Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Lihavuus

Läskin tuskastuneisuus

Mikähän ihme siinä on, kun tällainen paksumpi kaveri kuin minä, ei meinaa löytää sopivia vaatteita mistään tavarataloista tai vaateliikkeistä nykyään?

Onhan meitä pullukoita ollut iät ja ajat. Ja tulee lienee olemaan vastaisuudessakin. En taida olla ensimmäinen, joka tätä suurempien vaatteenkokojen puuttumisen asiaa ihmettelee. Enkä lienee viimeinenkään.

Lapsemme kuolevat meitä nuorempina

Elinikä ei jatka nousuaan. Nyt parikymppiset ja nuoremmat lapsemme tulevat kuolemaan nuorempina kuin me nykyvanhemmat. Viimeisimpien ennusteiden mukaan lastemme keskimääräinen elinikä tulee olemaan alhaisempi kuin nykyisin neli-viisikymppisten vanhempien. Miksi?

Kun minä olin lapsi niin hiihdin talvisin paljon. Lunta oli joka talvi riittävästi, ja latukin lähti oman kodin nurkalta. Muiden lasten kanssa pelattiin ainakin kesäisin kirkonrottaa, kymmentä tikkua laudalla, pum pum -sotaa, ja sen sellaista. Askeltakin - tuli siis liikuttua.

Lihavuudesta

Miksi viranomaiset (THL) ja mediat laittavat lihavuuden yksilöiden syyksi, kun kyse on epidemiasta? Puuttuuko teiltä ymmärrys?
 
Painoindeksi on ensinnäkin laitettu liian alhaiseksi.
 
Ei kaikkien tarvitse olla hoikkia tai normaalipainoisia.
 
Lopettakaa hyväksytyn ihmiskuvan kaventaminen ja ihmisten jatkuva syyllistäminen.
 
---------------------------
 
Jos hoikkana pysyminen ja laihtuminen olisi helppoa, niin maailmassa ei olisi yli 2 miljardia ylipainoista ihmistä, joista vähintään 600 miljoonaa on lihavia.

Itseensä tyytyväinen ihminen on vihollinen numero yksi

YLE julkaisi 15.1.2017 mainion jutun otsikolla Miksi olemme niin julmetun tyytymättömiä painoomme? – Psykologi: "Länsimainen kauneuskäsitys yhä epärealistisempi". Jutussa kerrotaan, kuinka valtaosa suomalaisista naisista ja miehistä haluaa laihtua. Psykologi Susanna Anglé huomauttaa, että kyselyn tulos heijastaa myös nykypäivää: suomalaisista miehistä kun noin kaksi kolmasosaa ja naisista noin puolet on ylipainoisia.

Lihavan raskas taakka - häpeä ja syyllisyys!

Lihavat ovat syrjittyjä, häpäistyjä, syyllistettyjä ja kaikenkarvaisten laihdusohjelmien 'uhreja'.

Myytti leppoisista lihavista elää edelleen. 

Ylipainon aiheuttamien terveydellisten seurannaisvaikutusten kuten 2-tyypin diabeteksen, tuki- ja liikuntaelinsairauksien, kihdin, verenpainetaudin ja monen muun tässä mainitsemattoman sairauden, yhteiskunta on ottanut suurennuslasin alle - syyllistävänä.

Lihavuus laskuun veronmaksajien laskuun

Ylen ykkösuutinen tiistaiaamuna 5.5.2015 oli se, että suomalaiset eivät halua käyttää verorahoja ylipainon torjuntaan. Väite perustui Ylen Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn.

Toisten läskit, sinun paremmuutesi

Läskien vahtaaminen on perverssiä, silti täysin hyväksyttyä. Tämä kertoo vain ja ainoastaan vahtaajan sielunelämästä ja itsetunnon puutteesta. Jos ei mitään muuta elämässä ole, niin ainakin täydellinen lihas löytyy. Käsivarren ojentajasta tulee elämän tarkoitus. Sitä vaalitaan, paapotaan ja sille annetaan vain parasta.

Lääke länsimaiden ylipaino-ongelmaan

The Telegraph uutisoi ehdotuksesta, jossa tarjotaan verohelpotuksista ihmisille, jotka suostuvat taistelemaan ylipainoa vastaan Iso-Britanniassa. Miksei tällaista ratkaisua voisi kokeilla Suomessakin?

Lihavuusepidemian syntipukit

YLE on lähettänyt maanantaisin ei ehkä niin yllättäen BBC:n tuottamaa sarjaa "Lihavuusepidemian syntipukit", jonka keskeinen teema tuntuu olevan, että ihmisillä itsellään ei ole mitään vastuuta siitä, mitä he syövät. Kolmeosaisen sarjan ensimmäistä osaa en nähnyt, mutta tämän kirjoituksen motivoi toinen osa, missä keskityttiin ravintoloiden ja pikaruokaloiden annoskokoihin, joiden todettiin aikaa myöten suurentuneen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä