Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Puhe

Trump puhui omalle kannattajajoukolle

Seuraava teksi on analyysi Trumpin eilisestä televisiopuheesta.

 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump piti virkakautensa ensimmäisen julkisen puheen, mikä uutisoitiin suoraan hänen työhuoneestaan. Niin kutsutut Oval Office-puheita on pääsääntöisesti pidetty erilaisten katastrofien yhteydessä, jolloin presidentti on pyrkinyt puhuttelemaan kansaa kriisitilanteessa. Ronald Reagan mm. puhui kansalle syyskuussa 1983 Neuvostoliiton ammuttua alas Korean Airlinen lennon 007 ja Bill Clinton taas kertoi kansalle Daytonin rauhansopimuksen etenemisestä.

 

Itsenäisyyspäivän puhe

Pidin juhlapuheen 6.12.2018 Länsi-Tampereen Vasemmiston kutsusta Punainen itsenäisyyspäivä juhlassa Tampereella.

Vanhasuomalaisuus on vallassa

Minä pidin Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön televisiopuheesta. Puhe edusti mielestäni kauniilla tavalla vanhasuomalaista ajattelua. Siinä korostui vastuu lähimmäisistä, mutta myös vastuu itsestä ja pyrkimys kansalliseen eheyteen.

 

Jos haluaa vanhasuomalaisuutena voi pitää myös Euroopan unionia koskevia osia, niissä heijastui poliittinen realismi, turvan hakeminen sieltä, josta meillä on oikeus sitä odottaa. Niinistö tunnisti puheet sopimisesta eurooppalaisten yli ja oli avoin keinoille, joilla unionimme voi kansojemme aseman yhteisvoimin turvata.

 

Suomalaisen keskustelun kuolema

Suomalainen keskustelukulttuuri on käytännössä tuhottu. Poliittinen keskustelu on suomessa äärettömän köyhää. Suomalainen aatteelinen ja poliittinen keskustelu on tänäpäivänä hyvin tyhjää ja köykäistä. Keskusteluista saa etsimällä etsiä kesksutelijoiden aatemaailmaa ja sen vuoksi keskusteluista on hävinnyt täysin syvemmät tasot.

 

Äidin kieli ja äidinkieli

Miksi ihmislapsen ensimmäisenä oppimaa kieltä sanotaan äidinkieleksi? Olisiko syynä se, että äiti tiedetään aina suuremmalla varmuudella kuin isä, mitä nyt meillä harvinaiset löytölapset tekevät poikkeuksen sääntöön. Olisihan se kieltämättä erikoista, jos puhuttaisiin isänkielestä ja oikea isä olisi jotain aivan muuta kieltä puhuva henkilö kuin arkisin perheen ruokapöydässä vieraileva mies.

Presidentti Niinistöltä varsin selkeä turvapaikkapuhe

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti varsin selkeän turvapaikkapuheen valtiopäivien avajaisissa. Hänen mukaansa maahanmuutossa Eurooppaan on kyllä kyse hätää pakenevista, mutta myös paljolti kansainvaelluksesta.

Mitä odottaa Sipilän puheelta?

Pääministeri Juha Sipilä puhuu kansalle
keskiviikkona 16.9.2015 klo 21.05.

Mitä puhe pitää sisällään? Mihin Suomi on menossa?
Tällä kätevällä bingolla voit pitää itsesi ajan tasalla.

 

 

#NytSaaRiittää avauspalopuhe + Pahaa yötä ja paljon painajaisia!

Tässä maassa on kuulemma poliitikkoja. Ottakaa oppia aktivisteilta, näin pidetään puhe!

=> #NytSaaRiittää avauspalopuhe 25.4.2014

Suuret kiitokset Ruovisen Auvolle, että sai tämän talteen! :-)

 

Jos joku haluaa kuulla vielä kansanmikrofonin (pahaa yötä ja paljon painajaisia!), niin se on täällä, puhe alkaa kohdasta 52:28, kesto noin 3 minuuttia.

Sankaritarina

Hyvät ystävät ja toverit!

Rakas kotimaamme, jonka me olemme perineet isiltämme ja äideiltämme, on vaikeiden aikojen edessä. Horisonttiin kerääntyneet synkät mustat pilvet iskevät vasamaa ja lipuvat yllemme.

Me olemme joutumassa todella kovaan paikkaan, ja huomisesta ei kukaan tiedä, sillä valtiolaivan kajuutassa on ruori hukassa ja kotimaamme valtiolaiva seilaa vailla järkeä tahi suuntimaa.

Koiratkin tulkitsevat puheen tunnesävyjä

Monet koiranomistajat vakuuttavat että heidän lemmikkinsä ymmärtävät puhetta. Tieteellinen tutkimus osoittaa myös että koirat tulkitsevat puheen tunnesisältöjä. http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/hunden-forstar-dig-faktiskt/ Riitaisaa puhetta paljon kuuleva koira kärsii vaikka sille itselle oltaisiin helliä.

Tämä tuli mieleen katsoessani A-studion avioliittolakikeskustelua. Yksi keskustelija poikkesi niin paljon kaikista muista ja sanoisinko että ei edukseen. http://areena.yle.fi/tv/2139591

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä