Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Puolustusministeriö

Aplodit Duumassa ja yllätys yllätys.....

                 Puolustusministerimme jyrkkä mediakäytös ja liioiteltu negatiiviinen kontrolli haastattelutilaisuuksissa ei ole ollut omiaan luomaan sellaista turvallisuudentunnetta jota ministerin, etenkin puolustusministerin pitäisi osata rakentaa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö MTV:n Uutisextran vieraana

Puolustusministeri Jussi Niinistö kertoi MTV:lle puolustusvoimien tulevista materiaalihankinnoista. Mm. uusista ilmatorjuntaohjuksista, joilla korvataan vanhentuneet venäläiset Buk-ilmatorjuntaohjukset. Tämän lisäksi myös muista puolustusvoimien tulevista hankinnoista.

Haastattelun aivan loppuun kätkeytyi myös pieni uutinen. Puolustusministeriössä viimeistellään myös puolustuspoliittista selontekoa, jossa Suomen lähialueiden kiristynyt tilanne ministerin mukaan tulee näkymään. Muunmuassa puolustusvoimien sodanajan vahvuutta ollaan lisäämässä.

Rauhanturvaajat ovat ansainneet veteraanistatuksen

Helsingin Sanomat julkaisi 15.1.2016 uutisen siitä, miten puolustusministeriö myöntää kansainvälisissä kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille sotilaille syksystä 2016 alkaen veteraanistatuksen. Puolustusministeriön ratkaisu on todella tärkeä, sillä Suezin vuoden 1956 operaatiosta lähtien maailmalle rauhaa turvaamaan on lähtenyt yli 45 000 suomalaista sotilasta.

Puolustusministeriön suunnanmuutos tarpeen?

Minulla ei ole mitään sisäpiiritietoa siitä prosessista, jolla puolustusministeriön kansliapäällikön valintaa on tehty. Selvää on, että Kenraaliluutnantti Räty on ajanut puolustusvoimissa läpi mittavan uudistuksen. Sekä organisaatio, että koko puolustusvoimien taistelutapa on laitettu uusiksi. Ulkopuolisen silmin Räty on tehnyt hyvää työtä, mutta puolustusvoimiemme on nyt saatava ajaa uudet opit tehokkaasti sisään ja läpi koko sijoitetun reservin.

 

Herätys Huoltovarmuuskeskus

Kreikassa on vaikeuksia. Rahan nosto pankeista on rajattua. Lääkkeitä ei saa ostettua ym. Kansa on levotonta.

Miten Suomessa on varauduttu, jos samankaltainen tilanne tulisi meille? Voisiko käydä niin, että kansa on ostanut miljardeilla sotakoneita ja tankkeja, mutta ihmiset olisivat mm ruoan ja lääkkeiden tarpeessa. Meitä on 5 miljoonaa.

Käydäänkö keskustelua Huoltovarmuuskeskuksen ja Puolustusministeriön välillä, miten määrärahoja olisi jaettava?

Kuka kertoisi miten asiat ovat Suomessa?

Taloudellisen kriisin uhka on suurempi kuin sotilaallisen?

Analyysi hävittäjähankintojen esiselvityksestä (11.6.2015)

Puolustusministeriön työryhmä julkaisi 11.6.2015 esiselvityksensä Ilmavoimiemme käyttämän F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjän tilalle ja luovutti esiselvityksen puolustusministeri Niinistölle. Tiedotustilaisuudessa esiintynyt puolustusministeri Jussi Niinistö ja työryhmän puheenjohtaja Ilmavoimien entinen komentaja Lauri Puranen totesivat, ettei kyseinen selvitys ota vielä suorasti kantaa siitä, mistä maasta tuleva hävittäjä hankitaan.

 

Hävettää olla suomalainen

Kun koetin tänään nauttia lounaastani, tulin avanneeksi jossain mielenhäiriössä Facebookin ja tämä artikkeli korvensi tajuntani. Lyhesti sanoen, kansanmurhan ollessa täydessä vauhdissa Israelissa, Suomi paitsi myy asetarvikkeita Israeliin, myös ostaa sieltä lentokonetekniikkaa, jolla on tapettu Gazassa 87 siviiliä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä