Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Säästö

Sopeutuminen kilpailukyvyttömyyteen

Kilpailukykysopimus on terminä väärä. Sisällöllisesti oikea termi pitäisi olla sopeutuminen kilpailukyvyttömyyteen.

Tosiasiahan on, että päivittäisellä 6 minuutin työaikapidennyksellä ei vientikilpailukykyä paranneta, vaan valuutan kurssiarvo on reilusti suurin pyörä, joka määrittelee kilpailukyvyn. Kun heikon kilpailukyvyn omaava euro köyhdyttää Suomea ja suomalaisia, niin kysymys on rikkaan maan sopeutumisesta köyhtymiseen.

Mitä sote maksaa ja mitä sote säästää

Sote-uudistuksen tavoitteena on hillitä sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusten kasvua ja tuottaa n. 10 vuoden aikajaksolla 3 mrd euron säästöt nykyiseen kehitystrendiin verrattuna. Säästöarvion perustana on integroiduista sosiaali- ja terveyspalveluista esim. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymässä (Eksote) saadut hyvät kokemukset. Integraation tuomien kustannussäästöjen lisäksi toisena säästöjä tuovana mekanismina on pidetty kilpailun kautta saatua toimintojen tehostumista.

Oikeaa sote-asiaa

Terveystalkoot on kolmen järjestön, Aivoliiton, Diabetesliiton ja Sydänliiton kampanja, jolla pyritään kiinnittämään huomiota terveydenedistämiseen. Oheisessa linkissä on heidän keräämiään esimerkkejä siitä miten ennaltaehkäisevällä toiminnalla saadaan aikaan miljoonasäästöjä.

http://www.terveysehdokas.fi/blogi/

Ansiosidonnainen ja Sipilän säästö

Sipilä saanut kuningasidean, siirretään yritysten irtisanomiskulut kunnalliselle sosiaalitoimelle. Miljardin tulonsiirto Nordean tapaisille yrityksille. Nythän ansiosidonnaisesta vastaavat työntekijät ja yritykset yhdessä, ansiosidonnaisen poistumisen jälkeen siitä vastaa kunnan sosiaalitoimi.

Kovat säästötalkoot odottavat

Seuraavaksi muodostettava hallitus joutuu tekemään kovia säästöpäätöksiä, jotka eivät ole ay-väen mieleen. Nämä säästöt koskevat koko suomen kansaa, erityisesti sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluja. Suomi velkaantuu päivä päivältä enemmän, ja hallituksella ei ole muita vaihtoehtoja kuin alkaa purkamaan palveluita, mikäli emme halua EU:n puuttuvan maamme asioihin. Subjektiivisiin etuuksiin on pakko puuttua. Valoa tunnelin päässä ei ole näkyvissä.

Polttoaineen korkea verotus, hyöty vai haitta???

Polttoaineiden verotus lähti euron tulon myötä rankkaan nousuun. Tämä polttoaineen hinnan nousu on mielestäni ollut todella haitallista ainakin täällä pohjoisen suunnalla, jossa siirtymämatkat ovat pitkiä ja monien työpaikat, kaupat, koulut, hoitopaikat tai terveydenhuoltopalvelut ovat mahdollisesti jopa kymmenien kilometrien päässä.

Polttoaineveron laskeminen olisi mielestäni yksi keino helpottaa ihmisten elämää, sekä vilkastuttaa yritysten toimintaa ja näin ollen lisätä mahdollisia työpaikkoja.

Suomi tuhoaa omaisuuttaan piittaamattomasti Venäjän malliin

Tienpidossa vääränlainen säästäminen tulee todella kalliiksi.

Tiet rapautuvat, eivätkä määrärahat tule riittämään tämän hölmöilyn takia.  

Lähitulevaisuudessa ei ole pientäkään toivoa tiemäärärahojen riittämiselle, sillä valtion velan maksu alkaa pian ja  tiemäärärahaylitykset pannaan rahanpuutteessa varmasti kuriin.

Bitumin hakkautuminen irti kiviaineksen väleistä, syntyy kuoppa, joka täyttyy sateisena aikana vedellä.

Viinasen Iiro

Olisiko aihetta kuunnella miestä, joka on taluttanut Suomen yhden laman läpi?

 

http://bit.ly/ihmeita

 

Kuinka syödä terveellisesti?

Voisimme saada miljarditason säästöt  terveydenhuollon kuluista terveellisemmällä ruokavaliolla.

Ruuan ravinteikkuuden voi jokainen testata kohtuullisen yksinkertaisesti. Fineli.fi nettiosoitteen takana on ruokakori, johon voi lisätä esimerkiksi yhden päivän ruuat.

http://www.fineli.fi/foodbasket.php?lang=fi

Kun olet lisännyt ruuat, voit esim. tarkastella syömäsi ruuan perusravinnekoostumuksen, kivennäis- ja hivenaineet, vitamiinit ja rasvahappokoostumuksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä