Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Antti Rinteen hallitus

Rinteen hallitusohjelman työtulotuki pahentaa tukiviidakkoa

Unohda maailmaa kiinnostanut perustulokokeilu, Rinteen hallitus ajaa negatiivista tuloveroa ja työtulotukea – mitä ihmettä ne ovat? (Yle 22.7.2019) sekä Rinteen hallitusohjelma kompastuvat terminologiaan.

Perustulo on tulonsaajan kannalta nimittäin täysin identtinen järjestelmä negatiivisen tuloveron kanssa, ja koska ette kuitenkaan minua usko, niin uskokaa vaikka Pursiaista:

Äidin hätä

Julkaisen alla olevan kirjoituksen huumenuoren äidin pyynnöstä.

Mitä sinä vastaisit tälle äidille, kun hän tiedustelee miksi palveluja ei ole saatavilla kesäaikaan? Mitä vastaisit, kun hän ihmettelee miksi hallitus ministereineen keskittyy lähinnä Al Holin leiriin ja Afrikan asioihin? 

Voisiko Rinteen hallitus tehdä kuten opettaa ministeri Ohisalon johdolla, ottaa vakavasti suomalaisten nuorten syrjäytymisen? Äidin yhteystiedot saa minulta jos hallituksen jäsenet haluavat tavata ja tukea huumenuorten vanhempia.

Solidiumin asemaa tulisi pohtia hallituksen omaisuusmyyntien yhteydessä

Vastavalittu hallitus on päättänyt kattaa - katsontakannasta riippuen – menot tai investoinnit myymällä valtion omaisuutta. Valtion omaisuutta ollaan laittamassa niin sanotusti lihoiksi noin kolme miljardia. Tästä kolmen miljardin myyntipotista valtaosa, 2,5 miljardia, tulee kohdistumaan valtion yhtiöomistuksiin, joita sillä on 66 yhtiössä. Erityishuomio tulee olemaan valtion pörssilistatuissa ns. sijoittajaintressiyhtiöissä.

Pysyyköhän Rinteen Titanic enää pinnalla?

Eduskuntatutkimuskeskuksen johtaja Markku Jokisipilä toi perustellusti esille huolen siitä, että EU:n järjestelmä on ohittamassa omat kirjoittamattomat sääntönsä (https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/285420-tutkija-perussuomalaisten-ryhman-blokkaamisesta-nayttaa-demokratian-porttien).

Vallan vahtikoira ei ole kaikkien kaveri

Nykyinen pääministerimme Antti Rinne lupasi vappupuheessaan pienimpiin eläkkeisiin sadan euron korotuksen usean vuoden aikana. Vuoden vaihteessa hallitus aikoo korottaa pienimpiä eläkkeitä 30 – 50 euroa. Rinteen lupaus on siis hyvää vauhtia toteutumassa. Valitettavasti toimittajat eivät näytä ymmärtävän suomen kieltä. Rinteen puhetta lainataan sanatarkasti, jonka jälkeen puhutaan lupausten pettämisestä ja vappusatasen kutistumisesta.

Hallitus kieltäytyy ilmaisesta rahasta

Antti Rinteen vasemmistohallituksella näyttää olevan järjenvastainen tarve rangaista ihmisiä ahkeruudesta ja oma-aloitteisuudesta kaikissa muodoissaan. Viimeisin esimerkki tästä löytyy päivän Helsingin Sanomista.

Mitkä ovat presidentin ja hallituksen kansainväliset ilmastotoimet?

Ilmeisesti ilmaston tila ei ole niin huolestuttava jos vertaa edellisen hallituksen ja presidentin toimintaa kansainvälisellä tasolla? Vai olivatko edellinen hallitus ja presidentti liian laiskoja kansainvälisen vaikuttamisen osalta, mikäli tilanne on ilmaston suhteen vakava ja kriittinen?

Runon, suven ja aktiivimallin päivää!

 

Suven ja runon päivä… eikä runosuoni kuki vieläkään tai edelleenkään … sanattomaksi elämä lähinnä vetää… surun ja ruven...

Työttömien aktiivimallin purkaminen on ollut keskusteluissa uudelleen esillä kun Suomi sai uuden hallituksen keväällä.

He, jotka tykkäävät kiusata heikompia, kyykyttää köyhimpiä ja kepittää työttömiä, eivät haluaisi aktiivileikkuria poistaa ja he, jotka ovat kokeneet aktiivileikkurin uhan ja iskun, eivät jaksaisi enää odottaa hetkeäkään, että epäinhimillinen toiminta loppuisi.

 

ISIS-naisten hakeminen Suomeen voitaisiin tulkita röyhkeäksi ja rasistiseksi

Päätellen somessa ja julkisuudessa näkyvästä viestinnästä joillakin suomalaisilla on jostain kumman syystä sellainen käsitys, että Suomi voi hakea omansa pois al-Holin leiriltä tuosta vaan. Näin ei ole. Millään Suomen viranomaisorganisaatiolla ei ole minkäänlaista toimivaltaa tuossa Syyrian koilliskolkassa, jossa al-Hol sijaitsee. Suomalaisilla viranomaisilla on toimivaltaa vain Suomen lainkäyttövallan alueella, joka loppuu siihen, missä maarajamme ja aluevesirajamme ovat. Poikkeuksena tästä tietysti diplomaattiset edustustomme.

Siittäjästä synnyttäjä

H. C. Andersenin sadussa keisarille uskoteltiin, että vodaan valmistaa kangas, joka näkyy vain älymystölle ja tehtäviinsä päteville ja on muille näkymätön. Vasta lapsen suusta kuultiin totuus: keisarilla ei ole vaatteita.

Samanlaisia ajatuksia herää jo nykyisestä translaista, saati mahdollisesta hallituksen kaavailemasta lain uudistuksesta. Nykytranslain mukaan vastakkaisessa sukupuoliroolissa elävä, lisääntymiskyvytön, joka pysyvästi kokee kuuluvansa vastakkaiseen sukupuoleen, voidaan vahvistaa kuuluvaksi vastakkaiseen sukupuoleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä