka Huotari

"liike kyseenalaistaa holokaustin"

Komediaa, jos tuon takia liike kielletään.

"Kantajat perustelivat lakkautusvaatimusta sillä, että liikkeen julkaisu sisältää vihapuhetta ja propagandaa"

Onko joistain teksteistä tullut tuomioita?

"haluaa rajoittaa sananvapautta"

En nähnyt, miten PVL haluaa rajoittaa sananvapautta tai seksuaalivähemmistöjen oikeuksia, joten ne jäi arvoitukseksi.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti Vastaus kommenttiin #4

Väkivaltarikollisten johtama järjestö jonka katutoiminnan yhteydessä soitetaan milloin poliisia, milloin lanssia, milloin pappia. Ei minulla, eikä tuttavapiirissä kenelläkään muullakaan ole vaikeuksia nähdä tätä väkivaltaisena järjestönä. On AIVAN YKSI LYSTI miten niiden säännöissä ja julistuksissa lukee, jos lopputulos on tuo.

Suomessa on lukuisia kansallismielisiä, maahanmuuttokriittisiä, anarkistisia, eläinaktivistisia ja muutenkin radikaaleja, hyvin rankkoja mielipiteitä omaavia järjestöjä joita ei ole syyttäjä kieltämässä, ei yhdistystä, ei marsseja.

Mediat ovat toki inasen puolueellisia, jotkut enemmän kun toiset, mutta en koe mitään juridista mielipidekieltoa tässä. Väkivalta ei ole osa sananvapautta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #5

SVL palkitsi ilmeisesti Torniaisen sen potkun jälkeen, ja tuo on se argumentti, millä voi sanoa järjestön olevan väkivaltainen. Tai siis se argumentti, minkä pystyn näkemään todelliseksi.

Jos sen perusteella järjestö kielletään, ei minua se hirveästi haittaa, koska onhan se nyt aika tyhmää mennä palkitsemaan jäsen sellaisen jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset