Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Nettiviha

Viha on valtavirtaa, juhlikaamme!

Tuore Alma-tutkimus (myös Usarissa) kertoo että ilmapiiri ahdistaa, mutta hieman vähemmän tänä vuonna. Selitykseksi tarjotaan vihasivusto MV-lehden ajamista ahtaalle. On tietenkin ilahduttavaa nähdä ilmapiirin paranemista, mutta realisti sisälläni arvelee meidän lähinnä turtuneen jatkuvalle vihalle. Se ei ole juhlan aihe.

Mikä kansallismielisyydessä kiehtoo?

Minulta on kysytty suoraan ja asiallisesti miksi viihdyn kansallismielisten ryhmien parissa ajoittain ja miten ongelmalliseksi koen tämän ryhmän negatiivisen imagon. Kysymys on perusteltu ja johtaa luonnollisesti pohdiskeluun osaltani. Toisaalta, asiaa on erittäin vaikea tuomita suuntaan tai toiseen yksiselitteisesti. Katsoin asiaa eri kanteilta ja olen tehnyt päätökseni. Kiireiset lukekoon vain viimeisen kappaleen.

Saatana ilmoittautuu

On käytännössä absoluuttinen mahdottomuus vastata saamaani "palautteeseen", jossa kyseenalaistetaan allekirjoittaneen ihmisarvo ja uhataan henkeä. Toisaalta, se tuntuu olevan normaali palautetapa verkossa nykyään, joten ystävieni suosituksesta päädyn kuitenkin reagoimaan tuoreeseen herjauskampanjaan. Koitan hieman tiivistää asiat, kuten mitä tein, miksi, ja mitkä ovat minulle tärkeitä asioita.

Tekstiviesti, joka jäi mieleen

Se oli pysäyttävä tekstiviesti. Varmaan siksikin, että se tuli kansanedustajalta. En yleensä saa niin henkilökohtaisia viestejä poliitikoilta. Mutta kyllä se jäi mieleen muista syistä:

Se mitä näen ympärilläni, tekee minut sairaaksi. Sättimistä, selkäänpuukottamista, naljailua. Mutta mitä me kaikki loppujen lopuksi halutaan? Sitä että joku edes vähän kuuntelisi, ymmärtäisi ja välittäisi, prkle.”

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä