Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta A2ilta

A2 ja keskustelun tappamisen taito

Tämänviikkoisen A2 illan jännittävin hetki oli se, kun studioon kutsuttu maahanmuuttovastaisen ryhmän johtaja sanoi rohkeasti, mutta ei kuitenkaan liian kovaäänisesti "suvakki". Onneksi toimittaja kuitenkin korjasi siinä kohdassa, mitä oli sovittu. Suvakki sana oli kiellettyjen sanojen joukossa. Se on ihan loogista, kun muistaa, että eihän persujakakaan saanut jossakin vaiheessa sanoa persuiksi. 

Pelkoa ja inhoa A2-illassa

Etukäteen keskustelua A2-turvattomuusillasta leimasi ääripääväittely. Minä en ole aivan yhtä herkkä kuin monet muut sen suhteen, että suvaitsevaisuudessa nähdään se toinen ääripää. Varmasti joku on sitä mieltä, että minäkin olen äärisuvaitsevainen, epärealistinen unelmoija, koska en pelkää maahanmuuttajia tai islamia. Jos joku haluaa kutsua suomalaisen arvomaailman rakentanutta enemmistöjoukkoa ääripääksi, niin siitä vaan: se ei tee suvaitsevaisuudesta arveluttavaa tai pienen joukon haihattelua.

 

Razmyar ja Toivola olisivat olleet toinen ääripää

Mielestäni Nasima Razmyar ja Jani Toivola olisivat olleet toinen ääripää A-2 keskustelussa, jota tosin en katsonut. Siitä yksinkertaisesta syystä, että se ainoa merkityksellinen eroavaisuus paikalle raahattujen uusnatsien ja heidän välillään on suhtautuminen kaikkia koskevaan yhtäläiseen ihmisarvoon. Siinä asiassa ei todellisuudessa ole keskitietä, vaan ainoastaan kyllä ja ei vaihtoehdot. Joillekuille ihmisistä osalla ihmisistä on pienempi ihmisarvo kuin toisilla tai osalla ei sitä ole ollenkaan. Se tarkoittaa vastausta "ei" kysymykseen yhtäläisestä ihmisarvosta.

Menikö Ylen A2 -ilta liian pitkälle?

Tänään sosiaalisessa mediassa on kuohunut. Ylen eilen järjestämä Turvattomuus-ilta rikkoi yleisesti hyväksymiämme tabuja, kun toimittajat kutsuivat studioon myös kansan keskuudessa tunnettuja umpirasisteja.

A2 vanhemmuusillasta

Piti kirjoittaa jotain viksua ja asiallista eilisestä a2-illasta, mutta totesin etten jaksa.

Sen sijaan on pakko vähän arvioida ihmisiä, jotka esiintyi.

Sari Helin *

Helin oli täysin omassa minä tiedän kyllä roolissaan, joka ei vaan toimi kun keskustelemassa on esimerkiksi oikeita asiantuntijoita. Paljon ääntä tosi vähän asiaa.

Marjo Niittyviita *

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä