Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Resurssipula

Herätyshuuto: Tilanne Helsingin kaupungin päiväkodeissa

Uutisen mukaan Helsinkiin kaivataan 400 lastentarhanopettajaa lisää, jotta henkilöstövajetta saataisiin fiksattua: https://yle.fi/uutiset/3-10352591

Mikä on todellisuus tänään ja syyt miksi alalta paetaan eikä paikkoja saada täytettyä edes tonnin porkkanalla:

Helsingin kaupungin päiväkodeissa säästöt ovat vieneet toisen päiväkotiapulaisen viran.

Säästämistä ja keskittämistä ihmishenkien kustannuksella

Uutisvirran jargonissa vilisevät ja allekirjoittaneen yökkäysrefleksin partaalle saattavat kirosanat, kuten tuottavuusloikka, toimintojen keskittäminen, tehostaminen, kestävyysvaje, elvyttäminen, henkilöstökulujen supistaminen ja kaikki muu väitetyt sopeuttamistoimenpiteet ja uudelleenjärjestelyt hankalan taloustilanteen asettamien haasteiden mukaisiksi.

Poliisien työtaakka kasvaa pakolaisten aallossa

Poliisien työpaineet ovat pakolaisten myötä kasvaneet räjähdyksenomaisesti. Tavallisten rikosten selvittäminen kärsii jo resurssipulasta tämän johdosta. Virka-aikaa ei enää ole, vaan poliisit tekevät tauotta työtä. Koska poliisien, maahanmuuttovirastojen ja vastaanottokeskusten henkilökunta väsyy?

Yhteiskuntarauhan keskeisin tukijalka rapistuu

Poliisivoimien rooli on paitsi ensiarvoisen tärkeä rauhan ja järjestyksen säilyttämiseksi myös valitettavasti yksi kaikkein epäkiitollisimmista. Olen verrannut poliisia mielessäni jääkiekkomaalivahtiin. Kun tulee "torjuntoja", eli huonoja asioita estetään tapahtumasta, kaikki hymisevät tyytyväisyyttään. Jos taas "kiekko lipsahtaa selän taakse", eli poliisi epäonnistuu jossain kohden toimintaansa, väki tuohtuu ja ennen kaikkea muistaa tämän pitkään.

Poliisin toiminnasta pahoinpitelyiltana

Blogikirjoituksessani arvostelin poliisien toimintaa , kun pahoinpidelty 14-vuotias poikani oli jätetty yksin odottamaan ambulanssia. Ambulanssia ei koskaan saapunut.

Tein asiassa poliisille pyynnön tutkia poliisipartion toimintaa. Sain selvityksen, jonka mukaan partio oli havainnut tekijöiden tuntomerkkeihin sopivia henkilöitä. He olivat saaneet poikani kuulemisen tuossa vaiheessa valmiiksi ja olivat lähteneet tavoittamaan ryhmää. Ainakin yksi ryhmän jäsenistä oli ollut osallinen illan aikana tapahtuneisiin lukuisiin pahoinpitelyihin. 

Virkamiehen vastuu

Laitanpa tänne vain linkin kirjoituksestani eri blogissa:
http://www.viranomaisrikollisuus.net/2014/07/virkamiehen-vastuu.html

Tiivistelmä linkistä:

Ydinkysymys kuuluu:

Mikä on virkamiehen vastuu?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä