Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Länsimedia

Loimme Venäjän medialle pelipaikan

Olen kiinnostunut propagandasta ja sen myötä katselen laajalti uutisia ympäri maailman, myös pahoin parjattua Venäjän tarjontaa. Vuosien varrella olen huomannut, että voimme oikeastaan syyttää omaa ns. länsimediaamme siitä, että venäläiset ovat saaneet tällaisenkin määrän katsojia lännessä. Sama logiikka kertoo myös, miksi vaikkapa EU:n sanktiopolitiikka rakoilee. Katsokaamme hetki peiliin.

Suomalainen media ja läntinen arvoyhteisö

Vuosia sitten kiinnostuin sodista ja konflikteista. Seurasin tiiviisti uutiskanavia ja myöhemmin päädyin myös nettiin kansainvälisille keskustelupalstoille. Se oli hämmästyttävä kokemus, Syyriakin sai monipuoliset inhimilliset kasvot paikallisten kertomusten kautta. Varsin pian löysin myös tunisialaisen nettisotilaan, profiilin, jolla oli ainakin kolme operoijaa, ja joka riehui muutamassa keskustelussa yötä päivää. Onnistuin seurailemaan tuota sotilasta monta viikkoa ja kokemuksen myötä opin paljon sekä poliittisista että uskonnollisista asetelmista Lähi-idässä.

Ukrainan kriisi ja länsimedia

Olemme tottuneet pitämään Venäläistä mediaa Putinin mediana. Se kertoo mitä Putin haluaa tiedoitusvälineiden kansalle kertovan. Venäjän media on peloteltua ja kontrolloitua. Jos putinilaisesta linjasta poikettaisiin, se merkitsisi toimittajille syytöksiä epäisänmaallisuudesta, syytteitä maanpetoksesta, potkuja, vankilaa, tai kenties nopeaa kuolemaa kotiovella ohi ajavan moottoripyöräjengiläisen luodista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä