Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Paavi

Ekopaavi Fransiskus suojellut ihmishirviö "Setä Ted'ä"

Kun kirjoitin uusinta kirjaani odottelin Paavin ilmastoensyklikan "Laudato Si'n" julkistamista. Sitä oli ennakoitu maapallon pelastuksena puoli vuotta ennen sen julkaisemista maailman johtavan tiedelehden Science'n pääkirjoituksessa.

Tämä pääkirjoitus kertoo olennaisen tiedemaailman nykyisestä rappiosta.

Tämä ilmastoensyklika ja Ekopaavin homoja ja vähemmistöjä puolustavat kannanotot ja näistä hänelle koitunut good will on toistaiseksi taannut sen, että Totuusmedia ei ole repinyt Fransiskuksen paaviutta palasiksi, vaikka syytä olisi.

Lutherin teesit elävät vielä 500 vuotta niiden naulaamisen jälkeenkin

Eilen tuli kuluneeksi tasan 500 vuotta siitä kun Wittenbergin yliopiston raamatunselitysopin professori Martti Luther (1483–1546) naulasi 95 teesiään Linnankirkon oveen.

Tapahtumasta alkoi kirkon uskonpuhdistus, joka mullisti läntistä maailmaa myös yhteiskunnallisesti. Sitä Luther itse tuskin saattoi tuolloin edes aavistella. Teesien naulaus oli vasta alkusysäys.

Kristinusko ja islam II: Kaikki tiet vievät Roomaan?

Varsinainen sylttytehdas kristinuskon ja islamin erojen hämärtämisessä taitaa lopulta löytyä sieltä minne kaikki teiden väitetään vievän – Roomasta.

”Katolisen katekismuksen” (1997) mukaan Jumalan pelastussuunnitelma käsittää – yllätys, yllätys – muslimit. Ja kaikista Luojan olemassaolon tunnustavista vieläpä ”ennen kaikki” heidät.

Paavi syntyi 97 vuotta sitten Puolassa

Paavi syntyi 97 vuotta sitten Puolassa

Paavi Johannes Paavali II [Karol Józef Wojtyła] syntyi 18.5.1920

*

Anteeksiantamisesta

Puolalainen Karol Józef Wojtyła´sta tuli vuonna 1978 katolisen kirkon 264:s paavi.  Hänoli ensimmäinen ei-italialainen paavi 455 vuoteen sitten hollantilaisen Hadrianus VI:n 1522-1523 ja ensimmäinen puolalainen paavi. 

Paavi julistettiin autuaaksi 2011 ja pyhimykseksi 2014.

Kirje Paaville ja muille "käskyn" noudattajille!

Kirje Paaville ja muille käskyn noudattajille!

Kilpajuoksu käskyn, ”lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi”, noudattajien ja erilaisten tulkitsijoiden kesken, on saanut universumin tomuhiukkasen maan kaoottiseen tilaan. Ylikansoituksen aikaansaama sietämätön paine purkautuu sotina ja pakolaisvirtoina ”naiivien” säännösten alueille, missä on vielä tilaa ja lisääntyminen tehty houkuttavaksi, mutta elinolosuhteet ovat karut. 

Pelastakaa Timo Soini

"Sanokaa, ettei tämä ole se mies, se puolue."
Näin sanoi perussuomalainen Kristiina Kalliojärvi pari päivää sitten Timo Soinista kommentoidessaan perussuomalaisten toimia ja polittiikkaa vallan kahvassa. Itse erehdyin myös äänestämään perussuomalaisia luullen heidän edustavan EU kriittistä linjaa. Maahanmuuttoasioista en silloin perustanut vaikka tiesin heidän edustavan maahanmuuttokriittistä linjaa. Timo Soinin "humaanista lähestymistapaa" myös arvostin.

Aamumessu Pyhän Martan talossa

Alkuräjähdyksestä toinnuttuaan paavi Franciscus on palannut tutumpiin ympyröihin torstain aamumessussa (30.10.2014).

'Saatana on olemassa eikä se ole myytti. Pyhä Paavali jo sanoi näin, ja että meidän on taisteltava sitä vastaan. Kristityn elämä on taistelua Saatanaa, maallisuutta ja lihan himoja vastaan.' Kukaan kuudesta edellisestä paavista ei ole ollut niin pahansuopa ja karsas Perkeleen juonille kuin nykyinen jesuiittapaavi.

Paavi: Jumala ei ole taikuri

Jumala ei ole taikuri, kerrotaan paavi Franciscusin jyrisseen Paavillisen tiedeakatemian tilaisuudessa. Teoriat evoluutiosta ja alkuräjähdyksestä ovat totta, sillä ei Jumala ole mikään taikasauvaa heilutteleva loitsija.

Paavi Franciscusin mukaan kumpikaan teorioista ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta Luojasta, vaan päinvastoin ne tukevat ajatusta siitä, että jossain olisi korkeampi voima. Alkuräjähdys, jonka me tänä päivänä uskomme olevan maailmankaikkeuden alkupiste, ei suinkaan sulje pois mahdollisuutta taivaallisesta luojasta, vaan enemmänkin tukee sitä, hän jatkaa.

Historiallinen synodi perheasioista

Hajaannuksen ilmapiiri ravistelee katolista kirkkoa, kun tänään sunnuntaina käynnistyi Vatikaanissa kaksiviikkoinen perheasioihin keskittyvä ylimääräinen piispojen kirkolliskokous. Osanottajia on yhteensä 253. Tällaiset ylimääräiset synodit ovat varsin harvinaisia. Edelliset olivat vuonna 1969 ja 1985.

Epäinhimillinen riistotalous

Etelä-Korean 50-miljoonaisesta väestöstä 10 % on katolisia ja määrä on kasvussa. Vuonna 1980 katolisia oli 1,3 miljoonaa ja viime vuonna 5,4 miljoonaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä