Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Äänestät myös heitä 1/2

Jottei presidentinvaalien valinta olisi liian helppoa, on hyvä ajatella hetki myös presidentin taustaryhmiä. Presidentin asema nostaa myös lähipiirin ja tukijoiden asemaa korkeammalle. Ketä siis presidentin lähipiireihin kuuluu, ketkä saavat valinnasta bonusta? Jaan jutun kahteen osaan, tässä ensimmäinen.

Niinistö ja vaikea raha

Presidenttimme Sauli Niinistö on saanut hyvät pisteet kansalta varsin siistillä pelillä ja oikeilla teoilla. Hänen rahoituksensa lähteistä kuitenkin paljastuu rahan nuiva puoli. Veronkierto on vahvoilla ja rehellinen veronmaksu etäällä. Eipä hän juuri ole kipeästä aiheesta puhunutkaan, vaikka toki selvä on että Sipilän niskaan tämä ongelma lähinnä kaatuukin. Yhtä kaikki, taloudellinen yhteen hiileen puhaltaminen ei ole taustavoimissa vahvoilla.

Haatainen, veto-oikeus ja kassakaappi

Tuula Haataisen hajuton ja mauton kampanja ei oikein anna pohjaa tutkia ehdokasta itsessään, eivätkä hänestä tunnu pitävän edes demarit. Sen sijaan taustavoimissa on suuri, mahtava ja punainen SAK. SAK on järjestänyt hänelle markkinointitilaisuuksia ja onpa perheessä laitoksen taustaa vahvastikin edustettuna. SAK:lla on yksi maamme mahtavimpia verottajalta piilotettuja rahastoja sekä täysin epädemokraattinen veto-oikeus isoon osaan eduskunnan toimia. Saisiko tämä rikas ja lain yläpuolelta vaikuttava kabinetti yllättävää nostetta Haataisen myötä?

Torvalds ja erivapaudet

Nils Torvalds on edustanut RKP:ssä outoa linjaa, esittäessään jopa pientä ymmärrystä kielipolitiikan uudistajien suuntaan. Se on toki hienoa show'ta, sillä päätöksissään hän on ehta kuppikuntansa kannattaja. Taustalla on myös suomenruotsalaisten karmivin eliitti. On säätiöitä, on veronkiertoa, on segregaatiota, on lasten eristämistä, on rokotevastaisuutta, on väkivaltaa ja rotuoppiakin. Mikään palanen hänen taustavoimissaan ei kestä päivänvaloa enkä rohkene edes ajatella miten vahvaksi ne voisivat nousta Torvaldsin vanavedessä.

Vanhanen ja pimeä maaseutu

Oli lautakasatapauksesta mitä mieltä vaan, se kuvastaa Matti Vanhasen tyyliä. Jätän nyt tässä väliin omat henkilökohtaiset kokemukseni miehen ikävistä teoista ja keskityn siihen mitä iso media on kertonut. Sieltä ja täältä on tullut omalle elämälle pientä nostetta ja maisemat vaihtuvat nopeasti heti konjakkipullojen määrän laskiessa. Sen sijaan miehen takana oleva organisaatio on miestä väkevämpi, kattaen vaikkapa Suomen ennätyksen suojatyöpaikoista ja kikkailuviroista pitkin maakuntia. Aivan toinen asia on kepun läheinen suhde maaseudun äärikristillisten liikkeiden kanssa - naisvihaa, väkivaltaa, lasten seksuaalista hyväksikäyttöä - siitä on pienet kepulaiset tehty. Voisiko ääni Vanhaselle olla myös ääni ultrakonservatiivisille ääriuskonnoille?

Jatkuu...

Parin päivän sisään toinen osa, jossa sitten Huhtasaari, Haavisto, Kyllönen ja Väyrynen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

No jopas oli korni blogi. Odotin jotain konkreettista, mutta ainoa faktinen puoli oli jo lehdistön jakama (Niinistö ilman muuta Kokoomuksen miehenä saa lahjoituksia yritysmaailmasta ja isokenkäisiltä) sitten sitä on keksitty muille ehdokkaille vaikka mitä väkivaltaisia taustavoimia.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Väkivaltaisia? Mistä ihmeestä sinä löysit viittauksia väkivaltaan? Pyydän täsmennystä kommenttiisi tämän suhteen. Kiitos jo etukäteen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Riittää että luet blogin, niin viittaukseen väkivaltaan löytyvät.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #3

Tosiaan, ikävä juttu tuo mihin Kyuu viittasi (kommentti 4 tuossa), mutta minkäs jo tapahtuneille asioille mahtaa? Ja minun häpeäni kun olen niin huonosti seurannut uutisia.

Väkivalta on aina tuomittavaa, jopa silloinkin kun sitä harjoittavat itsensä paremmiksi ihmisiksi luokittelevat.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

RKP:n väkivallasta nyt tulee mieleen vaikkapa taannoisen oikeusministerin puheet puolustaessaan teiniryhmän väkivaltaa kun hyökkäsivät pakkoruotsia vastaan nimiä keränneen vanhuksen kimppuun. Tai aika lailla mikä tahansa arkipäivä länsirannikon kaksikielisissä kylissä.

Kepun osalta SK puolestaan teki ihan hyvän pohjatyön jo reilu kymmenen vuotta sitten, mutta nyttemmin viittasin lähinnä vanhoillislestadiolaisten toimiin ja niistä onkin media tarjonnut kotitarpeiksi. Toki hyvin eri muotoja tässä, edellinen oli kollektiivista yhteisön väkivaltaa, jälkimmäinen useimmiten psykologista ja lähipiirin väkivaltaa, joskin institutionaalisesti ohjattua.

Minä en hyväksy väkivaltaa missään oloissa, en vasemmalta, oikealta, ylhäältä, alhaalta, uskonnolla tai ateismilla. Siksi kritisoin kaikkia väkivallan tukijoita täysin riippumatta lipun väristä.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Seuraava osa varmaankin vahvistaa päätöksen jättää äänestämättä. Vai onko siellä kenties yllätys; valtapelaaja ilman noita ilmeisiä seurauksia peliin ryhtymisestä?

Asiallinen muistutus siitä että gangsterit on gangstereita.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Sen verran voin vielä lisätä että tietenkin tässä on vähän kärjistystä. Joka ikisen ehdokkaan takana on taustaryhmiä jotka eivät ole imartelevia. Ei ole täydellistä ehdokasta, ei demokratiassa.

Ja sitten kakkososaan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset