Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Alkoholin hinta

Minimihinta nelosbisselle

Holhoojat ja vaalikonevalehtelijat huolehtivat suomalaisen terveydestä (taikka Alkossa työskentelevistä tuttavistaan: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001141403.html - Alkon johtaja tienasi kolme kertaa enemmän kuin pääministeri – tulot yli 36 000 € / kk)

 

Suomi tuskin kaatuu nelosbissellä, mutta mikä on holhoojien ykkösargumentti? Terveyshaittojen nousu kun nelosta juodaan kuin kolmosta...

Ihanko oikeesti? Niin kai sitten.

 

Alkoholilainsäädännön uudistamisen kompromissiesitys

Suomen hallitus linjasi eilen alkoholipolitiikan uudistuksista. Etenkin liberaalipiireissä on ilolla tervehditty anniskelupaikkojen jatkoaikalupien poistumista, kauppoihin saapuvaa nelosolutta ja muita vahvempia alkoholijuomia. Baarien ulosmyyntioikeus ja festareiden anniskelukarsinoiden poistuminen ovat vielä yleisimmin hyviksi katsottuja uudistuksia.

Lasi vodkaa ja maailma näyttää ihan mukavalta

”Vodkalla on aivan erityinen paikka venäläisten sydämissä, eikä ihme, sillä muutaman vodkalasillisen jälkeen elämä hymyilee, maailma syleilee, ja velat muuttuvat saataviksi.”

Tuo yllä oleva lause on lainattu eräästä venäläisestä julkaisusta. Ehkä siinä on tuotu yksinkertaisella lauseella esiin venäläisen köyhemmän kansanosan suhtautuminen maan oloihin ja sen hallintoon.

Suunnanmuutos alkoholipolitiikkaan!

Keskusta esittää virallisessa eduskuntavaaliohjelmassaan ns. kolmosoluen poistamista kaupoista. Perusteluina käytetään mm. pyrkimyksiä vähentää alkoholin kulutusta ja alkoholikuolemia. Mielestäni tavoitteet ovat jalot, mutta keinot päästä niihin ovat täysin väärät ja toteutettuina veisivät meidät yhä kauemmaksi tavoitteista.

 

Suomessa kalleimmat ruoat – ja vielä kalliimmat ruokajuomat

Suomen alkoholipolitiikka on ajautunut absurdiin tilanteeseen Viron selvästi halvempien hintojen johdosta. Suomi ja Viro ovat näet yhteistä talousaluetta, jolla on kaiken lisäksi sama valuutta. Tämän järjestelmän tarkoituksenahan on järjestää itse kullekin EU-kansalaiselle edullisimmat tuotteiden hinnat. Pitäisi olla mahdollisuus ostaa sieltä, mistä saa halvimmalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä