Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Dresden

Pegida-liikkeen seuraava askel?

Saksan muukalais- ja islamvihamielinen Pegida-liike on ottanut seuraavan askeleen. Liikkeen perustaja ja johtaja Lutz Bachmann ilmoitti eilen liikkeen syntysijoilla Dresdenissä, että Pegida on perustanut "vapaamielisen suorademokraattisen kansanpuolueen", FDDV:n. Bachmanin mukaan kyseessä on Pegidan "parlamentaarinen käsivarsi". Bachmann ei kuitenkaan itse aio ottaa mitään tehtäviä puolueesta hoitaakseen. Hän haluaa pysyä "Pegida-Lutzina kadulla".

Pegidaa uhkaa mielenosoituskielto Dresdenissä

Belgialaisten äärioikeistolaisten Pegida-mielenosoituksessa pitämien kiihotuspuheiden takia Pegidaa uhkaa mielenosoituskielto Dresdenissä.  Viime maanantaina äärioikeistolaisen belgialaisen Vlaams Belang-puolueen jäsenet, Anke van Dermeersch ja Filip Dewinter, kiihottivat kansaa tuhansien Pegida-kannattajien edessä poliisin ilmoituksen mukaan.

Dresdenin eiliset mielenosoitukset

Pegidan perustamisesta Dresdenissä tuli eilen kuluneeksi vuosi. Pegida juhlisti vuosipäiväänsä mielenosoituksella turvapaikanhakijoita vastaan. Pegidan juhlamielenosoitus keräsi eri arvioiden mukaan noin 15000-2000 osanottajaa.

Saksassa mielenosoitusten luvatussa maassaa, on tapana järjestää aina mielenosoituksille vastamielenosoitus. Näin oli eilen Dresdenissäkin. Teemalla "sydämellä, ei kiihotuksella" järjetettyyn vastamielenosoitukseen osallistui eri arvioiden mukaan 15000-19000 henkeä, eli osapuilleen yhtä monta kuin Pegidan omaan mielenosoitukseen.

Dresdeniläiset puolustautuvat Pegidaa vastaan

Oikeistoradikaalit, islamvastustajat ja pakolaisvihaajat järjestävät viikottain mielenosoituksia Dresdenin kaduilla. Sen myötä monille on muodostunut assosiaatio siitä, että Dresden on Saksan pakolaisvastaisuuden keskus. Kaupungissa perustettiin vuosi sitten islam- ja pakolaisvastainen Pegida-liike.

Pegidan mielenosoitus Dresdenissä maanantaina

Pegidan viime maanantaina järjestämä maahanmuuttoa vastustava mielenosoitus Dresdenissä keräsi puolueettomien arvioiden mukaan noin 9000 mielenosoittajaa. Pegida itse arvioi määrän olleen kuitenkin noin kaksinkertainen. Mielenosoitus on kuitenkin aiheuttanut ympäri Saksaa suuttumusta, koska mukana kannettiin nimittäin hirttotelinejäljitelmiä, jotka oli varattu liittokansleri Angela Merkelille (CDU) ja varakanskeri Siegmar Gabrielille (SPD).

Pegidan kannatus jälleen kasvussa?

Muukalaisvastainen Pegida-liike keräsi eilen illalla "iltakävelylle" tuhansia mielenosoittajia Dresdenin kaduille. Dresdenin teknisen yliopiston opiskelijoiden laskennan mukaan heitä oli 9000. Pegida itse arvioi osallistujien lukumääräksi 20000. Poliisin tiedottajan mukaan tilaisuus sujui rauhallisesti. Syntyi vain verbaalisia erimielisyyksiä samaan aikaan kokoontuneen vastamielenosoituksen osallistujien kanssa.

Pegida tunnustaa väriä

Pegida oli kutsunut eiliseen mielenosoitukseensa Dresdeniin puhujaksi hollantilaisen oikeistopopulistin Geert Wildersin, Hollannin anti-islam puolueen puheenjohtajan. Tilaisuus keräsi muutamia tuhansia Pegida-kannattajia. Jårjestäjät kuitenkin odottivat 30.000 osallistujaa.

Parhaimmillaan Pegida keräsi jopa 30.000 ihmistä mielenosoituksiinsa viime syksynä. Tammikuussa liike kuitenkin hajosi useiden sen johtohenkilöiden jättäessä tehtävänsä.

Dresdenin mielenosoitukset

Dresdenin Pegida liike hajosi pari viikkoa sitten järjestön johdon jättäessä tehtävänsä sisäisten erimielisyyksien takia. Eronnut Pegida-johto perusti kuitenkin uuden yhdistyksen DDfE:n (Direkte Demokratie für Europa). Tämä "suoraa demokratiaa Euroopalle"-yhdistys järjesti sunnuntaina ensimmäisen mielenosoituksensa Dresdenissä. Se keräsi poliisin mukaan noin 500 osanottajaa ja kesti vain 34 minuuttia.

http://www.bild.de/regional/dresden/pegida/nach-pegida-spaltung-demo-flo...

Pegida, Dresden, mielenosoitukset

Poliisi on kieltänyt kaikki mielenosoitukset Dresdenissä maanantaina. Epäiltyjen suunniteltujen iskujen takia on Dresdenin poliisi kieltänyt huomiseksi suunnitellut mielenosoitukset kaupungissa. Sekä Pegida- ja myös sen vastamielenosoitus ovat peruttu.

Useiden mediatietojen mukaan on olemassa konkreettisia murhauhkauksia Pegida-johtaja Lutz Bachmannia kohtaan. Näin kertoo Süddeutsche Zeitung tänään.

http://www.sueddeutsche.de/politik/nach-terrorhinweisen-pegida-sagt-demo...

Tähän siis tässä "sananvapausasiassa" on päädytty!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä