Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakolaiskysymys

Kahtia jakautunut maailma ja terrorismi

Vaasan yliopiston professori Ari Salminen esittelee Kanava-lehdessä (4/2017) ranskalaisen filosofin Alain Badioun tuotantoa, josta selviävät monet levottoman Lähi-idän ongelmat ja niiden perussyyt. Tiedämme, että alueelta nousee terroristiryhmiä, joilla on kyltymättömältä näyttävä tappamisen tarve. Rauhallinen elämä on niiden takia uhattuna kautta maailman.

Maahanmuutto-ohjelma

Maahanmuuttopolitiikka uusiin puihin, YK- ja EU-tason pakolaisohjelma:

Tausta

Peruskansa ymmärtää valtaeliittiä selkeämmin noudatetun maahanmuuttopolitiikan hölmöydet, eli miksi velkaantuva Suomi ottaa elätettäväkseen parempaa elintasoa hakevat salakuljettajille maksamaan pystyvät pääasiassa nuorista miehistä koostuvan, heikosti työllistyvän ja vaikeasti kulttuuriin integroituvan sekä arvomaailmaltaan tasa-arvon sijasta uskonto-ohjautuvan purnariporukan.

Kansalaismielipiteen suunnan muutos?

Nyt otan riskin ja teen poliittisen analyysin/ennusteen Suomen kansan näkemyskääntymyksestä suhteessa EU:hun ja maahanmuuttoon.
Ensi viikonvaihteessa saatetaan yllättyä Jussi Halla-ahon saamasta äänimäärästä. Jos se osoittautuu odotettua suuremmaksi, se mielestäni kertoo asennevaltavirran suunnan muutoksesta EU- ja maahanmuuttokielteisemmäksi.
Se jo näkyy Kepun maaseutusiiven työlääntymisenä EU-byrokratian ja tukiviidakon tuottamiin älyttömyyksiin ja hankaluuksiin.

Itäraja ei vuoda vahingossa

Katselin Pressiklubia jossa keskusteltiin itärajasta ja Venäjäpelosta. Kommentaattorit olivat hukassa analyyseissaan.

Venäjän raja Suomeen ei vuoda vahingossa. Ilmiö ei ole muutaman paikallisen konnan ja ahneen rajavartijan bisnes.

Jokainen joka kulkee autolla Venäjälle tietää että raja-alueelle ei voi päästä ellei kaikki asiakirjat ole kunnossa. Ennen rajanylitystä on monta puomia ja porttia ja paperien tarkastajaa.

Ohjelman sinänsä hauskat kommentaattorit eivät kerta kaikkiaan ymmärrä Venäjän menettelytapoja.

Median kyklopismi

Enää en ole teknisesti pappi, mutta katson, että vaitiolovelvollisuus kuuluu edelleen elämääni. Jotain voin kuitenkin avata. Tämän tekstini taustalla on Savon Sanomien Jussi Kuosmasen blogikirjoitus "Selänteen piina". Linkki Kuosmasen blogiin on tekstini lopussa.

Hädänalaisten apu vai rajavalvonta

Eurooppaan ja samalla Suomeen suuntautuva pakolaisvirta nostattaa yhä enemmän tunteita ja vaatimuksia omien rajojen sulkemisesta luvattomilta maahan tulijoilta. Siinä keskustelussa menevät suloisesti sekaisin todelliset sotaa ja muuta hengen menon uhkaa pakenevat, paremman elämän etsijät ja työperäinen haluttu maahanmuutto.

Päätöskyvytön Soini vaatii mahdottomien sääntöjen noudattamista

Tänään (4.9) se on kuultu useammassakin uutislähetyksessä, että syy Euroopan pakolaisvirtaan on siinä, ettei EU noudata omia sääntöjään. Ilmeisesti Soini viitaa Schengen -sopimukseen, jota soveltavat valtiot muodostavat niin sanotun Schengen-alueen, jolla on yhteinen rajavalvonta ja jonka sisällä ihmisten liikkuminen tapahtuu ilman järjestelmällisiä tarkastuksia. Näiden valtioiden myöntämät viisumit ovat voimassa koko Schengen-alueella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä