Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kolumni

Valta ja vastuu, Pekka Seppäsen kolumni

Helsingin Sanomien kolumnisti Pekka Seppänen avasi vallan ja vastuun käsitetteitä tuoreesta näkökulmasta Helsingin Sanomien kolumnissaan tänään mielenkiintoisella tavalla. Hänen mukaansa valta ja vastuu käsiteet sekoitetaan yleisesti normaalissa kielenkäytössä.

Hän käsitteli yritysjohtajien vastuuta esimerkiksi palkanmääriytymisen perusteena. Seppänen totesi, ettei kysymyksessä olekaan vastuu vaan valta.  Valta on se palkitsemisen perusteena, koska vastuuta ei välttämättä ole.

Itsepuolustuskursseilta apua turvattomuuteen

Jätin viime valtuuston kokouksessa aloitteen itsepuolustuskurssien järjestämiseksi oululaisille naisille ja tytöille saamani kuntalaispalautteen johdosta. Ihmiset ovat huolissaan niin lapsien, nuorten kuin vanhempien yksin ulkona liikkumisesta, ja turvattomuuden tunne on tutkitusti ennätyskorkealla (MTS 21.1.). Eniten suomalaisten huoli oli kasvanut maahanmuuttajien määrän kasvun vuoksi, eikä huoli ole turha.

Aplodit Iltalehdelle

Nyt napsuu kohdalle! Iltalehti pisti kolumnisteja kiertoon ja teki pääkirjoituksista nimillä varustettuja. Molempia uudistuksia on ainakin täällä suunnassa odotettu.

Kovin oli odotettavaa, että omaan napaan keskittyviä jorinoitaan jaellut Hjallis Harkimo sai lähteä IL:n kolumnistina. Hyvänä syynä toki eduskuntavaaliehdokkuuskin ja sitä kautta todennäköinen valituksi tuleminenkin.

Telatraktori Keilaniemeen!

Tämä kolumni on julkaistu Ylioppilaslehti Ainon numerossa 2/2014.

Opiskeluaika on ihmisen parasta aikaa, ja parhaimmillaan se eskaloituu positiiviseksi sekoiluksi ja ennakkoluulottoman luovaksi ideamähmäksi. Aamukahvia Otaniemessä juoden voi nähdä Retuperän lähtevän keikalle paloautollaan, todeta frakkipukuisen juhlijan horjuvan vuosijuhlista kotiinpäin, lukea kavereiden päivityksiä alkavasta koodausmaratonistaan ja ihmetellä esimerkiksi fyysikkokiltiksen tarpeettoman monimutkaista kahvipannuindikaattoria.

Betonin sietämätön raskaus

(Kolumni Cult24:n huhtikuun numeroon.)

Keskustelin jokin aika sitten erään suomalaisen teatterinjohtajan kanssa. Tunnelma oli epätoivoinen. Kierros säästöjä oli jälleen luvassa kuntapäättäjien suunnasta ja löysää laitoksesta oli mahdoton enää löytää. Suuri ongelma oli että toimintaa ohjasi itsevaltaisin ottein teatterin rakennus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä