Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Mukasuvaitsevaisuus

Halla-ahon vaara ja mahdollisuus

Jussi Halla-ahon valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi piristänee suomalaista politiikkaa, jota on leimannut älyllinen kapeakatseisuus ja vaihtoehdottomuus. Ainakin se herättää toiveita henkisen ilmapiirin avartumisesta ja poliittisesta muutoksesta.

Suvaitsevaisuudesta

Kirjoittaminen lähti käyntiin tänään yhdestä facebook-päivityksestä. Näistä samoista nillityksistä mitä näkee joka päivä, ja joihin en yleensä todellakaan viitsi vaivautua edes lukemaan loppuun. Milloin on väärin parkkeerattu, kissat syö linnut laudoilta, mopopojat ajaa ja ääntä tulee eikä kukaan tee mitään ja ne koiranpaskatkin kun jää keräämättä katujen varsilta. Koiriin liittyy tämäkin, ja koirien uittamiseen yleisellä uimarannalla.

"Oikeistofoorumi" – stubbilaisten kokoomusnuorten harhautushanke?

Erehdyin liittymään Oikeistofoorumi -nimiseen Facebook-ryhmään.

Olen pitänyt itseäni maltillisena oikeistolaisena tai keskustaoikeistolaisena. Luulin, että poliittista konservatismia edustaville näkemyksille olisi siellä sijaa. Erehdyin. Erotettiin ryhmästä. Liityin uudestaan. Erotettiin taas. Samalla estettiin kokonaan pääsy sivulle.

Haluan olla epäkorrekti

Kuulin, että eräässä opiskeluajoilta asti toimineessa 5-kymppisten äijäkerhossa oli lyhyt keskustelu siitä otetaanko toimintaan jatkossa mukaan myös naisia? Hetken pohdinnan jälkeen muutama porukan jäsen totesi:

"Ei oteta, koska sen jälkeen emme enää voi puhua vapaasti."

YLE:n toimittaja Sanna Ukkola kirjoitti tällä viikolla siitä, kuinka suvaitsemattomuus ja herkkänahkaisuus ovat ottaneet tilaa kaikkialla. Mainonnan, poliittisen retoriikan ja sitä kommentoivan puheen on oltava sisäsiistiä, sillä herkimmät ihmiset tarvitsevat jo suojapaikkoja rumalta puheelta.

Miksi meillä on skandaaleja?

Timo Airaksinen on kirjoittanut tekstin "Skandaali muinaisjäänteenä". Se on luettavissa ainakin kirjasta "opin filosofiaa - filosofian opit". Hän kirjoittaa siinä siitä miten skandaalit vaativat tietynlaista pohjaa. Joka taas on vieras postmodernismin mukaiselle maailmalle. Tämä kirjoitus on tehty sen vuoksi että koen että jos postmoderni maailma tukahduttaa skandaalit, niin sitten emme elä ainakaan postmodernissa maailmassa.

Trollaillen läpi elämän

Joku kenties muistaa "City" -lehden artikkelin parin vuoden takaa. Ainakin itselleni se on jäänyt mieleen. Siinä kerrottiin siitä miten naisten oikeuksien puolestapuhuja ja ihmisoikeuksiin keskittynyt Leyla Hussein teki pienen kokeen. Hän oli kampanjoinut tavallisesti vastustamansa tyttöjen ympärileikkauksen teemoilta trollalten. Ja kuten hyvä trollaus usein tekeekin, tämäkin tuotti erikoisen tuloksen.

Shamaanien havaintoja pakolaisvirtaa seuratessa ;)

Hyvinvointivaltioissa ihmisten keskuudessa on jo pitkään vellonut ilmiö, joka on aiheuttanut levottomuutta. Ilmiö on nyt Euroopassa paisuneen pakolaisongelman johdosta laajentunut sellaisiin mittasuhteisiin, että aloimme sitä tutkimaan. Tutkimustemme mukaan kyse on kroonisesta sairaudesta nimeltä ”suvakki”. Tämä sairaus on jo vaivannut ihmiskuntaa jonkin aikaa, vaikka se onkin todettu ja tunnustettu vasta hiljattain. Sairaudelle alttiita ovat hyvinvointi yhteiskunnassa heikompigeeniset ihmiset.

Kenen pitikään kotoutua, jos leijona-tunnuksen käyttö kielletään?

Opettaja kielsi lapselta leijona-aiheisen korun käytön rasistisena. Uskomatonta, mutta totta.

Kielletäänkö seuraavaksi jääkiekkomaajoukkueelta leijona-tunnuksen käyttö. Entä Suomen valtion vaakuna? Pitääkö sekin kieltää mukasuvaitsevaisuuden nimissä?

Kenen pitikään kotoutua, maahantulijoiden vaiko suomalaisten?

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/359069-opettaja-kielsi-lapselta...

.................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

 

Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei minulla muuta.

Maahanmuuttokeskustelu ja "suvaitsevaisuus" voidaan tiivistää yhteen twiittiin. Valtiovarainministeri Alexander Stubb kirjoitti Twitteriin 25.7.2015 näin: "Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei minulla muuta."

Nyt vajaa puoli vuotta kokoomuksen puheenjohtajan ja Suomen tasavallan ministerin A. Stubbin arvion jälkeen voimme itse kukin tykönämme pohtia tuon rikkauden määräa. Se on niin selvästi havaittavissa, että minun ei tarvitse sitä eritellä.

Euroopassa kulttuurien yhteentörmäys

Euroopassa on nyt tapahtunut se mitä eniten pelkäsin: kulttuurien yhteentörmäys.

Mukasuvaitsevaisuus on pahasti karilla, mutta silti päät työnnetään pensaaseen entistä syvemmälle.

Edessä on pimeää. Liian pimeää.

 

.................

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä