Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Liput

Lippuäänestys

Kuten päivittäin saamme huomata, maailmassa on paljon iloja ja murheita, joista niitä vähäisimpiä minkälaisen lipun omalla maalla pitäisi olla. Huomispäivään mennessä uusiseelantilaiset saavat kertoa siitä lopullisen mielipiteensä. Pitkän alkukarsinnan jälkeen valittiin viime vuoden lopulla oheinen lippu kilpailemaan maan perinteisen "Union Jack"-lipun kanssa, joka muistuttaa aivan liikaa kolonialismista ("commonwealth") ja emämaan menneestä glory:stä. Tämän lisäksi Uuden-Seelannin nykyinen lippu ei paljon poikkea Australian lipusta, kuten kuvasta näkyy.

Miksi poliisi kosti vappuna?

Tänä vuonna poliisi teki ennennäkemättömän päätökset kieltää liput Tampereen vapunaaton marssilla ja osittain myös Helsingin vappumarssilla. Viimeksi lippuihin on puututtu 30-luvulla – tällöin kiellettiin punaliput ja vappuna marssittiin tyhjien salkojen kanssa. Nyt kiellettiin salotkin. Kun natsit Kansallisesta Vastarintaliikkeestä vielä hyökkäsivät Porin vappujuhlaan savupommein, voi sanoa että tänä vappuna päästiin sangen 30-lukulaisiin tunnelmiin. 

Poliisin lippuvainot fasismia

On täysin käsittämätöntä, että poliisi estää Suomessa poliittisten mielipiteiden ilmaisun takavarikoimalla mielenosoittajien lippuja. Vasemmistonuoret reagoivat asiaan punaisten lippujen osalta enkä minä näe miten muunkaanväriset liput olisivat jollakin tavalla poliisien mielivallalle vapaita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä