Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Raide-Jokeri

Pajamäen ja Länsi-Helsingin brexit eli Helxit pikaratikasta

Suunnitelma joka vie rahat tärkeämmiltä hankkeilta

Pajamäen asukkaat taistelevat ja on ollut puhe koko RaideJokeri-projektin peruuttamisesta. Se ei mene ihan läpi näissä vanhoissa lähiöissä. Siinähän se ongelma on, että kaupungin hallitseva puolue ei tee muuta kuin sanelee nämä ratkaisut, vaikka ne olisivat miten hölmöjä tahansa. Eihän koko RaideJokeria olisi pitänyt suunnitella, koska se on tarpeeton ja haitallinen koko kaupungin mittakaavassa.

Itäkeskuksen kehittäminen lähtee käyntiin

Kaupunkipäättäjänä minulle on tärkeä edistää Helsingin tasapuolista kehitystä ja tukea lähiöiden kehittämistä. Siksi olen todella innoissani huomenna 14.5. lautakunnassa esillä olevasta Itäkeskuksen kehittämisprojektista.

Ei pelasteta Keskuspuistoa – kehitetään sitä

Viime viikkoina on keskusteltu laajasti yleiskaavassa esitetyistä muutoksista Keskuspuistoon. Erityisesti Hämeenlinnanväylän bulevardisoinnin yhteydessä Pirkkolan alueen rakennushankkeiden on katsottu nakertavan Keskuspuistoa tavalla, joka vaarantaa sen arvon kaupunkilaisten virkistysalueena.

Raide-Jokeri ja Tampereen pikaratikka toteutuu, kiitos Kokoomus!

Pääkaupunkiseutu kasvaa tällä hetkellä muiden pohjoismaisten pääkaupunkiseutujen tavoin nopeinta vauhtia Euroopassa. Joka viides suomalainen (yli 1,1 miljoonaa) asuu kolmen kaupungin - Helsingin, Espoon ja Vantaan - muodostamalla alueella. Suomessa on vain yhdeksän yli 100 000 asukkaan kaupunkia.

Raide-Jokeri ja Tampereen pikaratikka ovat molemmat erittäin tärkeitä suurimpien kaupungien kehittymisen kannalta. Eilisen kehysriihipäätöksen mukaisesti Raide-Jokerille tulee valtiolta 84 miljoonaa ja Tampereen pikaraitiotielle 71 miljoonaa.

Kokoomus romuttaa Espoon taloutta vihervasemmiston kanssa

Espoon taloudenpito on ollut vuosikymmenet mallina muille Suomen kunnille.

Kasvavassa kaupungissa on pystytty kohtuullisella veroprosentilla tarjoamaan kuntalaisille hyvät palvelut. Tämä on ollut paljolti kaupungin johtavan puolueen Kokoomuksen ansiota. Hyvän suorituksen ovat äänestäjät palkinneet, Kokoomus on Espoon ylivoimaisesti suurin puolue. Tämä on nyt historiaa.

Pisara ja muut Helsingin seudun liikennehankkeet on toteutettava

Suomi sai tänään porvarihallituksen, jonka ohjelmassa on ensi lukemalta mielestäni runsaasti hyviä periaatelinjauksia koskien asumista ja kaavoitusta Helsingissä sekä sen seudulla. Nähtäväksi kuitenkin jää, miten kirjaukset käytännössä tarkentuvat ja mitä ne oikeasti tarkoittavat.

Helsingin kaupunginvaltuutetun ja kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenen näkökulmasta totean, että hallitusohjelman kirjausten osalta suurinta huolta aiheuttavat nimenomaan tasavallan liikenneinfran määrärahat.

Metropolialue kaipaa korjausta

Uudenmaan puutteet liittyvät asumiseen ja joukkoliikenteeseen. Ongelmia ratkomaan tarvitaan Vasemmistoa.

Talin golfkenttä taas vasemmiston hampaissa

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan esityslistalla on tiistaina 4. helmikuuta lausunnon antaminen alooitteeseen Talin golfkentän muuttamisesta asuinkäyttöön. Valtuustoaloite Talin rakentamisesta tuli valtuustosalin vasemmalta laidalta.

Käydyissä keskusteluissa moni Helsingin vasemman laidan kulkija on ilmiselvästi nähnyt golfkentän herkullisena poliittisena käsikassarana. Golf symbolisoi monelle heistä ilmeisesti ”porvarillista liikuntamuotoa” ja raharikkaiden lajia, mikä ei tosin ole fakta tämän päivän Suomessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä