Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kallio

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ Takavuosien ,sota-aikojenkin legendaarinen lastenlääkäri Arvo Ylppö toimi vuosikymmeniä arkkiatrina ja hänet tuntevat kaikki kokeneemmat suomalaiset. Sensijaan hänen veljeään ei tunne juuri kukaan. Suomalainen vankilapastori Aarne Ylppö ( Arvon veli) omasi profeetallista näkökykyä. Hän sai viestin vietäväksi silloisen arkkipiispan välityksellä Mannerheimille: Suomen ei tule luovuttaa juutalaisia natsi-saksalle.

Kallio: Viihtyvyyttä pöhinän sijaan

Toimittaja Leena Virtasen mielestä pöhinä on katoamassa Kalliosta, eikä trendikaupunginosassa synny hengailupaikkoja (HS 8.1.). Vuosikymmenen alussa syntynyt ”pöhinä” on kadonnut, Virtanen murehti.

 

Piritorista Ikuisen vapun aukioksi

Piritori eli Vaasanpuistikko joulukuussa. 50 harmaan sävyä.

Hs kertoi, että rakennusvirasto suunnittelee Vaasanpuistikon, tuttavallisemmin Piritorin, kehittämistä ja pyytää nyt kaupunkilaisten kommentteja 11.12.2016 asti.

Martti löysi Pietarin

Näin yksinkertaisesti voidaan kuvata sitä löytöä, kun Martti Luther löysi elävän seurakunnan. Pietari oli se kallio, jolle Kristus rakensi seurakuntansa, jota tuonelan portitkaan ei voita. Mutta miksi Kristus antoi Pietarille tälläisen valtavan tunnustuksen. Pietari oli tätä ennen tunnustanut Kristuksen  elävän Jumalan Pojaksi. Niin ,tätä ei liha ,vaan Henki sen ilmoitti.

Reformaatiota vietetään ensi vuonna. 500- vuotta on kulunut siitä tapahtumasta,kun Martti Luther löi 95- teesiä kirkon seinälle. 

Maaseudun ja kaupunkien välillä ei ole jakolinjaa

Mediassa on viime päivinä kohistu mukasivistyneistön kuplasta. Lausuihan eräs tähän porukkaan kuuluva ja HS-Pravdan erityisessä suosiossa oleva henkilö, että "sivistyneistö on yhtä kuin vasemmisto ja vihreät". Eräs tunnettu näyttelijä totesi puolestaan, että hän ei tunne yhtään perussuomalaista. Myöhemmin hän totesi suhtautuvansa huvittuneesti aiheesta syntyneeseen keskusteluun.

Kupla on siis totta, mutta missä se on? Media ja muutkin tahot ovat puhuneet maaseudun ja kaupunkin välisestä jakolinjasta. Se on vanhoihin mielikuviin perustuva täysin väärä mututieto.

Arvokonservatiivi yhtenäiskulttuuri

Kesällä porkkanapenkkiä harventaessa unohdin kommentoida vanhan nusu-kollegan, Marko Hamilon Perussuomalainen-lehdessä julkaistua kirjoitusta: Helsingin Kalliossa muhii punavihreä kupla. Koska moiselle laiminlyönnille ei kunnon Vihreällä voi olla mitään hyväksyttävää perustetta, palaan näin lomakauden jälkeen asiaan.

Aloitan lainaamalla kirjoituksen ensimmäistä kappaletta ja vaihtamalla sen ensimmäisestä lauseesta kolme sanaa. Päätelkää mitkä:

Helsinkiin punavihreille ikioma hiekkalaatikko

"Miksi arvoliberaalien on niin vaikea ymmärtää perussuomalaisia ja muita arvokonservatiiveja? Yksi syy voi olla se, ettei heidän tarvitse ymmärtää. Kun on muiden samanmielisten ympäröimä, eri tavalla ajattelevia ei kohtaa eikä heitä tarvitse ymmärtää. Kykenemättömyyttä ymmärtää pidetään omien joukossa suoranaisena hyveenä. Useimmat ihmiset ovat ympäröineet itsensä sekä arkielämässään että sosiaalisessa mediassa kaltaisillaan.

Kallio on outo maa?

Kallion alue oli viime vuosisadan alussa hurja paikka. Henkirikoksia tehtiin paljon, erilaiset (lähinnä kai nykyisiä moottoripyöräjengejä muistuttavat) nuorisohuligaaniklikit tappelivat menemään. Asuttiin ahtaasti ja ilmansaasteet olivat raskaasta teollisuudesta ruskeanaan. Sisällissota oli mitenkuten taputeltu ja niin edelleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä