Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Julkinen hallinto

Korvaako SIB- ja Green deal -sopimukset perinteisen puoluepolitiikan?

 

Oikeustapaustiivistelmä: Onko hankintasopimus hallintosopimus?

11.4.2018

Korkein oikeus linjasi 15.2.2013 antamassaan ratkaisussa hallinto-oikeuden ja yleisen tuomioistuimen toimivaltaa hankintasopimuksia koskevassa riita-asiassa. Ratkaisu vahvisti kunnissa ja muissa julkisyhteisöissä yleisesti omaksutun tulkinnan.

KKO 2013:19

Yksityinen ajattelija

The Washington Post -lehti käsitteli laajassa artikkelissaan hiilensitomista maaperään, jonne se kirjoituksen mukaan kuuluu. Kirjoituksessa myös tuotiin esille, miten muualla maailmassa osataan jo viljelytekniset toimenpiteet hoitaa niin, ettei maaperän hiili pääse ilmakehään, vaan enemmänkin sitoutuu maaperään, jolloin myös ruuantuotanto muuttuu varmemmaksi.

Uusi varhaiskasvatuslaki eli missä varhaiskasvatuksen ongelmat oikeasti ovat?

Uusi varhaiskasvatuslaki on tekeillä, ja tämä on kirvoittanut päiväkotien henkilökuntaa mielenilmaukseen tänään. Useiden päiväkotien työjärjestys on mennyt sekaisin, ryhmiä on yhdistelty ja osa päiväkodeista on ainakin osan päivää kiinni. Perheet ovat joutuneet järjestämään aikataulujaan uusiksi. Työpaikoillakin joustetaan ja säädetään töitä ja tehtäviä.

Julkishallinnon leikkaukset palvelevat yksityisiä pääomia

Noin vuosi sitten, jouduin työpaikallani raskaan ja odottamattoman prosessin eteen. Toimin työpaikallani työsuojeluvaltuutettuna ja olin tehnyt kahdesta Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen (vanha työsuojelupiiri) tekemästä työsuojelutarkastuksesta valitukset. Niiden suorittamisessa ei mielestäni ollut noudatettu lakia työsuojelun valvonnasta ja yhteistoiminnasta. Valituksiini ei ensiksi reagoitu mitenkään.

Räppärit rappiotaiteilijoina

Kuten olemme saaneet lukea historian opetuksista, niin "rappiotaiteilijoita" on syrjitty totalitaristisissa maissa julkisen vallan taholta. Hyvänä esimerkkinä toimii natsi-Saksa.

Mennäänpä kuitenkin Saksan asevelimaahan Suomeen. Syntilistalle ovat joutuneet ainakin Mikael Gabriel ja JVG. Asiaan voi tutustua alla.

--------------------------

Kantelu lähetetty 1.5.2016

Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle

Tilastoja: meneekö Suomen taloudella hyvin vai huonosti?

Uutisten perusteella jää pinnallinen kuva Suomen taloudesta. Tässä kirjoituksessa kansalainen yrittää ymmärtää missä mennään. Ristiretki tilastojen sokkeloissa jatkuu.

 

Kilpailuttamisen ongelmat ovat lainsäädäntöä syvemmällä

Olen itse aikaisemmin kirjoittanut julkisten hankintojen kilpailuttamiseen liittyvistä ongelmista. Nyt KD:n kansanedustaja Sari Essayah on myös herännyt ongelmaan. Nykyinen tapa kilpailuttaa julkiset hankinnat aina kouluruuasta valtaviin rakennusprojekteihin asti lähinnä hintaa painottavilla kilpailutuksilla, on johtanut kulttuuriin, jossa hiljaisesti hyväksytään julkisten palveluiden, tuotteiden ja rakennusten tasaisesti heikkenevä laatu ja laskeva kotimaisuusaste.

 

Sijoittajan neuvon kautta tehoa julkiselle sektorille

Suomessa tehdään kansainvälisesti vertailtuna paljon organisaatiomuutoksia. Julkisella sektorilla nämä liittyvät usein viraston johdon muutoksiin. Toinen muutoksiin ajava tekijä on hiljalleen kasvanut hallintoihmisten ja erilaisten suunnittelijoiden määrän kasvu. Hyvä ja ahkera hallintoihminen on tietenkin aikaansaava ja millä muulla sen voisi osoittaa paremmin kuin kehittämällä organisaatiota.

Onko Suomi vitsi?

Talous takkuaa ennätyspitkää jaksoa. Hallitukset toisensa jälkeen vaahtoavat ulkomaisista investoinneista. Velkaa kertyy kuin kuraa syksyllä. Mitä tapahtuu käytännössä?

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä