Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Hallitustunnustelut

Rinne polkaisi tyhjää


Kas niin. Hallitustunnustelut on käyty ja AY-liikkeet ovat jo potkimassa Antti Rinteen pakaroita mustelmille. Vaatimuksia tai hieman korrektimmin esitettynä ohjailu hallitustunnustelijan painostamiseksi on täysillä käynnissä eduskunnan ulkopuolisten vaikuttajien taholta. Tällainenhan oli täysin pois suuljettavaa sote- maakuntauudistusta käsiteltäessä, kun SDP oli oppositiossa- vai kuinka?

Hallitustiestä avain Keskustan pelastukseen?

Keskustalla on edessään tiukka valinnan paikka. Ilmoittautuako oppositioon vai lähteäkö kokoamaan hallitusta SDP:n johdolla Antti Rinteen kanssa? Keskustan kanta vaalituloksen jälkeen näytti olevan vahvasti oppositioon päin, mutta hallitusovea jätettiin kuitenkin "viisi senttiä" raolleen, kuten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kuvaili. Mies, joka tällä hetkellä käytännössä johtaa Keskustaa toimituspääministeri Juha Sipilän ilmoitettua luopuvansa puolueen puheenjohtajuudesta ja myös ministerintehtävien tavoittelusta.

Kohti seuraavaa hallitusohjelmaa

Tänään, vappuaattona kuullaan loputkin vastaukset hallitustunnustelijan kysymyksiin. Minulla on suuri sympatia keskustan eduskuntaryhmän työtä kohtaan. Yhtäältä pitäisi kuunnella vaalitulosta ja muuttaa keskustan politiikkaa ja samalla antaa valmiita vastauksia Suomen hallitsemista varten. Näissä oloissa eduskuntaryhmä on tehnyt tehokasta työtä.

Arvioita Helsinki–Tallinna-tunnelin ilmastovaikutuksista, SDP ja muut?

SDP on siis kysynyt hallitustunnustelujen pohjaksi puolueiden eduskuntaryhmiltä jo kysymyslistansa kärkeen (1a) sitoutumista "siihen, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja sen jälkeen nopeasti hiilinegatiivinen?"

Ilmakehän ulosmenevä pitkäaaltoinen säteily on lisääntynyt

Hiilidioksidipitoisuuden noustessa ilmakehässä, nousee myös samaa tahtia ulospäin säteilevä pitkäaaltoinen säteily ilmakehän yläosassa. Auringon säteilyn kasvaessa näin ei tapahdu välittömästi, kun auringon lyhytaaltoinen säteily lämmittää meriä, jota taas pitkäaaltoinen säteily ei tee samassa määrin, lämmittää mahdollisesti vain siltä pieneltä osin, mikä ei mene säteilynä suoraan avaruuteen.

Arvo Pohja on seliseli politiikkaa

Hallitustunnustelijaoletettu Antti Rinne odottelee pääsiäisen ylitse ja sitten pitää odotella vielä Vappu, koska eihän sitä voisi haukkua heti muita puolueita jos myötäjäisiä olisi jo annettu. Ennakoin, että vasta vapun jälkeen päästään asiaan.

Antti Rinteellä itsellään on ojennuksessa 40 jäsenen ryhmä, eli tarvitaan yli kuusikymmentä lisää enemmistöhallitukseen.

Kootaan ensimmäinen joukkue vaalivoittajista ja heitähän on paljon.

SDP 40 paikkaa, PS 39 paikkaa, Kokoomus 38 paikkaa, Vihreät 20 paikkaa, Vasemmistoliitto 16 paikkaa.

Kolme ässää

Eilen ilmoitettu hallituspohja oli nimenomaan se, josta oli spekuloitu eniten, keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen muodostama perusporvarihallitus. Sehän tarkoittaa sitä, että oppositio tulee olemaan vihervasemmistoa höystettynä liberaalilla oikeistopuolueella ja konservatiivisella uskontopuolueella. Se on täydellinen vastavoima porvarihallitukselle, jos ja kun se muodostetaan. Kristilliset tuskin tuntevat oloaan kotoisaksi tuossa porukassa, mutta eipä heitä hallitukseenkaan kaivata.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä