Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Äänestät myös heitä 2/2

Jottei presidentinvaalien valinta olisi liian helppoa, on hyvä ajatella hetki myös presidentin taustaryhmiä. Presidentin asema nostaa myös lähipiirin ja tukijoiden asemaa korkeammalle. Ketä siis presidentin lähipiireihin kuuluu, ketkä saavat valinnasta bonusta? Tässä kaksiosaisen jutun jälkimmäinen osa, ensimmäinen löytyy täältä.

Huhtasaari ja hyppypotkut

Laura Huhtasaari on mielestäni puhunut asiallisesti väkivaltaa ja vihaa vastaan. Yhtä kaikki, perussuomalaiset tarvitsevat puolueena kipeästi myös selvästi rajan yli menevien kiihkoilijoiden äänet. Persuissa on ihan oikeasti Suomesta huolissaan olevia rehtejä aktiiveja. Toisaalta on myös aivan liikaa oman käden oikeuksiin luottavia ääri-ilmiöitä, jotka enemmän tai vähemmän salassa toivovat lopullista ratkaisua mukakristillisiä arvoja uhkaaville vähemmistöille. Nostaisiko Lauran asema kaduille myös uuden aallon odinisteja? Entäpä sitten niiden vastustajat, joilta ei heiltäkään väkivaltafantasioita puutu?

Haavisto ja vihreän sävyt

Pekka Haavisto on mielestäni todella hyvä ihminen - ymmärtäväinen, rauhallinen ja keskusteleva. Vihreissä hänen kaltaisiaan on paljon, mutta ei suinkaan enemmistöä. Vihreiden takana on laajaa tukea ryhmittymille ja järjestöille joille rauha tai väkivallattomuus mahdu sanavarastoon. Moni vihreä osallistuu myös verkossa aktiivisesti äärimmäisen ikävään vihakampanjointiin "väärää mieltä" olevia vastaan. Saako tämäkin vihreän sävy lisää voimia Haaviston menestyksestä?

Kyllönen ja pyöräteline

Merja Kyllönen on outo yhdistelmä äärikaupallisia intressejä (esim. ministeriaikojen vakoilusuunnitelmat) ja toisaalta rakkautta nykyvasemmistolaista aktivismiin. Toisaalta, sitähän se äärivasemmistolainenkin aktivismi on, kun sovitaan iPhoneilla Facebookissa että pistetään italialaiset muotivaatteet niskaan ja lähdetään kaupungille vastustamaan kansainvälistä kapitalismia ryöstämällä ja hajottamalla pienyrittäjien liiketiloja. Kun vasemmistoaktiivi herää vasaratilaansa, nauloilta näyttävät niin poliisit kuin porvaritkin. Tarviiko tuo väki vielä lisää nostetta?

Paavo Väyrynen ja...

Nyt löysi tämä blogaaja voittajansa. Väyrynen on onnistunut karkottamaan ympäriltään lähes kaikki poliittiset ystävät. Toki tilalle on tullut uusia mutta mitä ja ketä he ovat, Herra yksin tietää. En osaa yhtään arvata ketkä saisivat Paavon uudesta tulemisesta nostetta, mutta jotenkin ounastelen että mies ei lopulta päästä ketään rinnalleen, niin tärkeää hänellä on olla oman päänsä oma vahti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo, kiitos ja katoin ensimmäisenki osan ja siis emmie aikonukhan ennää äänestää, mutta hullunkurisesti houkuttaa Väyrysen äänestäminen.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Paavossa on yksi ominaisuus mitä ei muissa ole: hän on Paavo.

Ei tuota voi sen paremmin avata. Paavo on Paavo. Se ei ole vain nimi tai titteli, se on instituutio.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Huippuhyvin sanot, siis Paavo on Paavo, siinon perusteluja tarpheeksi.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #4

Seijaa, jee, siese ossaat ja syänmerkki!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #5

LOL, arvelin kun Väyrynen istui vaalitentissä kirja sylissään kansi kameraan päin että kyllä tuo vielä mukinsakin esittelee.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #6

Niin ja sittesse esitteli mukinsaki!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti Vastaus kommenttiin #8

Paavolla on jokin verran egoa kyllä - mene ja tiedä onko se tervettä itseironiaa vai haitallista. Paha sanoa, historiassa on monenlaista esimerkkiä.

Mutta hei, jos mukeilla suomi paranee, siitä vaan. Ei mahdu minun imagoon, yli 50 senttiä kahvimukista on minulle liian kova hinta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #9

Väyrysen tv-esiintymisestä tuli mieleen Putte-possun nimipäivät:
"Puhe oli lystikäs ja sille naurettiin."

Eilispäivän valtiomies kaupusteli mukeja, kampoja, lapasia ja kirjoja hurahtaneiden hurratessa.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Petrus Pennasta olisin voinut äänestää. Toivottavasti Piraatit saavat asetettua ehdokkaan seuraaviin vaaleihin.

Mikäli Liberaalipuolue saa oman ehdokkaansa seuraaviin vaaleihin niin todennäköisimmin äänestän häntä. Tällä kertaa jätän äänestämättä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Hhhm, toteat: "Pekka Haavisto on mielestäni todella hyvä ihminen - ymmärtäväinen, rauhallinen ja keskusteleva. Vihreissä hänen kaltaisiaan on paljon, mutta ei suinkaan enemmistöä. Vihreiden takana on laajaa tukea ryhmittymille ja järjestöille joille rauha tai väkivallattomuus mahdu sanavarastoon."

Avaapa nyt hieman, mielestäsi tuosta vapaasti tulkittuna vihreistä löytyy enemmistö, jolla on laajaa tukea ryhmittymille ja järjestöille, joille rauha tai väkivallattomuus eivät kuulu sanavarastoon."

Vosisitko hieman perustella väitettäsi ja osoittaa nuo ryhmittymät ja järjestöt sekä niitä tukevat vihreät. Asettelet sanasi taitavasti puhuen ensin siitä, ettei enemmistö ole Haaviston kaltaisia ja siitä suoraan päädyt tähän luoden samalla mielikuvan vihreiden enemmistön tuesta väkivaltaan ja rauhanvastaisuuteen. Pidän tätä kyllä aika harhaanjohtavana ainakin omien kokemuksieni perusteella.

En kiellä etteikö olisi olemassa joku pieni osuus kuvaamasi kaltaista toimintaa, mutta todella kaukana se on enemmistöstä.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Minulla ei ole tietenkään ole mitään maagista suurennuslasia vihreiden jäsenistöön. Korostan myös:
- Enemmistö Vihreistä ei ole niin OSAAVIA DIPLOMATIAN ASENTEISSA mitä Haavisto
- En väitä millään muotoa, että enemmistö vihreistä olisi ns. "ongelmatapauksia"
- Toisin sanoen, enemmistö vihreistä, kuten melkein joka puolueesta, on melko tasapaksua harmaata massaa, erilaisia ihmisiä erilaisista taustoista

En takuuvarmasti aio nimetä niitä vihreitä, jotka ovat harjoittaneet ikäviä palopuheita väkivallan puolesta tai kiihottaneet laittomuuksiin. Minä olen tehnyt periaatepäätöksen että minä en lähde tähän sormella osoittamisen rinkiin mukaan. Minä olen saanut neljän eri puolueen aktiivijäseniltä vakavia henkeen ja terveyteen meneviä uhkauksia, enkä aio sitä vihan kierrettä jatkaa.

Mutta suuntia mihin voi katsoa, on esimerkiksi perussuomalaisten jäseniä ja heidän perheenjäseniin kohdistetut uhkaukset - enkä kiistä etteivätkö persut olisivat kaivaneet verta nenästään, mutta uhkaus on silti laiton. Voisi katsoa myös erinäisiin anarkistimarsseihin jossa on otettu erää poliisin kanssa. Tai esimerkiksi greenpeacen toimiin joissa on päädytty omaisuusrikoksiin. Tai ihan vain nettitrollaukseen. Näin esimerkiksi.

Vihreistä jää "ihan hyvä fiilis" itselle ja heissä on runsas määrä mukavaa väkeä, niin rivitasolla kuin johdossakin. Nykyinen puheenjohtajakin vaikuttaa fiksulta. Heillä on kuitenkin se sama ongelma kun jokaisella populistipuolueella: kannatusta ei ole ellei mukaan oteta myöskin ääriryhmiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset