Kyuu Eturautti - Pörrökorvapolitiikkaa Kynä voittaa miekan - joka ikinen kerta

Kaikki blogit puheenaiheesta Turhasta luopuminen

Tämän päivän Robin Hoodit – Bill Gates ja Mark Zuckerberg

Yle Aamu - TV kertoi 22. syyskuuta 2016, että Facebook’ in pääomistaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg lahjoittaa vaimonsa ja itsensä nimissä olevan säätiön kautta 2,7 miljardia US – dollaria lääkkeiden ja sairaalatekniikoiden kehittämiseen |1

[ … kansalainen John tietää Yhdysvalloissa, että lahjoitukset antavat veroetuuksia, ja näin lahjoittaminen eli yksilötasoinen tulonjakaminen on taloudellisesti myös järkevää, John on oivaltanut hymyillen, että win – win

Ei mitään turhaa melua

Tuulivoimarakentaminen on Suomessa velvollinen noudattamaan Suomen lakeja.

Kotirauhan piiri tai sen lähialue saa suojaa melulta tai muulta häiriöltä naapuruussuhdelain mukaisesti: 17 § (4.2.2000/90) ja 18 § (4.2.2000/90) 

Lain mukaan ei voida tuottaa melua ympäri vuorokauden niin että naapureille aiheutuu kohtuuton rasitus. Ongelman aiheuttaja on velvollinen lopettamaan toiminnan ja korvaamaan aiheutuneet vahingot.

Korjataanko kone vai huono tuote?

Maassamme on ainakin 60 vuotta väitelty rakennemuutoksista. Aikanaan kommunisitit vetivät sen ratkaisuksi jokaiseen ongelmaan. Yksinkertaistettuna siirtyminen kommunismiin ratkaisisi kaikki yhteiskunnalliset ongelmat. Tavallinen tallaaja kyllä ymmärsi jos jokin kone tuotti epäkuranttia tuotetta niin oli kallista korjata kaikki tuotteet kun voitiin korjata kone. Samaa analogiaa käytettiin myös palveluihin eli jos yhteiskunta tuottaa eriarvoisuutta, sairautta, köyhyyttä ja työttömyyttä niin korjataan yhteiskuntakone.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä