Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Maailman väkiluku

Aikamme suurin kysymys

Ihmiskunnan on ennustettu olevan matkalla kohti uutta kehitysvaihetta – Yuval Noah Hararin mukaan homo deusin aikaa – meneillään olevan teknologisen kumouksen ansiosta. Eri asia kuitenkin on, kuinka suuri osa ihmiskunnasta pääsee nauttimaan tuosta tulevaisuudesta ja mitä lopuille tapahtuu.

Ei parannusta väestönkasvun näkymissä

Terrosrismi on Euroopan demografisessa kriisissä sivuseikka

Brysselin terrori-iskujen jälkeen tapahtui jälleen mitä odottaa saattoi. Eurooppalainen eliitti, vihervasemmisto ja liberalismi-utopistit marssivat kadulle kurkku suorana eurooppalaisia arvoja ja suvaitsevuutta vannomaan. Oli rumpua, kitaraa, käsikyykkyä, lakanaa. Innokkaimmat maailman pelastajat tietysti päivittivät facebook-kuvansa liputettuun versioon, vaikka tarkoitukseni ei sinänsä ole loukata heitä. Tämä kaikki on minusta kuitenkin täysin väärä lähestymistapa Euroopan todelliseen ongelmaan, joka on kansainvaellus.

Maailman väkiluku ylittää kohta 7,5 miljardia

Maailman väkiluku on tänään reaalitilaston mukaan 7 236 433 000 henkeä. Vuosittainen kasvu on noin 80 -100 miljoonaa henkeä vuodessa.

Kasvu on niin rajua, että väkisinkin pakottaa tarkastelemaan muita tilastoja, joilla on vaikutusta siihen, onko väestönkasvulle enää edellytyksiä.

Viljelykelpoista maata menetetään pelkän eroosion takia tänä vuonna noin 7 miljoonaa hehtaaria. Metsää katoaa maapallolta tänä vuonna noin 5,5 miljoonaa hehtaaria.  Aavikoituminen jatkuu entistä rajumpana , tämän vuoden menetys on noin 12 miljoonaa hehtaaria.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä