Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Lemmikkipolitiikan ongelma yhdessä lauseessa

Olen suhtautunut kriittisesti lemmikkien tilanteeseen ja jakanut useiden eläinlääkärien huolta aiheesta. Tilanne on kovaa vauhtia pahenemassa ja keskustelukommentit Ylen jutussa osoittavat vahvaa polarisoitumista. Päivän Iltalehti tarjoaa kansanedustaja Satu Taavitsaisen (SD) suulla inhorealistisen tiivistelmän.

Oman käden oikeutta

Elikä Iltalehti 13.3.2018, sivu 7 ja puhujana siis demariedustaja Taavitsainen, joka sanoo...

Ai että tekisi mieli mennä koiran kanssa kävelemään Kalevankankaalle ja tavata tämä mies. Saisi kurinpalautusta.

Kieltämättä jutussa väitetty väkivaltarikos oli täysin tuomittava ja törkeä, mutta se ei oikeuta kostoa, lisää väkivaltaa tai oman käden oikeutta yleensäkään. Kansanedustaja tässä ilmoittaa että hän haluaisi usuttaa koiransa käymään väitetyn rikoksentekijän kimppuun - vailla tutkintaa, vailla oikeudenkäyntiä. On siinä meillä eläinrakkautta.

Huolia piisaa - ja ratkaisuja

Olen ilmaissut huoleni huonosta koirien kasvatuksesta ja muistuttanut koirien vaarallisuudesta. Lopulta koirien salliminen kauppakeskuksiin itsessään ei ole määräänsä pahempi ongelma. Vain kaksi asiaa täytyisi ensin hoitaa. Ensinnäkin kaikista allergiahoidoista tulisi saada vähävaraisille maksuttomia. Toisekseen koiran omistamiseen täytyisi käydä säännöllisesti uusittava koe ja hankkia lupa. Jälkimmäinen on muuten ehdotus jonka useimmiten tarjoavat aktiivisimmat koiraharrastajat jotka ymmärtävät parhaiten miten huonosti hoidetut koirat kärsivät. Näin kävi myös Ylen keskustelussa.

Minä en paljoa koirista tiedä, mutta sen tiedän että edustaja Taavitsainen ei tuota lupaa pystyisi hankkimaan. Eipä sitä ampuma-asettakaan anneta ihmiselle joka julkisesti ilmaisee haluavansa käyttää sitä ihmisiä vastaan. Aika lailla yhtä kuollut se uhri on, ampui häntä sitten pyssyllä tai puree kaulan auki väkivaltaiseksi koulutetun koiran toimesta. Ehkäpä tämän kansanedustajan kannattaisi purkaa vihansa kuntosalilla, kun ymmärtääkseni sellainen eduskunnasta löytyy. Jos ei muuta niin yksi koira Suomessa kärsisi vähemmän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niin joo. Äitivainaani sanoin haluaisin joskus tunnetilassani hirttää jonkun lähimpään lyhtypylvääseen. Mutten tee niin koska olen ajatteva ihminen jonka mielestä ihmistä ei pitäisi saada hirttää oikein kunnon oikeudenkäyntiä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Kyuu Eturautin ratkaisu olisi tietysti ollut että äitivainasi, levätköön rauhassa, olisi joutunut hakemaan virallisen pyövelin ammattitaidon ja joutunut todistamaan ammattitaitonsa kokeilla.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Ei hullumpi idea, Ralf. Ja jos nyt historiaani muistan, pyöveleissäkin on arvostettu osaajaa ja huonosta työstä on saanut vihat niskaansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset