Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Helsingin suurmoskeija

Suurmoskeijasta turistirysä

Suurmoskeija on herättänyt tunnepitoista keskustelua. Taloudellista ulottuvuutta ei ole huomioitu . Faktat. Hesa on tyhjä juhannuksen aikoihin eli majoitustilaa on. Jokainen toivoo juhannushäitä.

Eli jos meillä on Euroopan suurin moskeija hesassa ja se on juhannuksena tyhjä, olisi helppo sinne joukkohäät järjestää. Miettikää, 70 000 sateenkaariparia ympäri maailmaa lentää sinne vihittäväksi. (Joissakin islamilaisissa maissa, esim saudeissa ei sateenkaari pareja vihitä.)

Minäkin ihailen Brigitte Bardot'a!

Minäkin ihailen Brigitte Bardot'a, ja ainakin osittain ihan samasta syystä kuin kirjailija Leena Krohn, jonka blogikirjoituksen voimme myös lukea tässä samassa blogilabyrintissä.  (Tässä suora linkki labyrintin läpi Krohnin kirjoitukseen.)

Suurmoskeija tulee - oletko valmis?

Yle uutisoi tänään 7.12 verkkosivuillaan, että Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee suurmoskeijan suunnitteluvarausta ensi viikon kokouksessaan tiistaina 12.12. Asiaa piti käsitellä jo 28.11, mutta se vedettiin viime hetkellä pois asialistalta. Olisiko sitten ollut helsinkiläisille liikaa kahden päivän sisään sekä moskeija että laittomasti maassa olevien palvelut.

https://yle.fi/uutiset/3-9966033

Uskonnot, riidat

En ymmärrä, miksi tuotaisiin muslimeiden  riidat suurmoskeijan muodossa  maahamme.  Riittäköön, kun kristinuskostakin kansamme on kirkkoineen ja lahkoineen eripurainen.

Mahdollinen Qatarin tukema suurmoskeija ei ole kansoja yhdistävä, Qatarin,  jonka uskontolijauksista arabimaailmakaan ei ole yksimielinen.

Onneksi maailmassa on  uskontoja, jotka eivät oppiaan muille tyrkytä.  Juutalaiset ja pari muuta.

Rakennetaan Helsinkiin suurmoskeija. - Mieluiten verorahalla.

Jos olemme ääri-islamisteille mieliksi ja rakennamme Helsinkiin suurmoskeijan, saatamme välttyä terroristi-iskuilta.

 

Eikä myönnytyspolitiikkaa kannata jättää vain tähän yhteen asiaan. Meidän pitää lisäksi alkaa vielä aktiivisemmin soveltamaan jumalanpilkkalakia islamia kritisoivia politiikkoja vastaan, jotta islamistit ymmärtävät meidän olevan heidän puolellaan.

Muhammedin profetia järkyttää Tanskanmaalla: miksi valtamedia vaikenee

Muhammedin antisemitistisen opetuksen julistaminen kööpenhaminalaisessa moskeijassa on aiheuttanut järkytystä Tanskanmaalla. – Mutta Suomenmaalla ollaan asiasta hiljaa. Mitä nyt tuomitaan vihapuheesta tai kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sellaisia, jotka kertovat epämiellyttävistä tosiasioista. 

Suurmoskeijahanke-uskonnon vapaus - yhteiskunnan rakenne ja turvallisuus

Tähän asti pääkysymys Helsinkiin suunnitteilla olevassa suurmoskeijahankeessa ei ole painottunut turvallisuus ja yhteiskunnan rakennetta pohtivaan näkökulmaan. Painotus ja keskustelun sisältö on ollut uskonnonvapaus näkökulma. Tähän asti on lähdetty siitä liikkeelle, että kaikki uskonnot ovat tasa-arvoisia lain edessä ja samalla on ajauduttu kokonaan sivuraiteille. Idealistisesti rakennetaan pilvilinnoja hyötynäkökohdista ja mainosarvosta. Haaveillaan Helsingille mahdollisessa vaurauden ja mainos arvon mukanaan tuomasta hyödystä ja miksei myös koko Suomelle.

Suurmoskeijahanke – vastauksia väitteisiin

Keskustelu suurmoskeijahankkeesta jatkui torstai-iltana YLEn A-talk ohjelmassa. Kuten yleensäkin jäi moni tärkeä asia teemasta mainitsematta. Tässä käsittelen niitä ja samalla vastaan väitteisiin, jotka jäivät vaille vastausta. En siis käsittele asioita, jotka on todettu jo moneen kertaan, kuten moskeijan mukana tuleva ongelma eri uskontokuntien välillä, integraation hidastuminen, eristäytyminen ja rahoituksen lähteiden tavoitteet.

A-Talk. Kuka puhuu suurmoskeijakeskustelussa?

Mikäli A-Talk jäi katsomatta, tässä on lyhyt referaatti ohjelman alusta ja vinkki katsomiseen, jotta kunnia menee sinne, mille se kuuluu, eli Yleisradiolle. Samalla todetaan, että Ylen tuottaja Ville Kolari perui Lähi-Idän politiikan asiantuntijan Alan Salehzadehin osallistumisen. Siitä lopuksi.

 

Keskustelun alku 

 

Murskataan suurmoskeijahanke demokratialla ja sosialidemokraattisilla arvoilla

On hyvinkin ymmärrettävää, että ihmiset suhtautuvat kriittisesti ja kielteisesti Helsinkiin kaavailtuun suurmoskeijahankkeeseen. Kriittistä ääntä tulee yhtä lailla Suomen maltillisista muslimiyhteisöistä. Monilla on edelleenkin huoli siitä, että mistä voisimme tietää, että suurmoskeijan rahoittajat edustavat rauhaa ja suvaitsevaisia suuntauksia? Jos täällä asiat ovat haasteellisia, niin miettikää sitä, että Bahrainissa toimittajakaan ei saa kysyä ja selvitellä vapaasti asioita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä