Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen lisäsäästöt

Terveisiä hallitukselle!

 

Tästä hallitus ei puhu:" 3 miljardin sote-säästölistalla vanhukset, vammaiset ja nuortenpsykiatria​."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kovat arvot vallalla. Vanhuksia on kotona ties missä kunnossa. Kotihoitajat juoksevat paikasta toiseen jatkuvan kiireen vallitessa. Vammaiset joutuvat pahimmassa tapauksessa muuttamaan avustetusta asumisesta muutaman vuoden välein kun kilpailutetaan palveluita.

Mihin joka vuosi katoaa viisi miljardia?

Hallitus kertoo ottavansa tänäkin vuonna uutta velkaa viisi miljardia euroa. Virallisen selityksen mukaan lainaraha menee "palveluiden ja hyvinvoinnin rahoittamiseksi."

Tässä koko kuviossa on eräs mystinen puoli, johon hallitus ei tahdo huomion kiinnittyvän: Mihin se viisi miljardia vuoden lopulla on kadonnut?

Suomen kauppatase, eli tavaran viennin ja tuonnin suhde vuonna 2015 oli ylijäämäinen:

Neljän tähden vastaanottokeskus

Useimmat lukijoita tietävät Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevat Holiday Inn hotellin. Hotelli on neljän tähden nykyaikainen, erittäin hyvällä paikalla, ja yhdellä maamme kalleimmista tonteista sijaitseva majoituslaitos. Katsoin juuri hotellin hinnastoja. He tarjoavat hemmottelulomaa kahdelle alkaen 79€/henkilö. Hinta ei ole paha, kun tietää siihen kuuluvan tilavan hotellihuoneen, siivouspalvelut, kuntosalin, monipuolisen buffet-aamiaisen ja jopa kylpytakit.

16 poliisiaseman sulkemisella yhden miljoonan euron säästö

 

Alla on siteerattu muutamia uutisia, joissa kuvattujen tapahtumien vaikutusta toisiinsa kannattaa miettiä.


1) Sisäministeriö on viimeistelemässä suunnitelmaansa poliisin toimipisteiden vähentämisestä. Jopa 16 poliisiasemaa saatetaan sulkea. Poliisihallituksen esittämät lakkautukset vähentäisivät kustannuksia yhdellä miljoonalla eurolla vuosittain.  !--break-->

www.iltalehti.fi/uutiset/2016012821029111_uu.shtml

Lompsastani alkaa pohja pilkistellä

On ilman muuta selvää että maan asiat ovat niin ikävässä kunnossa, että jokaisen meistä on kannettava oma kortemme kekoon jotta voisimme pulasta selvitä. Jotkut näyttävät kantavan korsia kekoon, koska vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ole. Viittaan tässä eläkeläisiin. Heille on jo nyt olemassa valmiit lait ja "orderit", joihin perustuen heitä rahastetaan ilman, että on enää valinnanvaraa ollenkaan olemassa.

Juna män jo

2.9 jokaiseen Siuntiolaiseen talouteen jaettiin Kepun aviisi Suomenmaa, jossa paikalliset kepulaiset toteavat "toimivat liikkenneyhteydet ovat kaikki kaikessa"

Läntisen Uudenmaan kunnanjohtajille ja kansanedustajille annettiin palaveriaika kepulaisen liikenneministeri Bernerin lukaaliin. Tarkoitus oli mennä keskustelemaan , kuinka junaliikenne rantaradalla turvattaisiin ja kuinka sitä voisi lisätä. Ministeri Berner päätti nähtävästi nykäistä delegaatiolta maton ensin alta ja ilmoitti medialle, että ainoa lähiliikennejuna ei enää pysähdy Siuntiossa, eikä Inkoossa.

Pannaan, eiku LAKKOILLAAN Suomi kuntoon!

Mitä tuolla perjantain mielenilmauksella halutaan saavuttaa?

Liikenne, vienti ja tuonti, koulutus ja erityisesti alko halutaan sulkea päiväksi.

Kertoa että ottaa päähän niin vietävästi, jopa vituttaa? Mie en ole keksinyt, että kuinka tuo velkakehitys voidaan kääntää. Puhutaan innovaatiosta, tutkimuksesta ja kehityksestä. Missä ne innovaatiot, tutkimus ja kehityskin on ollut kaikki nämä vuodet Nokian jälkeen kun rahoitus on ollut kunnossa? Roviokin irtisanoo.

Sofien valinta

Suomessa on viikon aikana käyty vilkasta poliittista keskustelua taloudellisista tavoitteista ja keinoista. Hyvä näin. Lisäksi eduskunnan enemmistön tukea nauttiva hallitus on viimein tarttunut toimeen, pelkän puheen sijaan. Jo oli aikakin, sanoo moni viime vuosien menoa seurannut.

Varsin laaja yksimielisyys tuntuu maassa vallitsevan siitä että Suomen velkataakkaa ei voi kasvattaa loputtomiin joutumatta vielä pahempaan taloudelliseen tilanteeseen. Kreikka pelottaa, ja syystä. Edes välttämättömimmät tulonsiirrot eivät kasvata yhteistä kakkua.

Kitinää ja uikutusta

Nyt saatana asiat oikeisiin mittasuhteisiin.

 

Suomalaisten neropattien taloustietovaje yhdistettynä klikkimediaan on kauhujen kombinaatio. Nyt ei yhtään ymmärretä poliittisia syy-seuraussuhteita. Vääristyneet mielikuvat leikkauksista ja pakolaiskriisistä leviävät somessa ja luulopuheet kiertävät kahvipöydissä.

 

Ylisuuren tuulivoiman syöttötariffin purku

Tuulivoimalle annettu ylisuuri syöttötariffi on muuttumattomana voimassa edelleen, vaikka alunperin oli tarkoitus vuosittain tarkistaa tuen taso muuttuviin olosuhteisiin nähden.

”59. Jotta korvaukset eivät ajan mittaan nousisi liian korkeiksi, Suomen viranomaiset ovat vahvistaneet seuraavansa tuotantokustannuksia vuosittain ja mukauttavansa tarvittaessa tukea ohjelmaan liittyvien uusien voimaloiden osalta.” http://ec.europa.eu/competition/state_aid/cases/239404/239404_1200857_37...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä