Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Diabetes II

Sokeriverolla parempia diabeteskorvauksia

Diabeetikkojen lääkekorvauksia heikennettiin vuoden alusta. Samaan aikaan poistettiin makeisvero. Seuraukset näkyvät jo nyt. Makeisten myynnin on raportoitu olevan alkuvuodesta lähtien yli kymmenen prosentin kasvussa, ja diabeteslääkärit kertovat ongelmista potilaiden hoitotasapainossa.

Diabeteslääkkeistä muut kuin insuliinivalmisteet siirrettiin alempaan 65 %:n erityiskorvausluokkaan. Tämä koskettaa kipeästi maamme 300 000 tyypin 2 diabeetikkoa. Muutos on osa hallitusohjelman 150 miljoonan euron lääkekorvaussäästöistä.

Diabeteksen ehkäisystä kulusäästöä kuntatalouteen

Aikuistyypin diabetes on länsimaisen elämäntavan vuoksi yleistyvä sairaus. Sairauden lisääntyminen liittyy väestötasolla ylipainon yleistymiseen ja fyysisen aktiivisuuden vähenemiseen.

Suomessa diabeetikkojen sairaalahoidon aiheuttamat kustannuksen olivat jo vuonna 2007 1,3 miljardia euroa vuodessa. Mittakaavan vuoksi mainittakoon, että vihatun autoveron vuotuinen kertymä on selvästi tätä pienempi eli noin 850 miljoonaa euroa. Lisäksi diabetes aiheuttaa runsaasti epäsuoria taloudellisia menetyksiä sairauspoissaoloina sekä ennenaikaisina sairauseläkkeinä.

'Käypähoitoruokaympyrästä' ja sen ongelmista ja ratkaisuista

Olen viimevuosina, alunperin maito-ongelmasta motivoituneena, tutkaillut ravintotutkimuksia sekä -propagandaakin. Tiivistän nyt hieman, että mitkä teikijät etenkin ovat pielessä "käypähoitoruokaympyrässämme". Lähteet jätän tarkoituksella pois; itse googlaamalla, jos kiinnostaa, opit paremmin ja siten menee tämäkin asia paremmin tajuntaan. Tieteelliset julkaisut aiheesta toki vaatinevat kemiantietoja, joten ihmekkös tuo jos valtaväestölle asia on hankalaa. Yritämpä selvittää asiaa niin että maallikkokin tajuaa.

Konevoimalla lämpimämpää - diabetestä pandemiana

Kolme asiaa – ylensyönti 1] , fyysisen liikkumisen vähäisyys ja ympäristömme vaikutteistamme kiihtyvä biosfäärimuutos 2] (osatekijänä il

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä