Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallitus vastaan ay-liike

Etsintäkuulutus: diplomaatti

Sipilä sitä, AY-liike tätä, enkä edelleenkään tiedä kuka on oikeassa. Vaatisi melko isoa lapiota kaivautua kaiken tämän surun, vihan ja epäluulon läpi. Siinäpä siis haaste: haussa diplomaatti, välittäjä, rauhantekijä, osapuoli joka voisi auttaa. Mistäpä sellainen?

Antti Rinne ja kilvoittelu piäministerin jakkarasta

Semmosta miettinyt kun kävelee Helsingin Aleksanterin kadul , Kampin , Forumin jne ostos paratiiseissa . Niin miettii kuka ne liikkeet ja kaupat omistaa . Mihin ja minne taskuihin prosentuaalisesti tuloutetaan voitot mitä niistä tulee ? Minun ymmärtääkseni omistajuudet on muualla kuin Suomessa pääasiassa . Voi miettiä miksei Suomalaisten itse ole mahdollista omistaa niitä ..Sit tuotteet mitä liikeitten hyllyil notkuu . Onko työehtosopimuksen mukaista palkkaa joka tuotteen valmistuksessa maksettu ?. Entä ylityökorvaukset , työolot , onko kenties lapsityövoimaa käytetty jne.

Hallituksen etulaiset häijynä Senaatintorilla

Lähes kaksi viikkoa sitten (2.2) pyörähti käyntiin hallituksen ensimmäinen talviteatteriesitys Helsingisssä. Senaatintorilla oli SAK:n Ääni työttömälle mielenilmaisu. Paikalla olivat hallituspuolueen Juhana Vartiainen (kok.), Katri Kulmuni (kesk.) ja Matti Torvinen (sin.) – kaikki kävivät ylikierroksilla. Tuhansien buuaavien ihmisten läsnäolo, ämpärien paukutus ja valtava määrä mielipidejulisteita saavat ilkeimmätkin työttömien sortajat hermostuneeksi. Vastuulliset kuten pääministeri Sipilä, työministeri Lindström sekä sosiaali- ja terveysministeri Mattila piiloilevat.

Työväki kyykkyyn! Nyt pelastetaan Suomi Oy

Hallituspuolueet ajavat isänmaan etuun vedoten työnantajien etuja yksipuolisesti siihen malliin, että enää ei puutu kuin orjuuden laillistaminen. Viennin ongelmat on selitetty työläisten syyksi, kapitalismin suhdannevaihtelut on selitetty työläisten syyksi ja yritysten kilpailukyvyn ongelmat on selitetty työläisten syyksi – erityisesti julkisen sektorin matalapalkkaisten naisten syyksi.

Suomen pelastaminen

Perusta ja lähtökohta oli tuntipalkka ilman ekstroja. Kun yhteiskunnan tuottavuus nousi alettiin maksaa erilaisia tukilisiä sairastuneille, työttömille ja synnyttäneille eli ihmisille, joille tuli tilapäinen "lomautus", alenema työtuloon. Nyt kun rahaa ei enää ole ekstroihin vaan päinvastoin ylisuuri velkataakka, on aika palata lähtöruutuun, ensin kaikki ekstrat pois; sairauspäivärahat, työttömyyspäivärahat, ylityö- ja sunnuntaikorvaukset, loma- ja lomaltapaluurahat, lapsilisät, opintotuet, puoluetuet, kehitysapu, maahanmuuttajien tukeminen, yritystuet - kaikki.

Valtataistelun tulos

Sosiaalisen pääoman perälauta vuotaa, koska jokaisella puolueella on vuosia ollut omat intressit, toimia vaan oman puolueensa hyväksi, tämä näkyy sosiaalisen pääoman romahtamisena ja kustannusten nousuna. Yhteiskuntasopimuksessa pitäisi hakea poliittista luottamusta, jotta yhteisöllisyyden verkosto on toimiva, ja mahdollisimman laaja ja oikeudenmukainen, tulonjakopolitiikan kautta. Tämän pitäisi myös ammattiyhdistysliike ymmärtää, mikä on realimailma taloudessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä