Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Terveydenhuolto sote yksityistäminen

Avoin kirje apulaiskaupunginjohtaja Salmiselle terveyskeskusjonoista

Arvoisa Jukka T. Salminen,

Te olette Vantaan sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava apulaiskaupunginjohtaja. Pyytäisin teitä soittamaan jonakin tavallisena arkipäivänä terveyskeskuksemme ajanvaraukseen. Varatkaa itsellenne aikaa. Kuulisin mielelläni kokemuksestanne.

Yritin toissa päivänä muuttaa lääkärinvastaanottoaikaani Länsimäen terveysasemalla. Soittoaika on rajattu klo 8.00-12.00. Odotin ensin tovin ja jätin lopulta soittopyynnön. Iltapäivällä sain vastaussoiton, mutta en kyennyt vastaamaan puheluun.

Lepomäen ulostulon todellinen tausta?

Ei olisi ensimmäinen kerta kun vasta myöhemmin kevään kynnyksellä ymmärretään, että lumi ei pysy maassa kuin kesään asti. Sitten pitää jälleen odottaa seuraavaa talvea, jotta muistettaisiin millä leveysasteilla meillä suomessa asutaan. Koko suomi on - ei enempää, eikä vähempää kuin samoilla leveysasteilla kuin siperia tai alaska. 

Aliresurssoitu - helpommin yksityistettävissä

Suomen terveydenhuolto on Euroopan huonoin, väitti brittilehti Guardian vuonna 2016. Jutun oli kirjoittanut Suomessa asunut toimittaja Ed Dutton omista kokemuksistaan. Hän oli erään kerran tyttärensä kanssa joutunut kokemaan kaiken sen huonon, mistä julkista terveydenhuoltoa on moitittu ja usein aiheestakin. Nimittäin pitkistä jonoista ja lääkärinaikojen useiden viikkojen odottelusta. Hän oli keskustellut myös sarjakuvapiirtäjä Ville Rannan kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä