Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Metsästyskoirat

Poliisihallitukselta suhteellisuudentaju ja maalaisjärki hukassa

Jokainen koiranomistaja on varmaan joskus heitellyt koiralleen palloa tai keppiä. Sellaisten koirien, joilta vaaditaan metsästystilanteessa noutoa, kouluttaminen vaatii kuitenkin hivenen enemmän. Onkin ollut ilahduttavaa, että tähän koulutukseen on viimeisinä vuosina kehitetty erilaisia apuvälineitä. Yksi niistä ns. Dummy-heitin, jonka poliisihallitus on nyt suuressa viisaudessaan todennut luvanvaraiseksi ampuma-aseeksi.

Aikaistettu hirvenmetsästys on ulotettava koko Lappiin ja poronhoitoalueelle

Vuosina 2010-2012 järjestettiin kokeilu aikaistetusta hirvenmetsästyksestä Enontekiön, Inarin, Muonion ja Utsjoen riistanhoitoyhdistysten alueella, jolloin hirveä voitiin metsästää 1.9.-20.9. ja 11.10.-31.11. välisenä aikana. Metsästyksen aikaistamista perusteltiin Lapin muusta maasta selkeästi poikkeavilla luonnonolosuhteilla, jotka vaikeuttivat metsästystä loppuvuodesta. Ennen rykimää eli kiimaa saaliiksi saatujen hirvien liha on myös huomattavasti maukkaampaa kuin kiiman jälkeen.

Metsästyssäädökset täysremonttiin

Lapin Kansa otti pääkirjoituksessaan 1.9.2015 terävästi kantaa metsästystä koskettavaan sääntelyyn. Metsähallituksen lupamyyntipolitiikka on Suomessa kankeaa ja yrittäjille haastavaa. Metsästystä myös säännellään tarpeettomasti maa- ja metsätalousministeriön toimesta. Naapurimaassamme Ruotsissa metsästäjät saavat itse käytännössä päättää, mitä laillisia riistaeläimiä he syksyisin metsästävät. Ruotsissa metsästysaika on myös Suomea pidempi, elokuusta tammikuun loppuun, ja tämä täysin riippumatta lintukantojen koosta.

Susipolitiikkaan saatava selvempi linja

Sudenmetsästysaika on päättymäisillään. Kahdeksan vuoden tauon jälkeen sudenkaatoluvat pohjautuvat taas kannanhoidolliseen suunnitelmaan, jonka tarkoitus on rajoittaa susikannan nopeaa kasvua, ihmisille ja karjalle aiheutuvia haittoja sekä vähentää salatappoja. Eri viranomaisten tehtäväalueita on tarkennettu, vastuuta annettu paikallistasolle, lisätty toimijoiden yhteistyötä ja kehitetty toimintamallia toimintakynnyksen määrittelemiseen ns. ongelmasusien kohdalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä