Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kaupunkiluonto

Hei, me tehdään kaupunkisuunnittelua meidän omille asukkaille ja lähimetsille!

 

Kansalliset kaupunkipuistot turvaavat kaupungin luonto- ja maisema-arvoja

Kansallisten kaupunkipuistojen tavoitteena on säilyttää kaupunkiluontoa ja rakennettua kulttuuriympäristöä laajana, eheänä kokonaisuutena – kaupunkilaisten olohuoneena. Kansalliset kaupunkipuistot ovat osa kestävää kaupunkisuunnittelu ja -rakentamista.

Kansalliset kaupunkipuistot turvaavat kaupungin luonto- ja maisema-arvoja

Kehä Puisto vai Kehä Vihreä?

Keskisuomalainen (20.2) kirjoittaa suunnitelmasta nimeltä Kehä Vihreä. Se on Jyväskylän keskustaa ympäröivä nauhamainen viheralue. Tähän toivottiin ehdotuksia.

Mielestäni jo nimeksi sopisi paremmin Kehä Puisto. Se kuvaisi sitä mistä on kysymys eli puistomaisia alueita kiertämässä kaupungin keskustaa.

Sinällään tällainen ilmakuvan perusteella kehitetty idea jää torsoksi ellei sillä ole vetovoimaa. Tuskin nyt pelkästään tuon lenkin kiertäminen on itsetarkoitus. Onhan se jo 10 km pitkäkin ja liikkumiseen on muitakin aktiviteetteja tarjolla.

Lähimetsien vuosi Vantaalla

 

Pääkaupunkiseudulla on asuntopula ja varsinkin kohtuuhintaisia asuntoja tarvitaan lisää.

Ihmiset tarvitsevat myös lähimetsiä. Metsät ovat kaupungin keuhkot.

Asuntorakentamista suunniteltaessa on lähiöissäkin syytä jättää myös niitä vihreitä alueita talojen väliin.

Tutkimusten mukaan jo pieni hetki metsässä oleskelua kohentaa mielialaa, vähentää stressiä ja laskee verenpainetta. Luonto on lääke.

Armeijan entisten saarien virkistyskäytölle selkeät suuntaviivat

Puolustusvoimat on viime vuosina luopunut tai luopumassa useista Helsingin edustalla sijaitsevista sotilassaarista. Näiden alueiden saamista kaupungin virkistys-, matkailu- ja jopa asumiskäyttöön on toivottu vuosikaudet. Armeija lähtee Isosaaresta ja sen vieressä olevasta Kuivasaaresta vielä kuluvana vuotena.  Kuninkaansaarta ja Vallisaarta siivotaan parhaillaan avattavaksi yleisölle.

Täpliä vaahteran lehdillä

Kirjoittelin ennen lomia kylmän kesäkuun mahdollisista seurauksista metsille. Nyt kai voidaan turvallisin mielin todeta, etteivät 1980-luvun metsätuhot sittenkään palaa ainakaan ensi kesänä, koska kirjoitukseni jälkeen on ollut lähes ennätyspitkä hellejakso, joka on vettä kaipaaville tuhonaiheuttajasienille myrkkyä.

Luonto, luonnonsuojelu, lainkirjain

 

Päivittäisistä twiiteistäni poimin tänään lähempään tarkasteluun twiitin, jossa kerrotaan valtioneuvoston antaneen esityksen luonnonsuojelulain muuttamisesta.

 

Elän espoolaisena keskellä kaupunkiluontoa. Asuinalueellani on lähiörakentamista ja runsas liikenne; moottoritie sulkee lähiön merenlahden niemekkeeksi. Alueelta on hyvät liikenneyhteydet moneen suuntaan, emme elä ns. tyhjiössä tai umpiossa.

 

Kivinokan mökit pitäisi repiä

Yle uutisoi, että Kokoomus on jäämässä yksin Kivinokan rakentamissuunnitelmien kanssa - “Kivinokka säilymässä virkistyskäytössä”.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä