Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Demarit ja vasemmistoliitto = vasemmisto

Vituiks meni koko vapaussota - SDP kuoppaa Suomen

Eikös se näin tituleerannu toi entinen Puolustusministeri Niinistö? 

Jos seuraa Antti Rinteen viimeaikaisia lausuntoja versus vaalitenttien lausuntoihin, olemme enemmänkin kuin kusessa. Voi perk...manto kun Perussuomalaiset hävisivät  yhdellä paikalla. Nyt voimme odottaa elämän kallistumista joka saralla. "Köyhien puolue" demarit aikoo köyhdyttää lisää köyhiä nostamalla maitoveroa, polttoaineveroja ja rankaista suurella kädellä yrittäjiä. Mitä vielä?  Lisää verojen korotuksia on tulossa jokaiselle sektorille. 

SDP ja Vasemmisto - Piilokorruptoituneet "työväen" puolueet?

Kuulutko AY- liikkeeseen? Tiesitkö, että rahoitit juuri SDP:n voittoon ja annoit tukea Vasemmistolle, vaikka olisit kannattanutkin Perussuomalaisia tai jotain muuta puoluetta.

Suomessa on piilokorruptiota. Suomi on korruptoitunut maa, jossa rahaa jaetaan puoluekirjan mukaan. Tätä aihetta on aikaisemminkin puitu, mutta totuuden nimissä olisi oikeus ja kohtuus, että ammattiyhdistysliikkeiden myöntämät tuet julkaistaan mitä pikimmiten jo ennen hallitusneuvotteluja. 

Vasemmisto vs luonnolliset vaistot

[ Tämä on käännös Yhdysvalloissa asuvan John Craigin kirjoittamasta kirjoituksesta, jonka hän julkaisi blogissaan 2.1. 2018. Alkuperäinen kirjoitus englanniksi löytyy täältä: https://justnotsaid.blogspot.fi/2018/01/the-left-vs-natural-instincts.html ]

* * *

Kohtuuhintainen dilemma

Vaalien lähestyessä yhdeksi teemaksi on noussut kohtuuhintainen asuminen. Korkeat asumiskulut pääkaupunkiseudulla ovat aito ongelma. Rahaa muuhun elämiseen jää vähemmän kuin muualla Suomessa. Tilannetta kärjistävät vielä tulonsiirrot Helsingistä muualle Suomeen. Toisaalta, onneksi, Helsingissä on tarjolla enemmän erilaisia palveluita ja virikkeitä kuin muualla Suomessa. Ihmiset haluavat muuttaa tänne, koska mahdollisuuksien perässä liikutaan. Ehkä tämä innosti Paavo Väyrystä ja Kimmo Tiilikaista laittamaan verokirjansa Helsinkiin.

Kokoomukselle tuli turpaan

HOK-Elannon edustajistovaalit "mittasivat" tämän hetkisen puoluekannatuksen paremmin kuin keinotekoiset kyselyt.  Kannatussiirtymää on selkeästi tapahtunut Kokoomus-koalitiosta SDP:hen Vaalien suurin voittaja on SDP, joka voitti neljä lisäpaikkaa. Kokoomus puolestaan hävisi yhtä monta, mutta kun Kokoomus oli vaaliliitossa Kristillisdemokraattien kanssa, yksi Kokoomuksen menetetyistä paikoista voidaan tulkita menneen KD:lle. 

 

Vappuna marssitaan yhdessä, miksei muulloinkin?

Tämä kysymys on putkahtanut mieleeni useasti marssilaulujen tahtiin punalippujen alla astellessa. Työväen juhlapäivä kokoaa meidät aina niin sopuisasti yhteen. Siis meidät, jotka itsemme näihin punalippujoukkoihin luemme.

Helppo on työläisen vappuna paikkansa valita, samassa rintamassa ollaan. Juhlahumun jälkeen työväki sitten  jakautuukin, demarit 50 000, vasemmistoliittolaiset 10 000 ja kommunistit 3000 jäsenen poteroihinsa. Onko tosiaan jokaisella oltava oma potero, eikä riittäisi yksi, vaikka pitkäkin, rintamalinja?

Haluan äänestää vasemmistoa!

Miksi, oi miksi en voi äänestää vasemmistoa?

 

Olen vasemmistolainen ja kuitenkin äänetin Persuja viime vaaleissa, en ole pettynyt mihinkään, olen liikkuva äänestäjä, ja hauskaahan tämä on ollut,mitähän sieltä vielä on tulossa?

 

Vasemmistoliittoa olen aina ennen äänestänyt, mutta mikä on niiden linja?, haluaisin ''oikean'' vasemmiston, en mitään Vihreiden kanssa leikkivää cityvasemmistoa, vasemmiston agenda ja politiikan linja on täysin hukassa.

 

Vasemmiston leikkaa 25% ja Demarit sopeuttaa 1,3 miljoonalla!

Vaalit käyty ja vasemmistolla  ja demareilla alkaa sopeutukset.

Vasemmisto vähentää väkeä 25%, 16 henkilöstä 12 henkilöön. Demarit taas sopeuttavat 1,3 miljoonalla ja myymällä omaisuutta.

Demareilla on ongelma

SDP on hyvä esimerkki vasemmiston isosta ongelmasta. Yhteiskunta ajaa vauhdilla 2000-luvulla, kun vasemmisto haihattelee Venäjän perään, rypee menneisyydessä ja lopuksi tallaa paikoillaan. Demarien ongelma on siinä, että puoluetta johtaa porukka ärtyneitä vanhoja ukkoja, jotka eivät millään ilveellä tajua siirtyä syrjään, vaikka puolue ottaa ns. pataan jokaikisessä vaalissa. Nuoret taas eivät uskalla haastaa noita jurakaudelta peräisin olevia ukkoja, joiden mielipiteet ovat vieläkin vanhempaa perua.

Miksi vihaat, vasemmisto?

Eileittäin eduskuntavaaleissa vasemmisto otti tappiota, kun konservatiiviset puolueet nousivat johtoon. SDP putosi kolmen suurimman joukosta ja vasemmistoliitto menetti kaksi paikkaa. Vaalien tulos oli kova isku vasemmistolle, jonka kannatus oli jo nousussa eurovaaleissa. Vaalien jälkeen vasemmisto on unohtanut itsensä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä