Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kärkihanke

Vaikein sisäinen uhka – nuorten syrjäytyminen

Sisäministeri Paula Risikko Kokoomuksesta totesi yksikantaan, että suurin sisäinen uhkamme on nuorten syrjäytyminen |1. Kovin moni nuori ajelehtii – ei tiedä aamulla herättyään, mitä iltapäivällä tekisi.

 

Hallituksen koti- ja omaishoidon kärkihankkeessa hoitajan merkitys on unohdettu

Osallistuin yhteen lukuisista THL:n ja STM:n järjestämästä seminaarista, jossa pureudutaan käytännön tasolla ”Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaiken ikäisten omaishoitoa” – kärkihankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on kehittää iäkkäille sekä omais- ja perhehoitajille nykyistä yhdenvertaisemmat, paremmin koordinoidut ja kustannusten kasvua hillitsevät palvelut.

Painajaismainen opiskelijavalintojen uudistus

Tänään ministeri Sanni Grahn-Laasonen vastaanotti opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmän esityksen uudistuksesta, joka on ajamassa suomalaiset nuoret painajaismaiseen tilanteeseen.

Sipilän hallituksen yhtenä kärkihankkeena on työelämään siirtymisen nopeuttaminen. Nyt hankkeessa tulee tapahtumaan juuri päinvastoin, koska korkeakoulujen valintamenettelyä pyritään uudistamaan niin, että ylioppilastodistuksen painoarvoa lisätään valintakokeiden kustannuksella.

Digiloikka tulevaisuuden sivistykseen

Kuuntelin taannoin puolella korvalla lasteni ruokapöytäkeskustelua. Yläkoululaiseni kertoi silmät loistaen, kuinka kivaa onkaan koulussa silloin, kun on sijainen pitämässä tuntia. "Me katsellaan vaan leffoja ja kuunnellaan musiikkia, eikä opiskella ollenkaan!" Alakoululaiseni toki intoutuivat tästä kertomaan heti oman kokemuksensa sijaisista (ja niitähän heillä on riittänyt), toisen luokassa on lähes täysi sotatila oman opettajan puuttuessa, eikä siellä siis katsella edes niitä videoita, kun ei sijaiset saa luokkaa tuijottamaan valkokangasta kohti.

Nythän mä sen hokasin

Hieman hämmentyneenä olen seurannut tämän hallituksen taivalta. Se varaa yhdessä kärkihankkeessaan satamiljoonaa euroa ylimääräisen sääntelyn ja byrokratian purkamiseen. Olen ollut käsityksessä, että ylimääräinen byrokratia aiheuttaa ennemmin kuluja maallemme eikä päinvastoin. Näin ollen myös ylimääräisen byrokratian purkamisen pitäisi tuottaa säästöjä menojen sijasta.

Kärkihankkeet järkihankkeita

 

Eduskunnassa käsiteltiin tänään Juha Sipilän hallituksen niin sanottuja kärkihankkeita. 26:ssa järkevässä kärkihankkeessa konkretisoituu hallituksen strategiset tavoitteet. Kärkihankkeilla on tarkoitus ajaa eteenpäin laaja-alaisia uudistuksia, lisätä kilpailua, palauttaa säädösympäristöön ketteryyttä sekä edistää digitaalisen palveluliiketoiminnan läpimurtoja. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä