Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Palvelurakenne

Palvelurakenteen hajauttamista palvelurakenteen tiivistämisen sijaan!

Kuntalain 1 §:n 2 momentin mukaan kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa sekä järjestää asukkailleen palvelut taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävällä tavalla.

Laki siis edellyttää taloudellista, sosiaalista ja ympäristöllistä kestävyyttä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että asukkaiden hyvinvointia ja alueen elinvoimaa ei edistetä lainkaan tai palveluja ei järjestetä alueilla ollenkaan. Kuntalain säännöksen mukaan näistä on joka tapauksessa huolehdittava.

Kokoomus oikeassa sote-alueiden lukumäärästä

Asiantuntijalausuntojen perusteella sote-alueiden enimmäismäärä voi olla 12. Jos määrä on suurempi, palvelujen sujuvuutta ja tasoa ei ilmeisesti voida taata. Myös pitkän aikavälin rakenteellisen kustannussäästön eli kestävyysvajeen umpeen kuromisen kerrotaan vaarantuvan.

Miten laskea keskittämisen säästöt?

Lohjalla ollaan suunnittelemassa peruspalveluverkon keskittämistä. Pohtimassa ovat vastuulliset ihmiset, jotka varmasti pyrkivät pakollisiin säästöihin. Rahat eivät enää riitä nykyisen terveydenhoito- ja kouluverkon ylläpitämiseen, joten täytyy etsiä säästöjä lakkauttamalla pieniä toimipisteitä. En kadehdi heidän työtään. Se on arvokasta, silti aina moititaan, esitti mitä tahansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä