Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Juhlavuosi

Onnittelen, presidentti Trump

Olette ollut vasta vuoden vallassa ja saanut paljon hyvää aikaan.  Kreikan luottoluokitus on  parantunut , Suomen velanoton tarve vähentynyt ja ulkomaankauppamme elpynyt.

Toivotan Teille pitkää ikää.

IL selvitti: Yllättävän moni Suomi 100 -tuote valmistettu ulkomailla

Monet Suomi 100 -logoa käyttävistä tuotteista on valmistettu Suomessa, kaikki eivät. Iltalehdessä* fokus on valmistusmaa, mutta muitakin pointteja on.  Eräät tuotteet liittyvät jotenkin itsenäisyytemme juhlavuoteen, kaikki eivät. Verrataanpa siis erilaisia Suomi 100 -juhlavuoden tuotteita keskenään kahden laatukriteerin eli kotimaisuusasteen ja juhlavuoden teemaan sopivuuden mukaan. 

Paskimmat ja oivaltavimmat Suomi 100 -tuotteet?

'Eeppisimpiä' Suomi 100 -tuotteita kerätään nyt Instagramissa: Juhlavuoden nimissä myydään muun muassa rikkasettejä, puukkoja, makaronipusseja, vessapaperia ja dildoja... Virallisen Suomi 100 -logon on saanut kylkeensä muun muassa jauhelihapaketti ja ikkunanpesin. Monet yrittäjät ovat ottaneet Suomi 100 -teeman käyttöönsä myös epävirallisesti, kertoi HS Nyt 1.6. 2017.
 

1. PASKIMMAT? 

Joka kahdeksas 15-vuotias suomalainen poika ei osaa lukea

Paluu vuoteen 1917?  

Suomi täyttää kohta sata vuotta.

Vuonna 1917 Suomi oli vaarallisesti jakautunut, ylen eriarvoinen yhteiskunta. Suhteessa hallitsijaan, silloiseen tsaariin, sananvapaus oli ylen rajallinen. Sittemmin asiat parantuivat, kun sisällissodan ja maailmansodan jälkeen suomalaiset rakensivat toiveikkaina tasa-arvoon tähtäävää hyvinvointiyhteiskuntaa.

Martti löysi Pietarin

Näin yksinkertaisesti voidaan kuvata sitä löytöä, kun Martti Luther löysi elävän seurakunnan. Pietari oli se kallio, jolle Kristus rakensi seurakuntansa, jota tuonelan portitkaan ei voita. Mutta miksi Kristus antoi Pietarille tälläisen valtavan tunnustuksen. Pietari oli tätä ennen tunnustanut Kristuksen  elävän Jumalan Pojaksi. Niin ,tätä ei liha ,vaan Henki sen ilmoitti.

Reformaatiota vietetään ensi vuonna. 500- vuotta on kulunut siitä tapahtumasta,kun Martti Luther löi 95- teesiä kirkon seinälle. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä