Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Rasisminvastainen viikko

Olkaa rohkeampia

Tämän vuoden rasisminvastaisen viikon yhtenä teemana on ollut arkipäivän rasismiin ja muuhun syrjintään puuttuminen, esimerkiksi joukkoliikennevälineissä. Kampanja käyttää sosiaalisessa mediassa häshtägejä #olenkanssasi #jagårmeddig ja #imwithyou. Rasismiin ja muuhun syrjivään käytökseen voi puuttua julkisessa tilassa menemällä uhrin luokse ja osoittamalla tälle tukensa.

 

"Käänteisen rasismin" olemattomuus

Rasisminvastainen viikko on jälleen päättymässä ja sen kunniaksi jaan muutamia ajatuksiani niin kutsutusta käänteisestä rasismista. Käsite käänteinen rasismi on harhaanjohtava, sillä on olemassa ainoastaan rasismia. Rasismia ei kuitenkaan ole mielekästä tarkastella ainoastaan yksilötasolla tapahtuvana syrjintänä ja sama pätee myös esimerkiksi seksismiin. Huono ja moukkamainen käytös on aina huonoa ja moukkamaista käytöstä, mutta laajemmalla tasolla rasismillakin voi olla äärimmäisen tuhoisia ja peruuttamattomia seurauksia.

 

- Arkkipiispa valehtelee kuin pahimmatkin sananselittelijät?

Arkkipiispa Kari Mäkinen esiintyi Ylen Ykkösaamussa 9.4.2016 kuin pahimmatkin Panama-yhteyksien selittelijät - selviä tosiasioita ja omia virheitään tunnustamatta, vastuutaan vältellen, syyttömiä syyllistäen ja  tuputtaen poliittisesti muodikkaita mutta älyllisesti epärehellisiä syy-seuraussuhteita muka nykyisen pakolaiskriisin aiheuttajiksi. Herra Mäkinen kierteli kysymysten ytimiä, vastaili kysymysten vierestä ja lopulta toimittajan painostamana asiallisesti ottaen ymmärtääkseni valehteli*.
 

Maailmanekumenian haaste nyt: globaaliturvapaikka terrorismilta kaikille!

Onko poikkiuskonnollinen terrorisminvastainen Yleisuskonpuhdistus2.0 pelkkää utopiaa? Olisiko ymmärrystä tällaiselle globaalikampanjalle löydettävissä johtavien kirkonhenkilöiden piiristä? Entä muiden uskontosuuntien vastuullisten ikään, sukupuoleen yms. katsomatta?

Rasismiterroriviikko, Arkkipiispa lupasi varaturvapaikat, Yleisuskonpuhdistus2.0

Arkkipiispa Mäkinen lupasi kirkolta suojan turvapaikkaoikeudesta hylätyille. "Ei vastata rasistisiin iskuihin rasismilla", sanoi Jyrki Katainen Mtv:n haastattelussa 22.3. Pääsiäisen hengessä käännämme toisen posken kuin olisimme jokainen maallistunut pohjoismaalainen hurskaita kirkonomistajia.  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/arkkipiispa-mtv-uutisextrass...  

Voi voi, Olli Immonen

Kansanedustaja Olli Immonen on huolissaan ”länsimaalaisen, valkoihoisen, lihaa syövän heteromiehen” oikeuksista. Tähän määritelmään uppoava henkilö joutuu kuulemma ”alituiseen pyytelemään anteeksi jo pelkkää olemassaoloaan”.

Näin Immosesta ajoittain tuntuu.

”En ole rasisti”

Juttelin maahanmuuttajista tutun kanssa. Lyhyen keskustelun jälkeen huomasin sopertavani hädissäni, etten ole rasisti. Vain pari päivää sen jälkeen juttelin toisen henkilön kanssa, eikä mennyt kauaa, kun sanoin, etten ole maahanmuuttajien puolestapuhuja.

 

Jouduin puolustelemaan itseäni, ettei viestinnän toinen osapuoli hyökkäisi verbaalisesti kimppuuni. 

Rasisminvastainen viikko alkaa

Tänään alkava rasisminvastainen viikko ei voisi lainkaan ajoittua paremmin, sillä rasistinen mekastus on osin ikävien tapahtumien johdosta ja erityisesti myös tulevien vaalien kampanjointiteemaksi nostatettuna tunkenut rumaa naamaansa julkiseen tilaan, missä se on ollut omiaan aiheuttamaan sekä turhaa pelkoa että huolta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä