Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Hyvät presidenttiehdokkaat

Kuuntelin melkein koko lauantaipäivän Ylen radio-ohjelmia presidenttiehdokkaista ja tuli hirveän ikävä fiilis, kun yhtä lukuunottamatta ehdokkaita vain haukuttiin, kritisoitiin ja moitittiin. Vastarannan kiiski ilmoittautuu ja aionkin kertoa jokaisesta presidenttiehdokkaasta yhden hyvän sanan kuvailemaan hänen parempia ominaisuuksiaan. Toivon, että kommenteissa tällä kertaa keskitytään vain positiivisiin asioihin ehdokkaista.

Pekka Haavisto on hyvä diplomaatti. Hän kuuntelee, ymmärtää, keskustelee eikä hosu tuomitsemaan.

Paavo Väyrynen on hyvin osaava. Hänen osaaminen maailmasta, valtioista, päättäjistä, historiasta, nykypäivästä ja kulttuureista on valtava.

Sauli Niinistö on hyvä poliitikko. Hän tuntee puolueet, politiikan pelin säännöt ja osaa tuoda puoluekoneistot mukaan tehokkaasti.

Laura Huhtasaari on hyvä kristitty. Hänellä on raamatun armon ja rakkauden sanomaa aina matkassa mukana.

Tuula Haatainen on hyvä feministi. Hän ei pelkää sanan käyttöä ja on valmis myös laajalti perustelemaan ja avaamaan sitä.

Merja Kyllönen on hyvä vastavoima. Hän näkee maailmaa myös köyhän ja hyljeksityn silmin.

Matti Vanhanen on hyvä viilipytty. Hän kestää kovatkin paineet maltillisena.

Nils Torvalds on hyvä porvari. Perinteisen arvokkaat porvarilliset arvot löytävät hänestä modernin kodin.

Loppuun korostan vielä varoiksi, että edellä ei ole sarkastisia ilmaisuja. On luonnollista että moni em. sanoista on sellaisia että jotkut ottavat ne hyvänä, jotkut pahana. Niinpä. Siksihän tässä vaaleissa äänestetään. Ehdotan kuitenkin, että jokaiselle meille on yksi asia ennen muuta, missä presidentin pitäisi olla hyvä. Mieti se sana mieleesi ja mieti sitten kuka ehdokkaista sen toteuttaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hyvä, positiivisuutta tarvitaan! :)

Jokainen presidenttiehdokkaistamme pystyy omalla arvovallallaan palauttamaan Suomeen yhteiskuntarauhan, jonka hätäisesti valmisteltu aktiivimalli on nyt rikkonut.

Kaikille meille positiivisesti ajatteleville alla oleva linkki:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Kiitän aktiivisuudesta - kansalaisaloite on hyvä väline ja ehdotuksesi on hyvin terveellä ajatuksella rakennettu vastine keskusteluun. Demokratia on oikea tapa ajaa muutosta. En kuitenkaan vielä allekirjoita mitään tämän aiheen kansalaisaloitetta, sillä haluan ensin nähdä miten tässä käy. Järjestelmä on ollut voimassa kaksi viikkoa, ainakaan minun mediaseurannalla ei ole tullut vastaan definitiivisiä tuloksia, oletan että niissä menee hieman aikaa.

Sen tosin päätin että jos jokin työtön pyytää tilaisuutta tehdä pientä työmäärää välttääkseen sanktiot, ja hän omaa vähänkin jotain käyttökelpoista osaamista, olen valmis 1 tai 2 semmoista firmaani ottamaan tammi-maaliskuussa. Mielestäni iso osa työnantajista voisi tämän lupauksen tehdä, vaikkapa sitten se 300 euron keikka tarjota. Tiedän, että merkittävä määrä pieniä ravintoloitsijoita tätä jo tekeekin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tässä seoli kiteytettynä: Kun presidentti sanoo että "saatanan tunarit" niin hallitus kuuntelee vaikka presidentillä ei olekaan muodollista valtaa.
Moraalista valtaa sitä enemmän. Mutta sitä ei ole jos sitä ei käytä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tällainen blogi on tervetullut tähän nykyisin harrastettuun negatiivissävyiseen loanheittopolitiikkaan ja sen myötä tänne varsinaisten päättäjien (äänestävä luokka) foorumille. Kiitos Kyuu herätystönäisystä! Ollaan vaan tulevaisuudessakin erimieltä yhteisten asioiden hoidosta, mutta ollaan sitä sivistyneesti. Suomi ja suomalaisethan ovat kaikesta näräilyistään huolimatta koulutukseltaan, tiedoiltaan ja sopimiskäytäntöinöiltään maailman kärkimaita. Ihan n.s. vaatimattomasta yhteiskunnallisesta asemasta aina korkeimmaksi asemaksi luokiteltuun saakka.
Terv. yx "vassari"!

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jäin miettimään Sauli Niinistön "arvojohdattelijuutta". Siinä hän on kyllä oikeilla jäljillä, koska klassisia arvojahan ovat kauneus, hyvyys ja totuus. Olisi aika erikoista olla edellä kerrottujen arvojen johtaja, arvojohtaja.

Ihanteet ja arvostukset ovat sitten ihan toinen juttu - sekä kaikki "inhimillisesti arvokkaaksi koettu", johon sijoittuvat ne arvostusilmiöt, joita ei arvojen, ihanteiden tai arvostusten kautta voi määrittää, esim. ystävyys ja läheisyys.

Ks. aiheesta lisää

http://oraakkeli.blogspot.fi/2008/02/totuus-kauneu...

Ottakaapa kantaa presidenttiehdokkaidemme arvoihin, arvostuksiin ja ihanteisiin. Mennään pintaa syvemmälle...

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Hyvä lista Kyuulta!

Kaikissa ehdokkaissa on positiivisia piirteitä ja useampaakin voisin äänestää.

Erityismaininta Paavo Väyryselle: energinen, aktiivinen ja nuorekas!

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Pitäisi tehdä kansalaisaloite että media ei saa osallistua ns tutkimuksineen valitsemaan presidenttiä. Ja toisaalta ehdokkaiden olisi kampanjoitava samalla rahasummalla. Nyt ökyrikkaat ylenrahoittavat marionettiään.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Allekirjoitan kyllä huolen rahan osuudesta vaaleissa ja etenkin sen lähteistä. Toisaalta, en keksi mitään juridisesti kestävää tapaa tätä rajoittaakaan. Avoimuus on parasta ja sitä media sentäs on vähän onkinut.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Joo, on ne kaikki niin ihqja! Äänestetään mitä sattuu, ja toivotaan, että tulevaisuus on hyvä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset