Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Sarjakuvat

Sarjakuva, jatka työtäsi

Kulttuuri, taide, yhtenä sen muodoista sarjakuva, on ollut tunteiden tulkkina, tärkeänä tapana vääryyksistä kertomiseen sekä lohtuna hädän hetkelle, halki ihmiskunnan historian. Väärän kulttuurin katsominen tai kuuleminen on vienyt vankilaan, kun taas toiset teokset ovat ajaneet diktaattoreita pakosalle. Viikonlopun sarjakuvafestareilla koettiin taas paljon sarjakuvakulttuurin särmiä ja sitä haluan lisää vastakin.

Vehkoo & Nieminen: Vihan ja Inhon Internet

Vihan ja Inhon Internet: käsikirjoitus Johanna Vehkoo, taide Emmi Nieminen, Kustannusosakeyhtiö Kosmos 2017. Albumi oli myös Sarjakuva-Finlandian finalisti.

Teille, kaikki Suomen Aku Ankka -fanit

Ajattelin vihdoin ja viimein kirjoittaa jotain pientä jo varhaislapsuudessa alkaneesta Disney-sarjakuvaharrastuksestani, joka myös jatkuu edelleen. Kuten muistan aina tässä asiayhteydessä elvistellä, opin lukemaan jotakuinkin 4-5-vuotiaana ja siitä on suureksi osaksi kiittäminen Aku Ankka -lehteä - puhumattakaan lehteä lukemalla karttuneesta sanavarastosta.

Alkukesän Marvel-elokuvat

Kevään aikana on julkaistu kaksi ison budjetin toimintaelokuvaa, joiden molempien pohja on MARVEL-yhtiön sarjakuvissa. X-Men Apocalypse ja Captain America: Civil War. Marvelin hahmojen elokuvaoikeudet on muinaisuudessa jaettu siten, että FOX omistaa oikeudet Ryhmä X-leffoihin ja Marvel, jonka nykyään omistaa Disney, tekee Kostajat-elokuvia.

Apocalypse

Aku Ankka 43

12.3.1015: Kas, täällä oli luonnos. Antaa mennä vaan julki.

Ensimmäinen tarina: Yksisivuinen 2. kannella.

  • kelvollinen

2. Tarina: Lastenkirjailija-Iines tutustuu villiin luontoon Akun ja kilpakosijan seurassa.

  • Aku on mustasukkainen -tarinat eivät usein ole kummoisia. eivät nytkään.

3. Tarina: Aku kirjoittaa ja Kulta-Into Pii kustantaa paljastuskirjan Roopen saituudesta ja käytöksestä sisarenpoikaansa kohtaan.

Kokeileva sarjakuvan ja pakinan yhdistelmä III

Viimeinen eli kolmas osio kaksoissarjakuvasta nimeltään "Riihi hikisin". Aiheen paremman esittelyn löydät kahdesta aikaisemmasta osiosta.

Jos eksyit tähän blogiin sattumalta, kannattaa lukeminen aloittaa ensimmäisestä sarjakuvaosiosta, johon linkki alapuolella (Riihi hikinen).

 

Sarjakuvasarjan osiot Uudessa Suomessa:

Kokeileva sarjakuvan ja pakinan yhdistelmä II

Kolmen pitkän lätinä-sarjakuvani keskimmäinen osio, alkuperäiseltä nimeltään "Riihi hikisempi". Tässä osiossa ensimmäisen osion puhekuplien kieli on vaihtunut latinasta lätinäksi. Varsin pieni muutos, mutta tapahtumien tasolla mikään ei ole kuin ennen. 

Jos eksyit tähän blogiin sattumalta, kannattaa lukeminen aloittaa ensimmäisestä sarjakuvaosiosta, johon linkki alapuolella (Riihi hikinen).

 

Sarjakuvasarjan osiot Uudessa Suomessa:

Kokeileva sarjakuvan ja pakinan yhdistelmä I

Palaan 2,5 vuoden tauon jälkeen näiden samojen kuvieni kera palstalle, mutta tällä kertaa perustellusti. Nyt sarjakuvamaista poliittista satiiria johdattelee eteenpäin myös pakinamainen teksti, joka tulkitsee ja analysoi jokaisen kuvan. Lukijan ei siis tarvitse vaivata omaa päätään!

Tapahtumat ovat ikävä kyllä jo vanhentuneita, mutta ihminenhän ei muutu. 

Aku Ankka 42/2014

Kakkoskannella hehkutetaan jälleen Lataamo-palvelua suureen ääneen. Ihan hienoa, toisaalta Akkaria tuskin uhkaa paperilehtien katoaminen.

Ensimmäinen tarina kertoo Akun osallistumisyrityksestä keksintökilpaan. Aku ei löydä Pelle Pelotonta pajaltaan, mutta lainaa tältä kopallisen keskeneräisiä keksintöjä ja alkaa värkätä niitä itsekseen pokatakseen palkinnon. Akun oma talo on Sudenpentujen valtaama, joten tinkeröinti tapahtuu Iines Ankan asunnolla.

Aku Ankka 40 ja 41 2014

Huh kiirettä sanoi etana Espanjassa. Kursiivisesti kahden viikon akkarit.

40

Ensimmäisessä tarinassa Milla Magia uhkaa hölmösti Roopea. Tarinassa gargoilit heräävät henkiin ja Roope lupaa luopua esilantistaan tuosta vaan kun vähän sukulaisten henkeä uhataan. Ei hyvä stoori.

Toisessa tarinassa Mikki, Hessu, Minni, Polle ja Heluna ovat retkellä. Mystinen patsas taikoo Mikistä pyromaanin. Kaverit murtavat loitsun.

Aivan loistava tarina! Pääosin siksi että:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä