Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Politiikkaa

Puhe SAK:n liittopäättäjien kokouksessa 23.01.2018

Yritykset saavat tältä maalta paljon. Ne saavat yritystoimintansa tueksi mm. tiet, satamat, koulutetun työvoiman, sekä valtion tuen tutkimukselle ja kehitykselle. Suomi on kansainvälisten vertailujenkin mukaan yrittämiselle myönteinen, ja valtiona maailman onnistunein. Talouselämä arvioi marraskuussa, että tulevana keväänä Helsingin pörssissä jaettavat osingot nousevat uuteen ennätykseen, yli 12 miljardiin.

Harhauttavat mielikuvat syövät politiikan uskottavuutta

Politiikan uskottavuus on koetuksella. Syynä ei niinkään ole kansan mielenkiinnon puute, vaan vallanhimosta kumpuava kaksinaamainen politiikka. Tämä vallanhimo saa vaalien alla, ja välillä, poliitikot tekemään lupauksia ja lakeja, jotka ovat jotain aivan muuta kuin mitä kansalle on luvattu.

Vasemmistopopulismiako kaivataan? Täältä pesee ja tämä on totta!

SDP:n sanotaan olevan tämän tästä kriisissä ja kykenemätön uudistumaan? Kriisissä ovat ennemminkin tämän maan nykyiset, tulevat ja entiset palkansaajat, jotka ovat unohtaneet olevansa nykyisiä, tulevia tai entisiä palkansaajia. Miten näin on päässyt käymään?

Stubbin hypeharhat

Ote ministeri Stubbin täysin hypeälyttömästä puheesta eilisessä välikymyskeskustelussa: 

SSS-hallitus ja "kolme iloista rosvoa"

Tämän päivän 15.09.2015 uutisia on se, että nykyhallituksen ministereistä ainakin yksi on mukana verokeinottelubusinesta harjoittavassa veroparatiisiyhtiössä:
http://yle.fi/uutiset/ministeri_berner_mukana_veroparatiisiyhtiossa/8288620

Vähän politiikkaa

Sanotaan että Suomen pahin ongelma tällä hetkellä on huono huoltosuhde. Meitä eläkeläisiä on aivan liikaa, sun muita sairaita ja muuten elätettäviä. Työtä tekeviä on liian vähän ja työn hinta on liian kova, kenties näillä kahdella asialla on oma syy-seuraussuhteensa.

Suomessa tarvittaisiin lisää tekeviä käsiä, sellaisia käsiä joille riittäisi pienempikin palkka kuin miten tekevät kädet Suomessa nyt hinnoitellaan.

Sanotaan että nytkin on jo liikaa työttömiä, eivätkä kaikki työttömät millään työllisty, ettei ole mitä tekisi.

KANSAKUNNAN PARHAAKSI?

"Kyllähän me kaikki tiedämme mitä pitäisi tehdä, mutta jos me sen teemme niin meitä ei valittaisi uudelleen".

Tämän mietelauseen, aforismin loihe lausumaan  EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker. Sitä toisti myös Suomen pääministeri Alexander Stubb eduskunnassa vaalikauden loppupuheissaan.

Tosielämän sankarien toiminnasta

Heti ensi alkuun nostan esiin tärkeän asian, joka osaltaan on vaikuttanut siihen, että tämäkin blogi on olemassa. Nimittäin voima ja tahto, jotka saavat ihmisen ajattelemaan ja toimimaan siten, että seurauksena on jotain uutta ja hyvää. Halu kuunnella, auttaa ja huolehtia kanssaihmisestä on oikeudenmukaisen ja vastuuntuntoisen ihmisen tekoja. Sellainen sellaisen mallin haluan nuoremmalle sukupolvelle antaa.

 

Entä jos, herra pääministeri Stubb, entä jos?

Tv-uutisista sain kuulla ja nähdä kuinka te korkea arvoinen herra pääministeri perustelitte Venäjää kohtaan sunnattuja pakotteita myös "entä jos"-tyyliin. Eli siis "entä jos" Ukrainassa alasammuttu kone olisikin ollut suomalainen...

Mitähän te herra pääministeri tuumaisitte, jos Venäjän pääministeri alkaisi samoilla "entä jos"-argumenteilla perustella pakotteita vaikkapa nyt Suomea kohtaan? Kuulostaisiko tuo lähinnä naiivilta, peruskoulutasoisen pojanviikarin huulen heitolta vakavassa, kansainvälisesti herkässä asiassa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä