Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kansainvälinen naistenpäivä

Naiset paholaisia?

 

Kansainvälisen naistenpäivän juhlinta alkoi jo keskiviikkona. Yliopistolla Udmurttilaisen filologian, suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen ja journalistiikan instituutin opiskelijat järjestivät perinteisen pienen onnittelutilaisuuden. Miehiä onniteltiin miestenpäivän eli isänmaan puolustajien päivän 23.2. johdosta ja naisia tulevan naistenpäivän 8.3. johdosta. Jokainen laitos sai tulppaaneja ja täytekakun.

Hallituspuolueiden "tribuutti" Suomen naisille

Hyvää naistenpäivää!

Tänään Suomen valtakunnassa oltaisiin voitu keskittyä uutisoimaan naistenpäivään ja erityisesti naisten oikeuksiin liittyvistä asioista.

Kaikki ei nimittäin tosiaankaan ole hyvin tältä osin, Suomessakaan.

Niin siinä sitten kävi, että ulkoministeri Soinin naisten oikeuksien kustannuksella harjoittamaa julmaakin julmempaa leikittelyä kierrellen ja kaarrellen puolustelleet Keskusta ja Kokoomus – luit oikein – näyttivät jälleen, miten paljon naisten oikeudet loppujen lopuksi niille merkitsevät.

Nainen, usko itseesi ja unelmoi!

Aloitin aamuni viemällä Ilona-koiran aamupissalle Berliinin hiljaisille kaduille. On Naistenpäivä, joka Berliinissä on juhlapäivä. Kaupat ovat kiinni, kadut tyhjät. Tasa-arvoisesta Suomesta  tulleena olen mykistynyt, miten iso arvo asialle annetaan. Toki ensimmäistä kertaa täälläkin.

Lapset ovat yhteisiä, joten kustannustenkin pitäisi olla

Tänään on se päivä vuodesta: naistenpäivä, jolloin jaetaan ruusuja ja suklaata. Ne lämmittävät hetken, mutta paljon enemmän lämmittäisivät teot, jotka vievät tasa-arvo eteenpäin. Sellainen olisi ollut perhevapaajärjestelmän uudistaminen, joka nykyiseltä hallitukselta jäi surkeasti lähtökuoppiinsa.

Hyvää Naisten-päivää !

 

Hauskaa Naisten-päivää kaikille naisille!

 

No sinä naisen luonto! Ihme kaikkein

ihmeitten seassa. Sinä kultasen

päivänpaisteen ja sumuisten pilvien

ijankaikkinen sekamelska ilman päätä ja

perää, sinä hiphamppu! Onko siis ihme

ettemme koskaan opi tuntemaan tänlaista eläintä?

 

Aleksis Kivi

Peukku perhevapaauudistukselle

Suomessa isät pitävät alle 10% perhevapaista, Ruotsissa 26% ja Islannissa 30%. Mikäli suomalaiset isät pitäisivät edes heille korvamerkityt vapaat, niin isien osuus perhevapaista nousisi noin 20 %:iin.

Naiset apuun korjaamaan miesten aiheuttamat sotkut

Kaikki nykyiset hallituksessa saisivat jo jättää työnsä. Heidän tapansa toimia väsyttää suomalaisia, erikoisesti naisia. Ensinnäkin sote. Se aiotaan kursia kasaan heikoin perusteluin ja aineksin ilman, että olisi priorisoitu suurimmat ongelmat sosiaalipuolella.

Esimerkiksi lasten hyvinvoinnin ja turvallisuuden parissa työskentelevät sosionomit ja sosiaalityöntekijät työskenntelevät suuren kuormituksen alla – kaaoksessa. Soliaalipuolella olisi ollut todellista parannettavaa, ihmiset tarvitsevat välitöntä apua ja tasapuolisuutta elämän koettelemuksissa.

Suomalaisena naisena parisuhteessa ja yksineläjänä!

Suomi on edelleen takapajula, mitä naisten palkkaukseen tulee.

Kummallisinta onkin, miten korkeakoulutetut lastentarhanopettajat, ovat edelleen kuntatason alimmalla palkkatasolla koulutukseensa ja työnsä vastuullisuuteen nähden.

Useimmiten, lastentarhanopettajat ovat naisia.

Onko naisten hyväksikäyttöä se, että ovat hakeutuneet alalle, jossa kunnianhimo ei sääntele toimeentuloa.

- - - 

Suomi oli takapajula vielä 1960 -luvun lopulla.

Nainen ei saanut yksin mennä ravintolaan. Portieri käännytti ovella. Vain miesseura kelpasi.

Yrittäminen ei saa olla sukupuolesta kiinni

Vaikka Suomen luulisi olevan tänä päivänä tasa-arvon mallimaa, ei totuus käytännössä ole näin. Naisten ja miesten asema työmarkkinoilla on yhä monin paikoin epätasa-arvoinen, mikä näkyy erityisesti naisyrittäjien arjessa.

Olen itse työskennellyt reilut kymmenen vuotta yrittäjänä ennen valintaani kansanedustajaksi ja tiedän, kuinka vaikeaa itsensä elättäminen yrittämällä voi olla. Sen lisäksi, että yrittäjältä vaaditaan usein äärimmäisen pitkää kärsivällisyyttä byrokratian kanssa, on oman työn ja yksityiselämän organisoiminen monesti ns. mahdottomuuksien taidetta.

Naistenpäivä ja lastentekotalkoot

Huomenna on Naistenpäivä. Meillä naisilla on suurin vastuu ja päätösvalta siitä, kuinka paljon lapsia syntyy. Miksi me naiset synnytämme lapsia yhä myöhemmin, yhä vähemmän tai emme lainkaan?

Eduskunnassa käsiteltiin tänään lapsiasianvaltuutetun kertomusta. Siinä esitettiin paljon hyviä ja tärkeitä asioita, jotka meidän on otettava vakavasti.

Mikään puolue tai kukaan kansanedustaja ei halua ainakaan tunnustaa tehneensä mitään päätöstä, joka heikentää lasten tilannetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä