Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolinen syrjintä

Rinne syrjii miehiä demariristeilypuheessaan

Rinne sanoi demariristeilyllä: "Olen joskus laskenut, että mies tienaa edelleen työuransa aikana yhden omakotitalon verran enemmän palkkaa kuin nainen."

Tasa-arvosta

Viime päivinä somessa on kovasti keskusteltu arkipäivän seksismistä. 
Siis sellaisesta käytöksestä, jossa mies olettaa jotakin naisesta, joka ei naisen kohdalla pidäkään paikkaansa. Naiselle on esimerkiksi tuotu automaattisesti ravintolassa salaattilautanen, ja miesseuralaiselle pizza, vaikka nainen olikin tilannut pizzan ja mies salaatin.

Keskustelu em. asiasta riistäytyi luonnollisesti käsistä, ja kärpäsistä tehtii härkäsiä. Yhtäkkiä väärän ruokalajin tuominen rinnastettiin vähintään raiskaukseen ja vuosia jatkuneeseen henkiseen pahoinpitelyyn.

Peittävä pukeutuminen on naisen oma valinta

Hijabilla, burkhalla tai niqabilla itsensä peittävät naiset korostavat jatkuvasti, että he ovat itsenäisiä yksilöitä ja päättävät itse pukeutumisestaan. Totuus on hieman toinen, koska taustalla oikeasti määrää islam. Mutta minkäs naisena teet, kuin alistut takapajuisen uskonnon vaatimaan kuosiin. Tosin poikkeuksiakin musliminaisten joukosta löytyy. Rohkeita naisia, jotka uskaltavat taistella syrjintää ja alistamista vastaan.

Naisia suosittiin eduskuntavaaleissa

Täällä Hyvinkäällä ei voitu seurata vaalitulosohjelmia televisiosta, koska Suomen hallituksen ulkomaille myymän Digitan kanavat olivat epäkunnossa. Ei näkynyt mitään tv-kanavia koko iltana. Se ei ole mikään uusi juttu, sillä kuukausi sitten meillä oli sama ongelma useita päiviä peräkkäin.

Onneksi minulla on puhelimessani nettiyhteys, joten kuuden tuuman puhelimestani pystyin seuraamaan edes jotain.

Mielestäni suurin vaalitulosongelma oli se, että taas naisia suosittiin. No, sehän ei ole mikään uutinen, vai kuinka?

En aio ajaa naisten tai seksuaalivähemmistöjen oikeuksia

Naisten päivä olkoon mitä parhain hetki tuoda julki omaa mielikuvaani sukupuolen ja seksuaalisuuden asioista näin sopivaisesti samalla ennen vaaleja. Haluan sanoa asian suoraan ja niin epäkorrektisti mitä vain osaan. Rima on korkealla, sillä olen hurjan epäkorrekti ihminen.

Olipa kerran äänioikeus

#feministisetvaalit on fiilispolitiikkaa

Viime viikolla Naisasialiitto Unioni julkaisi uuden kampanjansa, #feministisetvaalit. Kampanjan tavoite on nostaa feminismi vaaliteemaksi ja tarjota alusta, jolla feministit voivat etsiä ehdokkaista ne, jotka lupaavat ajaa feminististä politiikkaa. Äänestäjät voivat sivustolla tehdä äänestyslupauksen, ehdokkaat voivat ilmoittaa olevansa feministejä ja tehdä vaalilupauksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä