Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Pitäisiköhän erota yrittäjäjärjestöstä

Toimin useammassa pienessä firmassa, kaikki alle kymmenen henkeä ja erinäisten paineiden myötä kaikki Yrittäjien jäseniä. Viimeaikaiset poliittiset tempaukset ovat kuitenkin saaneet toisiin aatoksiin. Jos maksan Yrittäjien jäsenmaksun, maksanko sillä lähinnä Sipilän vaalikampanjaa tai maata repivän työriidan taisteluja? Pahimmillaan jäsenmaksullani vuodatetaan verta.

Huoli oikea, metodi väärä

En missään nimessä suvaitse AY:n uhkauksia käydä väkivaltaisesti käsiksi lakkorikkureihin. En hyväksy väkivaltaa, piste. En myöskään pidä millään muotoa järkevänä toteuttaa poliittista lakkoa tavalla, joka ei osu Sipilään lainkaan mutta tekee mittavaa vahinkoa kaikkein heikoimmille ja pienituloisimmille yhteiskunnassa. AY-liikkeen toiminta on sadistista, sairasta.

Sen sijaan ymmärrän erinomaisesti AY-liikkeen kritiikin aiheen. Sipilä on meidän mikroyrittäjien nimissä lanseeraamassa lakialoitetta jonka vaikutuksia ei ole oikeastaan yksikään puolueeton toimija voinut vahvistaa. Se ei ole lähelläkään niitä muutoksia mitä kankeat työmarkkinamme tarvitsevat. AY-liike on myös täysin oikeassa muistuttaessaan että se eriarvoistaa työntekijöitä. Se ei ole oikein. Heillä on vahvasti perusteltu syy kritiikille.

Yrittäjäjärjestö on juhlinut Sipilää messiaana joka pelastaa heidät pahasta. Samalla itse kentällä olevat yrittäjät ovat joutuneet herjausten kohteeksi teoista, joita he eivät halua, eivätkä monet edes hyväksy. En pyytänyt tätä. En kannattanut tätä. Minulta ei kysytty tästä. En taatusti hyväksynyt että minun nimissäni nyrkit kaivetaan esille, maan talous tuhotaan työtaisteluissa ja keskusteluilmapiiri muistuttaa enemmän kuin hitusen reilu sadan vuoden takaista tunnelmaa.

En liene yksin

Yle on uutisoinut useista muistakin yrittäjistä jotka eivät hyväksy nykymenoa. Radiossa heitä on kuultu useampiakin. Tässä taistelussa on vain häviäjiä. Lienee siis minunkin aika esittää parissa hallituksessa eroa järjestöstä joka sabotoi niin minua, yrityksilleni niin tärkeitä työntekijöitä kuin yhteiskuntarauhaakin.

AY-liikkeen vaihtoehto on Loimaan kassa, jos ei halua sotkea mukaan politiikkaa. Nyt tarvittaisiin myös yrittäjäjärjestölle kepusta vapaa vaihtoehto.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Hieno puheenvuoro, joka kiteyttää paljon asioita. Kun katson tuntemiani yrittäjiä ja työntekijöitä, en tunnista juuri ollenkaan tätä vääntöä, mikä on käynnissä.

Normaali yrittäjä kantaa huolta työntekijöistään ja normaali työntekijä pyrkii toimimaan yrityksen hyväksi. Useimmiten heidän välillään vallitsee aika hyvä ymmärrys yhteisistä asioista, jotka vaikuttavat firman menestykseen ja ne ovat harvoin ristiriidassa.

Yrittäjä ymmärtää, että työntekijälle toimeentulo on tärkeä ja työntekijä ymmärtää, ettei sitä ole ilman yrityksen pärjäämistä.

Kun tällaiset ihmiset enemmistönä katsovat tätä hallituksen,työnantajajärjestöjen sekä työntekijäjärjestöjen vääntöä, niin mahtavat he olla ihmeissään. Eri johtajilla on mukamas käsitys siitä, miten asiat pitäisi hoitaa vaikkeivät ole nähneet todellista yrityselämää pitkään aikaan jos koskaan.

Pitäisi oikeasti miettiä paljonko painoarvoa laitetaan ikäville poikkeuksille versus enemmistön toiminnalle. Nyt tämä riita on jotain aivan muuta kuin järkevää.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kaikille parhain ratkaisu on se, että mitään karenssia ei tulisi olla lainkaan, jos näkee työpaikassa välinpitämättömyyttä ja siihen tulisi olla oikeus irtisanoutua. Yritys itse oppii korjaamaan asenteen, jos se menettää jatkuvasti työntekijöitä.

Kenenkään ei pidä joutua kitumaan loukussa niin kuin minä jouduin 4 kuukauden palkattomuushelvettiin ja marmatin jatkuvasti työnantajalle, että pistäisi minut mäkeen taloudellisista syistä. Ei vaan käynyt ja minä en voinut irtisanoutua, koska karenssit. Tämä rahapula on myös johtanut siihen, että vahinkoja on syntynyt sukulaisissa, ketkä joutuivat minua auttamaan rahapulassa.

Lisäksi se, että ketään ei saa laittaa lain edessä eriarvoiseen asemaan ja se tuntuu olevan hallitukselle vaikeaa ymmärtää ja kompromissiesitys ei käy lainkaan.

Hallitus pääsisi eroon ongelmista, jos lakkauttaisi karenssisäännöt.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Hallituksen toimissa taitaa haiskahtaa jo enemmän ideologia kuin aito halu parantaa mitään tilanteita. En edes tiedä miksi juuri tuota lakia alle 20/10 hengen yrityksiin ajetaan. Mitään kunnon tutkimustulosta ei tainnut olla vaikutuksista. Siis taisteluunhan voi lähteä, ja joskus pitääkin... mutta kannattaako lähteä taisteluun, jossa ei oikein mitään voita... Hallitus sekoilee nyt pikkuseikkojen kanssa, joiden kohdalla ei edes voi kamalasti voittaa.

Karenssit voisi myös laittaa pois tai ainakin lieventää niitä (haitta on melkomoinen ja joskus karenssi paukahtaa jokseenkin helposti..).
Ihan viimeisenä oikeutena perustulo olisi ihan ok vaihtoehto moneen byrokraattiseen/vaivalloiseen sekoiluun, mutta ikävästi näen siinäkin nyt lieviä ongelmia. Tosin tässä nykyisessä mallissa on reilusti ongelmia eli kannatan kyllä perustulon edistämistä edelleen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@3. Perustulokokeilun tulokset saamme lukea sitten 2019 tammikuusta lähtien, kun tulokset julkaistaan.

Jos perustulo on edistänyt paljon enemmän työllistymistä, niin sitä mallia laajennetaan ja hylätään tämä nykyinen vanha systeemi.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

En tähän hätään ehdi muuta kommentoida kuin että läheskään kaikki yrittäjät eivät ole sosiaalisilta taidoiltaan tasoa Varusteleka-yrittäjä, jonka haastattelun luin jokin päivä sitten.

Moni yrittäjä on tumpelompi sen lisäksi, ettei yrittäjän ydinosaaminen muutoinkaa voi olla nykyisten melko paljon oikeudessa todisteeksi hyväksyttävää näyttöä vaativien irtisanomisehtojen tuntemuksessa, ja pienillä yrityksillä resursseja tälläisen asiantuntijuuden hankkimiseen ei tunnetusti monasti ole.

Ihmettelen myös tätä eriarvoistamispuhetta. Nykyinen yt-laki erottelee alle 20 työntekijän yritykset sitä suuremmista. Miksi tästä ei ole vuosien saatossa nostettu mekkalaa eriarvoistavana lainsäädännöllisenä detaljina?

P.s. Melko voimakasta retoriikkaa käytät.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Kieltämättä retoriikka oli voimakasta - mutta lievää verrattuna aiheen somesotiin. Erinäiset teräaseet ovat päätyneet keskusteluun jo hyvän aikaa sitten. Se ei ole kovinkaan lohdullista luettavaa.

Topi esitti todella hyvän pointin: karenssit pois. Se olisi varmasti erinomainen apu molempiin suuntiin.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Kun tässä irtisanomisasiassa niin voimakkaasti painotetaan eriarvoistaminen niin mielestäni pitäisi myös otta huomioon miten tasa-arvo työntekijän ja yrittäjän välillä toteutuu.
Erkki esimerkki.
Jos työntekijä löytää paremman työpaikan hän voi periaatteessa irtisanoutua vaikka samana päivänä ja siirtyä paremmille laitumille. Kyllä, lomarahat kait siinä voi menettää mutta ei juurikaan muuta.

Jos vastaavasti työnantajalla/yrittäjällä on "hankala" työntekijä ja tarjolla olisi parempi työntekijä niin hänelle vaihtaminen ei kovin helpolla onnistu. Tai onnistuu mutta kustannukset voivat pahimmassa tapauksessa kaataa koko yrityksen.

Ja kyllä kyllä. Työnantajalla pitää olla se kristallipallo mistä näkee että se duuniin otettu kaveri hoitaa hommansa hyvin vielä puolen vuoden päästä.
Tietysti duunarillakin olisi hyvä se kristallipallo.Onhan työantajissakin mätämunia.

Mutta joo,se tasa-arvo.

Lantilla on aina kaksi puolta.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Onhan tasa-arvossa myös se puoli, jota laajalti puitiin n. viikko sitten radiossa: jos on liian pieni firma, työntekijöillä ei ole oikeutta sopia asioista työnantajan kanssa vaikka he kaikki haluaisivat. Heillä on vähemmän joustovaraa kun isolla firmalla ja liitot eivät salli edes liian pieniä firmoja mukaan.

Eivät työntekijät tai -antajat ole tasa-arvoisia. Kaikesta siitä ei päästä eroon mutta jos olisi edes oikea suunta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset